|

CIORBA de SALATĂ într-o tigaie-cratiță nouă fermecată


De obicei, făceam această ciorbă la vreme de vară, când culegeam lăptucile proaspete din grădina de la țară, dar, acum, profit de o pungă de salată ambalată de lattuga bowl, din gama Oliveris de la AgriroFresh, dar și de o ustensilă pe măsură – o tigaie adâncă (practic, o cratiță cu capac extrem de practică, cu diametrul de 28 cm și înveliș antiaderent) din seria Tefal Resource (100% aluminiu reciclat!).
Grație acestui instrument eficient de bucătărie, pot să fac extrem de repede ciorba mea de salată. Mai întâi, pregătesc în tigaia-cratiță fermecată o omletă simplă, din două ouă, pe care, după ce am copt-o rapid, în doar trei minute, pe ambele părți, o fac franjuri cu o paletă de lemn. Peste acestea, pun frunzele proaspete de lăptucă, bucățele de cârnat uscat subțire, un pic de ceapă albă tocată solzișori și usturoi mărunțit din cuțit. Adaug apă până la trei sferturi din înălțimea tigăii-cratiță de la Tefal, pun capacul de sticlă și las la foc mediu nu mai mult de 20 de minute. Toată tevatura nu a durat mai mult de 25 de minute și am obținut în doi timpi și trei mișcări una dintre ciorbele mele favorite, pe care, eventual, în farfurie o dreg cu o lingură de iaurt grecesc gras (10%). Nu-i așa că este extrem de simplu?! Trebuie doar să ai cu ce!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply