|

SALATA ORIENTALĂ cu șnițele-surpriză mai de post!

…Cum spuneam recent, ne pregătim de turul al doilea al alegerilor din campania electorală a salatelor mixte ambalate Oliveris de la AgriroFresh.
Să încercăm acum și Salata Orientală. Însă nu este faimoasa salată cu ouă fierte, măsline, felii de castraveți murați și ceapă roșie pe care o făceau mamele și bunicile noastre, ci o combinație incitantă de frunze gustoase: pan di zucchero dulce-crocantă, suava radicchio rosso cu abia o aluzie amăruie și liniștitoarea valeriană.
Dar, cum azi începe Postul Crăciunului, mă gândesc să așez cuvios peste salată niște șnițele mai de post, din ciuperci pleurotus. (Doamne iartă-mă, am folosit și puțin ou bătut ca să fixez mai bine panada pe bucățile frumoase de ciupercă sortite tratamentului deep frying! Și am scăpat și niște bucățele de tobă cu limbă!!! Dar, măcar, sosul de șașlâk folosit nu avea nimic de frupt, de dulce – dimpotrivă, era… picant!) Nu, nu este nici faimosul escalop de ciuperci, nici schnietzel-ul vienez, nici cottoleta a la milanese: bucăți generoase de pleurotus trecute prin ou bătut cu mirodenii orientale (nu lipsește chimionul!), apoi prin fulgi de pesmet, după care prăjite în ulei curat de floarea soarelui (aditivat cu o nucă de unt sărat) până se rumenesc ațâțător. Simplu, dar incitant, crocant, complimentând bogăția de arome din salata de bază.
…În concluzie, ce credeți: salata asta, în versiunea sa electorală finală, atentează la podiumul salatelor?!?

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply