|

CRĂCIUNUL e incredibil de aproape! Ghirlande de ȘORICI în SALATĂ!!!

…Ce dacă abia ce vine Halloweenul și lumea se pregătește de rețete cu dovleac?!? Eu de-abia aștept Crăciunul, când vreau să împodobesc bradul cu ghirlande de șorici! E drept, încă nu am brad, așa că, dacă tot am găsit șorici (din uger de purcică!) la măcelăria din cartier, trebuie neapărat să fac ceva creativ cu el. Nu stau mult pe gânduri și cedez primului instinct: decorez salata mea cu cel mai bun produs din porc. Nu-i așa că vă tentează și pe voi această idee trăsnită de la inventatorul memorabilei… clătite cu șorici?!?
De data aceasta, am – din gama Oliveris de la AgriroFresh – o minunată salată Four Seasons, care e atât de bună în sine (conține indivia riccia sau cicoare creață pe limba noastră, radicchio rosso – altfel de cicoare, roșie sau „italiană”, pan di zucchero – lăptuca numită „pâine de zahăr” și scarola – cea pe care napolitanii o mănâncă și simplă, cu un pic de usturoi – „olio e aglio”), încât nu mai are nevoie de prea multe adaosuri – roșii cherry și prunișoare din grădina mea de la țară (care se încăpățânează să reziste pe araci și vor face asta în continuare până la prima brumă), o vinegretă simplă (dressing din ulei de măsline și oțet balsamic de calitate – aduse din Toscana, sare și piper verde proaspăt râșnit) și, poate, un pic de fantezie. (La mine, „fantezie” = „șorici”!)

…Să devansăm un pic calendarul mincinos și să ne pregătim de Crăciun cu rețetele din cartea Pomana Porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun din colecția Bucătărescu a Editurii Integral, disponibilă AICI!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply