|

Rețetă de Sărbători: BUDINCA de VIN

Ingrediente:
200 grame orez
1 litru vin roșu (poate fi Merlot, Cabernet Sauvignon dar și Fetească Neagră)
10 linguri zahăr
1 linguriță scorțisoară
150 grame unt
6 ouă
sare
pesmet
stafide
Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase
Mod de preparare: Orezul se fierbe în vin cu jumătate din zahăr, până se îngroașă. După ce se lasă 20 de minute să se răcească, se omogenizează cu untul și cu restul de zahăr. Se separă albușurile de gălbenușuri. Mai întâi, se adaugă, pe rând, gălbenușurile, apoi scorțișoara, sarea și albușurile făcute spumă. Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt și presărată cu pesmet, care se bagă la cuptor 45 de minute, până când budinca va căpăta o frumoasă tentă aurie. În budincă, mai pot fi adăugate fructe uscate și vanilie, unele variante propunând îngroșarea compoziției cu miez de pâine înmuiat în lapte. Se decorează cu stafide mari rehidratate în vin.

Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply