|

Chef CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU: adevărul despre cum a slăbit 50 kg

Chef Cătălin Scărlătescu, juratul show-ului culinar „Chefi la cuțite”, a reușit să slăbească peste 50 de kilograme. Dieta sa a fost una destul de strictă, căci, pentru a ajunge la greutatea dorită, Cătălin Scărlătescu a decis să renunțe la multe dintre obiceiurile alimentare pe care le avea…
Alfabetul mâncării sănătoase
Retete vegetariene cu „gust” de carne
Faimosul bucătar șef, în vârstă de 48 de ani, spune că și starea sa de sănătate a fost unul dintre motivele pentru care și-a dorit să adopte un stil de viață sănătos și, astfel, să piardă și kilogramele în plus. Inițial a renunțat la carne și alcool, iar apoi a introdus multe verdețuri și crudități.
„Am zis că vreau să fac o schimbare. Dar cred că erau şi toate date peste cap în analize. Erau praf, nu mai dormeam bine şi am zis, gata, trebuie să slăbesc. Nu mai mănânc carne deloc, nu mai beau alcool. E simplu. Eu am spus într-o zi că nu mai fumez şi n-am mai fumat, la fel pot să zic orice. Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri şi nu am băut alcool”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu, juratul de la „Chefi de cuțite” pentru Cancan.ro.
„Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ștevie, castraveți, roșii, mere, grapefruit, prune, nuci și migdale neprăjite și nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) și un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, a adăugat acesta.
Deși nu evită să vorbească despre dieta sa, Cătălin Scărlătescu susține că nu recomandă nimănui un astfel de regim alimentar strict, fără a fi consultat medicul înainte. „Este, însă, o dieta severă, eu nu recomand nimănui să țină un astfel de regim fără să consulte medicul. Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete „de capul nostru’. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete, așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, rosii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde’, a mai precizat Cătălin Scărlătescu.
„Eu am mai spus-o… am un singur secret: dacă înainte era vorba despre calitate şi cantitate, acum mă rezum doar la calitate. Fac şi mănânc, dar mănânc mult mai puţin. Aleg la orice oră şi în orice moment preparatele uşoare pe bază de peşte, iar preferatul meu este peştele alb din mare”, a dezvăluit chef Scărlătescu. (Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”)
Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro
OFERTĂ SPECIALĂ!
Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase


Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply