|

De Valentine’s Day, condimenteaza tot ce vrei!

Dă târcoale Valentinul pe lângă inimile noastre… Îl simți? Se strecoară tiptil, ca o părere, zâmbește buclucaș, ghiduș și îndrăgostit, căutând ceva nou, să te surprindă în apropiata zi în care se va afla pe buzele tuturor. A trecut o lună, un an sau zece de când sunteți fedeleș legați unul de celălalt cu fire roșii, de culoarea iubirii? Încă mergeți pe stradă ținându-vă strâns de mână, cu degetele împletite ca nimeni să nu vă poată despărți? Încă vă căutați cu privirea prin mulțime și vă găsiți înainte ca pașii să vi se întâlnească? Așa este dragostea… Și încă dormiți îmbrățișați, lăsând doar somnul sa stea între voi și să vă fure unul celuilalt? Exact așa este dragostea…

La început sunt fluturii și bătăile lor diafane de aripi. Apoi sunt trandafirii roșii ai pasiunii și dulceața și catifelarea bomboanelor de ciocolată. Iar după ce toate acestea vor fi trecut de vremea lor, e dragostea cea așezată. Uneori cu spini pe tulpina trandafirilor și cu ciocolată amăruie pe buze. Că de-ar fi numai miere, fără și-o picătură de fiere câteodată, n-ar fi dragoste adevărată. Pentru asta iubirea trebuie să crească și să devină îndelung răbdătoare. Să fie plină de bunătate, să nu se laude și să nu pizmuiască, să nu se mânie și să nu se gândească la rău.

Dă târcoale Valentinul pe lângă inimile noastre și întețește jarul ca să îl facă vâlvătaie. Caută mirodenii care să parfumeze seara și condimente care să facă noaptea picantă. Caută cea mai discretă și caldă lumină, cel mai aromat vin și cea mai romantică muzică pentru cina voastră în doi. Fă-i jocul Valentinului și pregătește cu mâinile tale și cu inspirație de la Vegeta bucate alese care să tulbure simțurile. Presară din vârful degetelor ploaie de arome care să înfierbânte imaginația și să stârnească pasiunea. Pentru că, de cand e lumea, se știe că dragostea trece prin stomac… Iar pentru seara Sfântului Valentin pregătește-i ce i se cuvine: un preparat ușor în avanpremiera unei nopți grele. O friptură de pui aromată, învăluită în misterioase arome orientale: curcuma, chimen, coriandru, scorțișoara și o atingere picantă, afrodisiacă, de chili. Toate într-un plic de Vegeta Natur Condimente pentru pui auriu.

Pentru cele două porții ale voastre ai nevoie de două pulpe sau un piept de pui, tăiat în două. Topește unt și unge bine bucățile de carne, apoi presară cu generozitate Vegeta Natur Condimente pentru pui auriu. Pune în tavă hârtie de copt, așază bucățile de carne și dă la cuptor, la foc mic. Aspectul și aroma îți vor „spune” când sunt gata. Le poți servi alături de o salată de măr și țelină, de rucola sau baby spanac. Servește friptura fierbinte, ca dragostea voastră, și răcoriți-vă cu un pahar de vin rece. Este o seară prea specială ca să-i permiteți să fie banală…

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply