|

MARIA SHARAPOVA – 40 FOTO de adio! Se retrage din tenis!


Maria Sharapova (32 de ani) și-a anunțat oficial retragerea din tenis!
„Cum lași în urmă singura viața pe care ai cunoscut-o vreodată? Cum te îndepărtezi de arenele pe care te-ai antrenat de când erai doar o fetiță, de jocul pe care îl iubești, unul care îți aducea lacrimi nevăzute și bucurii nespuse, un sport în care ai găsit o familie, alături de fani care au fost în spatele tău mai bine de 28 de ani? Sunt nouă în asta, așa că vă rog să mă iertați. La revedere, tenis”, a declarat Sharapova pentru VanityFair.
5 trofee de Grand Slam are Sharapova în palmares, două la Roland Garros (unul în fața Simonei Halep), unul la Australian Open, unul la Wimbledon și unul la US Open, scrie Gsp.ro.
Astfel, tenisul se desparte de una dintre cele mai bune jucătoare din ultimele două decenii ale circuitului WTA. Rusoaica a avut o carieră de succes, câștigând Wimbledonul la doar 17 ani, acesta fiind primul dintre cele cinci titluri de Grand Slam din palmares.
De asemenea, Maria a fost numărul 1 mondial pentru 21 de săptămâni și a câștigat 36 de titluri WTA de-a lungul carierei.
Maria Sharapova a fost suspendată doi ani (pdeapsă redusă la 15 luni ulterior), începând cu ianuarie 2016, iar de atunci cariera ei s-a schimbat dramatic. Sharapova a fost suspendată de Federația Internațională de Tenis pentru uz de meldonium, substanță interzisă. Meldonium, THP, MET-88, Mildronats sau Quaterine este un medicament anti-ischemic fabricat de o companie farmaceutică din Letonia. Este folosit în Lituania și în Federația Rusă, dar nu a fost aprobat de Administrația pentru Mâncare și medicamente din SUA. Meldonium e folosit clinic pentru a trata angina și infarctul miocardic. Maria Sharapova a revenit în circuit în cursul anului 2017, însă nu a mai atins niciodată performanțele cu care s-a făcut cunoscută înaintea scandalului de dopaj.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply