|

Toate pozele din PLAYBOY cu DANA SĂVUICĂ – adevarul despre prima copertă Playboy România/ 24 FOTO și dezvăluiri în exclusivitate

DANA SAVUICA a parut, initial, o alegere paradoxala pentru prima coperta PLAYBOY Romania. In cartea Confesiunile unui bucatar pervers misterul e dezvaluit! Gasiti cartea AICI!
Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Confesiunile unui bucătar fericit” din colecția Bucătărescu, disponibilă la prețul promoțional de 17 lei. COMENZI pe www.eintegral.ro.

De ce a apărut Dana Săvuică pe prima copertă Playboy România. Gangbang ratat cu Bruce Springsteen și Steve Van Zandt
Chiar așa! De ce a apărut Dana Săvuică pe coperta numărului 1 al ediției române a Playboy
?
În vara lui 1999, s-a făcut un studiu de piață cu scopul de a afla pe cine și-ar dori românii să o vadă goală în revista Iepurașului cu Papion. Rezultatul a fost unul dezastruos dintr-un anumit punct de vedere. Se părea că românii sunt mai degrabă interesați de numele persoanei decât de senzualitatea ei, așa că pe primul loc a ieșit …Andreea Esca. Toată lumea ar fi vrut să vadă ce se ascunde sub pupitrul de la Știri!
Deja negociam, însă, cu mai multe femei interesante, destul de diferite între ele. Cu Tania Budi m-am întâlnit la Athenee Palace, dar prietenul ei din acea vreme, un englez, cred, pe nume Oliver, nu a mai părut așa de încântat într-un final. Peste ani, Tania Budi mi-a mărturisit că a regretat mult indecizia ei din acel moment. Drept urmare, peste timp, am ajuns la o înțelegere pentru a poza pe coperta numărului aniversar de zece ani. După prima zi de fotografii, vestea a picat ca un fulger: Tania a fost anunțată că tatăl ei, deja imobilizat de multă vreme la pat de o boală nemiloasă, a încetat din viață. În aceste condiții, am oprit imediat pictorialul și nu l-am mai reluat niciodată. Tania ar fi vrut să continuăm cumva și sunt convins că ar fi fost o copertă superbă și în 1999, dar și în 2009!
Anda Adam, care se remarcase cântând cu formația R.A.C.L.A. (Rime Alese Care Lovesc Adânc), era o brunețică extrem de picantă și era de acord să semneze imediat contractul. Numai că mi s-a părut mult prea tinerică pentru un număr de debut, în contextul în care, din discuțiile cu agențiile de publicitate, reieșea deja o mare temere legată de conținutul ”erotic” al revistei. Practic, deși toată lumea credea că știe ce însemna Playboy, mai nimeni nu înțelegea conceptul și îl reducea la ”fete frumoase pozate goale”. Ce multinațională, cu reguli stricte de conduită în afaceri, ar fi băgat bani într-o asemenea publicație?!? Asta chiar dacă m-am ținut tare și, în ciuda sfaturilor, nu am pus niciodată pe revistă precizarea ”Nerecomandată persoanelor sub 18 ani”! (Practic, în linii mari, am scăpat de problemă doar atunci când au apărut pe piață Penthouse și Hustler. În acel moment, delimitarea a fost clară: Playboy era ”lifestyle”, celelalte – ”porno”. Punct.)
La momentul 1999, combinat cu ipocrizia ancestrală a românilor, am realizat că, debutând cu o puștoaică, poziționarea ar fi fost greșită, aptă să inducă destulă confuzie în piață. Așa că am început, cu disperare, să caut un alt tip de femeie, mult mai așezată. Am găsit-o în persoana Danei Săvuică, fost model din generația veche și deja patroană de agenție de modele. Când am sunat-o prima oară, ea chiar a crezut că vreau să aleg o fată din agenția ei! Dana avea 31 ani, o carieră în spate, un copil, un soț, o familie – cu totul alt profil decât o bombă sexy în curs de afirmare. Așa că s-a impus natural drept cea mai bună alegere. Negocierile nu au fost deloc dure, mai degrabă amicale. Ea s-a consultat și cu soțul ei, Răzvan Stanciu, și, împreună, am stabilit niște limite artistice de expunere a nudității – un pic de topless bine studiat și mai deloc acces la zona pubiană. A convins-o și faptul că, la prima mea vizită în redacția Playboy, la Chicago, cu două luni înainte, reușisem să smulg promisiunea că îmi vor face cadou pictorialul de copertă al primului număr. Așa că, prin septembrie 1999, am plecat cu Dana Săvuică în Illinois pentru shooting. Fotograf a fost regretatul Richard Fegley, dar, la fața locului, cât de importantă era numeroasa și profesionista echipă care îi stătea la dispoziție artistului! Vreo 20 de oameni trebăluiau pe set și migăleau la fiecare detaliu. Asta și fiindcă Hefner era un perfecționist maniacal. Hef verifica personal toate imaginile care urmau să apară în ediția americană. I se prezentau cel puțin 3-4 variante pentru fiecare cadru și, adesea, comanda refacerea de la zero a pictorialului.
La Chicago, s-a lucrat patru zile pentru ședința foto. În prima zi, producătoarea m-a tras deoparte și mi-a șoptit imperativ: ”-De mâine, o aduci total nemachiată, doar spălată pe față cu apă rece, atât! Ne ia prea mult să o demachiem!”. Se pare că echipa de make-up de la US Playboy nu era de acord cu fondul de ten folosit de Dana. Dar Dana era o femeie cochetă și nu concepea să iasă din hotel fără un minimum de machiaj. Cum aveam foarte puțin de mers, am reușit să o conving să-și acopere fața cu o eșarfă! Un alt mic incident a fost legat de blana albă care fusese adusă pentru un cadru de răsfăț a la Marilyn Monroe. Danei i s-a recomandat să fie atentă cu blana, fiindcă numai asigurarea costa vreo 3 000 de dolari. Inocentă, Dana a chicotit: ”-La noi, cu banii ăștia îți iei direct blana!”. S-a stârnit rumoare, în realitate blana costa 26 000 de dolari, așa că iar am fost atenționat să-mi conving modelul să nu mai facă astfel de comentarii. Din fericire, Dana e o femeie deșteaptă și a înțeles situația. De bârfit, am bârfit noi în avion la întoarcere…
Dar, de departe, punctul de vârf a fost atins într-una din pauzele de ședință foto. Sesizând epuizarea Danei, ni s-a acordat o pauză de o oră de revigorare. Echipa a folosit intervalul pentru a trage la repezeală câteva cadre cu Steve Van Zandt, legendarul chitarist care cânta cu Bruce Springsteen, în E-Street Band. ”The Boss” avea concert la Chicago, așa că Playboy a profitat să facă un interviu scurt (”20 Questions”) cu Steve, iar interviul trebuia ilustrat. I s-au făcut câteva poze cumințele, chiar prea cumințele. (Îmi amintesc că noi, pentru același tip de interviu, i-am făcut lui Vlad Craioveanu poze nud, doar cu un ciorap arborat pe penisul erect!) Când Steve părăsea platoul, Dana se pregătea să reintre, așa că s-au întâlnit câteva secunde față în față. A fost nu scânteie, ci arc electric! Steve a rămas fără cuvinte. Le-am făcut cunoștință și au conversat câteva minute. La final, Steve a invitat-o la cină, împreună cu toată formația, inclusiv cu Bruce Springsteen. Dana s-a fâsticit și, pentru mai multă siguranță, a spus ceva de genul ”Numai dacă vine și editorul meu!”. Se pare că Van Zandt a apreciat că The Boss nu ar fi avut niciun chef să-mi vadă și mie mutra, așa că totul a căzut. Povestindu-i amuzat scena lui David Walker, directorul edițiilor internaționale Playboy (șeful meu direct), acesta mi-a replicat: ”-Nu cred că se punea problema de un gangbang! Oricum, ar fi meritat, chiar și cu gangbang!”. (Neașteptată replică din partea unui vegetarian, nu?)
Pictorialul cu Dana, deși unul dintre cele mai cumințele din istoria ediției române a Playboy, a fost un succes monstruos. Din păcate, boardul de la Media Pro a fost destul de conservator și a aprobat doar un tiraj de 40.000 exemplare cu prețul de 25.000 lei /copia. Eu cerusem 100.000 exemplare și un preț dublu, de 50.000 lei per copie. Revista a ieșit pe piață pe la 8 dimineața și până la ora 9 tirajul era deja epuizat. Am mai cerut un tiraj suplimentar, dar a apărut abia după o săptămână. Azi, un exemplar din bumărul 1 se vinde pe internet cu 100 de dolari. Dacă mai are și autograful Danei Săvuică, prețul poate crește exponențial.
Cu Dana și cu Jaime Bergman, primul meu playmate (import din USA), am fost la ”Chestiunea Zilei”, show-ul cu care Floriiiiiiiiiin Călinescuuuuuu ajunsese Dumnezeu pe Pământ în România. În culise, am avut una dintre cele mai mari emoții din viața mea, dând nas în nas cu Larry Hagman, interpretul personajului meu favorit din copilărie – J.R. Ewing din ”Dallas”. Larry Hagman, care era însoțit de soție (…care nu semăna deloc cu Sue Ellen!), a fost deosebit de prietenos. Ne-a cerut să-l tutuim și, spre disperarea nerecunoscutului prinț Paul și a soției sale, la fel de nerecunoscută de către Casa Regală, chiar am făcut-o. Domnul Paul și doamna Lia îl aduseseră pe Larry ca să promoveze un proiect de business și fuseseră șocați să afle, în prealabil, că nu vroiam să-i eliberez sala de protocol. Ghinion! Ghinion pentru non-altețele lor. Ghinion și pentru mine, căci nu mi-a sosit fotograful la timp și nu am reușit să-mi fac o poză cu ”J.R.”! Așa că, de supărare, atunci, am luat decizia să nu mă pozez niciodată cu vedetele întâlnite. Și, de prost și încăpățânat ce sunt, deși aș fi avut ocazii, n-am făcut poze nici cu Naomi Campbell, nici cu Jeremy Irons, nici cu Claudia Schiffer, nici cu Franco Zefirelli, nici cu Helena Christensen, nici cu Robbie Williams. Am călcat regula doar pentru un instantaneu cu Hugh Hefner, dar era ziua lui, nu puteam să-l refuz, nu? Am făcut poza cu Hef la Barcelona, șapte ani mai târziu…

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply