|

1 APRILIE – 13 Pacaleli celebre

Locul 1

A fost adjudecat, fara drept de apel, de o emisiune a BBC din 1957 despre recolta de spaghetti din acel an a taranilor elvetieni.

Gratie iernii blande si a eliminarii gandacului de spaghetti, a spus prezentatorul, agricultorii elvetieni se lauda cu o recolta exceptionala, ce-i drept nu chiar pe masura celor din Italia, carora “multi telespectatori le-au admirat probabil plantatiile de spaghetti”.

In sprijinul acestor afirmatii au fost prezentate imagini cu fermierii culegand macaroanele din copaci. Sute de cetateni au sunat la postul respectiv �ntreb�nd cum pot sa cultive spaghetti. �n disperare de cauza, realizatorii le-au spus s? planteze o mladita intr-o cutie de conserve si sa astepte.

Locul 2

S-a clasat farsa celor de la revista “Sports Illustrated” care, �n 1985, relata despre un jucator de baseball, proaspat achizitionat de New York Mets. Articolul afirma ca respectivul poate arunca mingea cu o viteza de 200 de kilometri pe ora, gratie unei tehnici invatate �ntr-o manastire tibetana.

Locul 3

In 1962, in Suedia exista un singur canal de televiziune, care emitea in alb-negru. In jurnalul de stiri din 1 aprilie a aparut un expert al postului care i-a anuntat pe telespectatori ca, gratie�unei noi tehnologii, vor putea viziona emisiunile color tragand un ciorap de nylon peste ecran.
Maria Tănase. Agentul secret care a pozat nud

Femeile frumoase care au marcat destinul dinastiei române

Femei frumoase din popor care i-au înnebunit pe voievozii români

Primele Miss România. Povești (ne)romanțate

Doamnele fascinante de alte nații din istoria sentimentală a principilor români
Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu BoerescuSanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Locul 4

Urmatorul loc ii revine retelei americane de fast-food Taco Bell care �n 1996, a anuntat ca a achizitionat Liberty Bell din Philadelphia, clopotul simbol istoric al independentei, care va fi rebotezat Taco Liberty Bell. �Lumea a fost atst de scandalizats incat chestiunea s-a discutat si la conferinta de presa de la Casa Alba.

Locul 5

In 1977, cotidianul britanic “The Guardian” si-a bagat �n ceata cititorii, publicand un supliment pe sapte pagini dedicat aniversarii a 10 ani de independenta a inexistentei republici San Serriffe din Oceanul Pacific.

Locul 6

In 1998, lumea stiintifica a fost bulversata de informatia, aparuta intr-o revista serioasa, cum ca statul Alabama a votat rotunjirea numarului Pi de la 3,14 la 3.

Locul 7

Celebrul lant de restaurante Burger King a cumparat �n 1998 o pagina intreaga de publicitate in “USA Today” �n care relata despre noul produs – burgerul pentru stangaci, in care condimentele au fost rotite la 180 de grade.

Locul 8

“Discover Magazine” a anuntat �n 1995 c? respectatul biolog Aprile Pazzo (“Nebun de aprilie” – in italiana) a descoperit �n Antarctica un animal care vaneaza pinguini forand copci �n gheata, gratie unor placi termice de pe cap.

Locul 9

In 1976 un astronom britanic a anuntat la radio ca, din pricina unui aliniament nemaiintalnit al planetelor, la ora 9,47 atractia gravitationala va fi sc?zuta, ?i oricine va putea experimenta o senzatie de plutire daca sare in sus in acel moment. Inutil de spus ca sute de� oameni au sunat sa relateze ca s-au simtit incredibil.

Locul 10

In 1996, a fost r�ndul agentiei Itar-Tass sa bulverseze lumea, anuntand ca o fabrica X va produce grenade de mana incrustate cu diamante, pentru ca victimele sa o sfarseasca intre pietre pretioase, nu intr-o balta de sange.

Locul 11

In 1999, ziarul Phoenix New Times dadea un anunt umanitar pentru saraci, cerandu-le donatorilor cate un dolar pentru a-i inarma pe cei fara adapost.

Locul 12

In 1956, editia de luni a ziarului Irish Times a avut o vanzare record. De ce? Pe prima pagina era scris mare: La pagina 3 gasiti numele si adresele tuturor barbatilor inselati.

Locul 13

Site-urile care posteaza anunturi doar pentru cateva zile! www.smsmagazin.ro posteaza orice anunt pe perioada NELIMITATA! Anunturile pot fi trimise si direct de pe telefon printr-un singur sms trimis la numarul 1250! Un singur sms (1 euro + TVA) si atat…
Fascinante colecții la Editura Integral:
BUCĂTĂRESCU
Colecția REGALĂ
DESTINE CONTROVERSATE
ESOTERICA
APOCALIPTICA

Citeste si:

Tags: ,

7 Responses for “1 APRILIE – 13 Pacaleli celebre”

 1. Bucatarescu says:

  Liana, aproape ca mi-ai facut pofta! Pacat ca e 1 Aprilie…

 2. Bucatarescu says:

  Asta, nu! Chip si Dale mi-au inveselit copilaria…

 3. Liana Toma says:

  Ha,ha,ha…eu inca imi primesc injuraturi pt.farsa asta, dar tb sa stiti ca cineva din lumea asta mare, chiar a gatit veverite, pozele sunt cat se poate de reale :(

 4. lorena says:

  şi? cum se cultivă spaghetti? 8O

 5. Dama cu pandalii says:

  lorena
  dacă primăvara e mai ploioasă, se cultivă cu sos. da’ e important ca pămîntul să fie afînat cu gunoi de grajd de gruyeres.

Leave a Reply