|

Cele mai tari BANCURI cu și despre CEAUȘESCU

Cele mai tari BANCURI cu si despre CEAUSESCU…

…si alte povești inedite în cartea lui Toma Catargiu „Cele mai tari bancuri și povestiri anecdotice cu și despre Ceaușescu din colecția HAZ DE NECAZ editată de Integral , disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecțiile Integral disponibile pe www.eintegral.ro.

Cine făcea bancurile cu Ceaușescu
Ceaușescu cere șefilor din Securitate:
- Aduceți-mi-l pe acela care face toate bancurile cu mine. Îl aduc.
Ceaușescu:
- De ce faci tu numai bancuri cu mine? Le știu, sunt bune. Dar, să te văd, fă și tu un banc dar nu cu mine!
Se gândește acela cât se gândește și spune:
- Tovarășa Ceaușescu e însărcinată.
- Nu cu mine, am spus!
- Da’ cine-a spus că e cu tine?!?

Triumful Revoluției din Decembrie
În 1989, libertatea a fost câștigată prin tragere la …soți.

Părerea lui Bulă despre Nicolae Ceauşescu
Întrebat la o şedinţă PCR ce părere are despre tovarăşul Nicolae Ceauşescu, Bulă răspunde :
– Tovarăşi, am o părere, dar sincer vă spun că nu sunt de acord cu ea!

Povestea porcului
În mare goană, doi cetățeni calcă un porc cu camionul, undeva la marginea unui sat. Nevrând să-și asume consecințele, unul dintre ei, mai laș, zice:
- Hai s-o ștergem de-aici până nu suntem prinși de stăpânul animalului!
Celălalt, cuprins de remușcări, răspunde:
- E mai corect să-l găsim pe proprietar, să-i spunem ce s-a întâmplat și, apoi, să ne înțelegem cu el și să încercăm, cumva, în limitele posibilităților noastre să îl despăgubim.
Zis și facut; unul rămâne să păzească mașina si porcul, iar celălalt pleacă în sat să anunțe trista veste. Trece o oră, trec două și „solul de pace” nu se întoarce. Cel rămas, ascunde porcul în niște tufișuri, închide mașina și se duce în sat să dezlege misterul neîntoarcerii prietenului său.
Într-un târziu, dă de el și acesta îi oferă o explicație incredibilă:
- Am venit aici, am aflat cine e proprietarul, am spus cam ce i-am făcut și oamenii m-au Sfântulătuit să-i spun mai pe ocolite toată tărășenia fiindcă omul e cardiac. Așa că i-am aținut calea așa, ca din întâmplare, am găsit un pretext de a intra în vorbă cu el, apoi i-am trântit-o: „-Trăiască patria noastră scumpă, Republica Socialistă România!”
Omul, bine pregătit politic, a intrat în vorbă și mi-a replicat voios, exact ca la ședințele de partid:
- Trăiască, trăiască și să trăiască și Partidul nostrum, în frunte cu cel mai iubit fiu al țării, tovarășul Niculae Ceaușescu!
Eu, când am văzut ca e vesel, mi-am luat inima în dinți și i-am spus trist: „-Știi? Porcu’ a murit” Iar el, nu știu de ce, a dat de băut la tot satul de ne-am îmbătat ca porcii!…

Multe alte povești inedite în cartea lui Toma Catargiu „Cele mai tari bancuri și povestiri anecdotice cu și despre Ceaușescu din colecția HAZ DE NECAZ editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecțiile Integral disponibile pe www.eintegral.ro.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply