|

ȘOC: Adevăruri teribile despre cele două Războaie Mondiale – LENIN era finanțat de nemți / Galerie 30 FOTO inedite

O carte șoc semnată de Jakob Van Eriksson a apărut la Editura Integral în colecția Secolul XX – 20 mistere esențiale și arată cum formarea Uniunii Sovietice a fost finanțată de spionajul german și bancherii americani de pe Wall Street – Adevăruri teribile despre cele două Războaie Mondiale și cei care au stat în spatele lor (disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei).

Greu de crezut astăzi însă se dovedește cumplit de adevărat după consultarea arhivelor secrete la 100 de ani după „Marea Revoluție Socialistă din Octombrie”: Germania Imperială și bancherii americani de pe Wall Street l-au finanțat pe Lenin pentru a răsturna regimul țarist! Le-a reușit perfect dar, practic, au creat un monstru: comunismul la nivel de stat – puterea sovietică. Din nefericire pentru ruși, Europa și, finalmente, pentru întreaga omenire, Planul Marburg a funcționat perfect…
Instaurarea comunismului în Rusia, la 7 noiembrie 1917, nu a fost – câtuși de puțin – un act spontan, ci rezultatul unui amplu proiect secret („Planul Marburg”), pregătit minuțios în afara Rusiei. Și finanțat generos de marii bancheri internaționali, în primul rând de cei de pe Wall Street: Jacob Schiff, J.P. Morgan, Otto Kahn, Paul Warburg, John D. Rockefeller, Edward Henry Harriman, Frank Vanderlip. Finanțarea bolșevicilor de către Wall Street era intermediată de banca suedeză „NYA Banken”, condusă de bancherul promarxist Olof Aschberg. Iar revoluționarul Vladimir Ilici Lenin s-a dovedit a fi, în fapt, un agent bine plătit al serviciilor secrete germane.
După înfrângerea primei revoluţii din Rusia (cea din 1905), Lenin se stabileşte în Elveţia (1906-1917). Din această ultimă perioadă va începe şi colaborarea sa cu serviciile secrete germane. Recrutarea lui Lenin de către colonelul Walter Nicolai se explică prin aceea că îndeosebi în timpul războiului „..agenții ruși cumpărați înainte de începerea ostilităților refuzau furnizarea de informații”. În acest context, persoanele de naţionalitate rusă aflate în Occident prezentau o mare cotă de interes. În același timp, se poate susține că Lenin, prin caracteristicile sale – revoluționar, origine etnică complexă (evreu după mamă, german după o bunică), simpatiile sale prooccidentale și desconsiderarea „proștilor de ruși”, dar mai ales prin poziția sa de lider al unei noi mișcări politice – a prezentat un interes cu totul special, recrutarea sa permițând o penetrare informativă la vârful piramidei mișcării marxiste în plină ascensiune…

Mai multe povești inedite în volumul Adevăruri teribile despre cele două Războaie Mondiale și cei care au stat în spatele lor (disponibil AICI la prețul promoțional de 14,99 lei).

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply