|

DACII si ROMANII – sex, haremuri, neveste vândute, iubiri stranii …si 30 FOTO incredibile

Rugul funerar pe care era sacrificată soția favorită din haremul dacic

Dacii își luau până la 30 de neveste și își înjghebau mici haremuri! Soțiile astfel cumpărate deveneau veritabile sclave în gospodăriile de tarabostes poligami. Iar cea mai iubită dintre neveste era sacrificată la moartea bărbatului și trupul ei așezat pe rugul funerar alături de cel al soțului decedat. După care, pentru celelalte neveste rămase în voia sorții, prietenii decedatului organizau, chiar lângă locul incinerării ritualice, o licitație în toată regula. Deși, în general, atitudinea bărbaților daci față de femei pare una misogin-sclavagistă, a existat – ceva mai rar, ce-i drept! – și reversul situației: după o bătălie pierdută cu tribul bastarnilor, regele dac Oroles și-a pedepsit luptătorii interzicându-le să se bucure de felația conjugală obișnuită și, în schimb, obligându-i să le facă o cunilincție pe cinste tuturor nevestelor din haremurile lor! De asemenea, să doarmă la picioarele soțiilor lor și să facă munca pe care ele obișnuiau să o presteze în mod obișnuit în gospodărie…
Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Decebal, Traian, Burebista și iubitele lor: lucrurile care nu s-au spus niciodată” din colecția „Iubiri și Intrigi la Palat” editată de Integral, disponibilă împreună cu Jurnalul Național la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Femeile dace torturau prizonierii de război romani
În familia regală a lui Decebal femeia se bucura de respect şi protecţie. Sunt istorici care consideră că scena XXX de pe Columna lui Traian trebuie pusă în legătură cu prizonieratul surorii lui Decebal. Dio Cassius (sec. II) este sursa unei informaţii interesante: „Traian puse mâna pe munţii cei întăriţi cu ziduri… Din pricina aceasta şi mai ales după ce, în acelaşi timp, Maximus prinse pe sora lui şi luă o cetăţuie puternică, Decebal fu gata să se învoiască la toate cele ce i s-ar fi poruncit…”(Istoria romană). Este posibil ca între cauzele care l-au obligat pe regele dac să accepte pacea grea din 102, un rol major să-l fi jucat încercarea lui Decebal de a-şi elibera sora, îndeplinindu-şi, astfel, o îndatorire de onoare faţă de un membru de vază al familiei sale.
Strania scenă XLV de pe Columnă, în care femei dace torturează prizonieri romani, ar putea fi o dovadă că, în caz de mare pericol, femeile războinicilor îşi ajutau și ele bărbaţii în încercarea de a-şi salva libertatea.

Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Decebal, Traian, Burebista și iubitele lor: lucrurile care nu s-au spus niciodată” din colecția „Iubiri și Intrigi la Palat” editată de Integral disponibilă împreună cu Jurnalul Național la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Soția filosoafă a lui Traian l-a sprijinit pe …amantul soțului său să fie încoronat!

Soția lui Traian – Pompeia Plotina – s-a născut la Nemausus, în provincia Gallia Narbonensis, în timpul domniei lui Nero. S-a căsătorit cu Traian, înainte ca acesta să acceadă la titlul de împărat roman. Deși căsătoria a fost, pare-se, una fericită, nu au avut copii. În anul 97, Plotina împreună cu soțul ei s-a mutat la Colonia, în Germania inferior, unde Traian a devenit guvernator.
În ianuarie 98, Traian a devenit noul împărat roman, urmându-i lui Nerva, iar în anul următor, familia imperială s-a stabilit la Roma. În timpul ceremoniei de încoronare a lui Traian, Plotina s-a adresat mulțimii și a exclamat că dorește să rămână aceeași femeie care fusese până atunci.
În 105, Traian i-a acordat titlul de Augusta. Plotina l-a protejat pe Hadrian care, rămas orfan de tată la vârsta de zece ani, a intrat sub tutela lui Traian, devenind ulterior și amantul favorit al acestuia. (Traian mai avea relații amoroase și cu câțiva actori!) Plotina a acționat mult pentru accelerarea carierei tânărului Hadrian, iar la moartea lui Traian, survenită în 117, părerea sa a fost determinantă pentru numirea lui Hadrian ca succesor al lui Traian.
Pompeia Plotina a murit în anul 121 și a fost divinizată de Hadrian, care a ridicat două temple în onoarea ei, unul la Nemausus, iar altul la Roma, în Forul lui Traian.
Pompeia Plotina a fost faimoasă pentru interesul pe care-l avea față de filosofie. A aderat la epicurism și a contribuit la relansarea acestui curent filosofic.

Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Decebal, Traian, Burebista și iubitele lor: lucrurile care nu s-au spus niciodată” din colecția „Iubiri și Intrigi la Palat” editată de Integral disponibilă împreună cu Jurnalul Național la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply