|

MIRACOLE din istoria BUCURESTILOR, insotite de 30 FOTO de epoca

Cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Miracole și alte întâmplări incredibile din istoria Capitalei” din colecția „Secretele Bucureștilor”, editată de Integral, este disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.


Apa vie din Câmpia Filaret scapă Bucureștii de holeră și binecuvântează prima Miss România
După cum ne spun cronicile finalului de epocă fanariotă, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, prin 1793, cu puțină vreme înainte de a trece la cele veșnice, vrând să lase o urmă pioasă dar, totuși, pragmatică în istorie, Mitropolitul Filaret al II-lea ridică un chioșc-fântână pe marginea Căii Șerban-Vodă, drumul de acces în oraș al soliilor venite dinspre Stambul pentru numirea sau, dimpotrivă, mazilirea domnilor nepământeni extrași din cartierul Fanar.
În anul 1831, pe fondul epidemiei de holeră aici are loc o mare procesiune religioasă, fiind scoase moaștele sfântului patron al orașului, Sfântul Dimitrie cel Nou, racla respectivă din argint fiind stropită din belșug cu „apa vie” din fântâna Mitropolitului Filaret. Stratagema funcționează, iar minunea se produce! Combătută cu mijloace evlavioase specifice dar și cu rigoarea sanitară a administrației guvernatorului muscal Pavel Kiseleff, molima trece.
Tot aici, la 1848, poporul este chemat în 15 iunie la o mare adunare, în care revoluționarii au citit cele 22 de articole, s-a sfințit steagul tricolor, iar oficialitățile au depus jurământul de credință. La 16 iunie, guvernul provizoriu decretează ca numele locului să fie „Câmpia Libertății”.
Primul concurs de frumusețe organizat vreodată pe actualul teritoriu al României a avut loc în 1906 cu ocazia organizării Expoziției Generale Române în Parcul Filaret, actualul Parc Carol.
Țărăncuța din Săliștea Sibiului (cu chip superb și „șolduri frumoase”) numită Maria Peligrad a fost prima româncă din istorie încoronată regină a unei astfel de competiții. Concursul a fost parte a manifestărilor jubiliare organizate în 1906 în parcul Filaret din Bucureşti, cu ocazia aniversării celor 40 de ani de la urcarea pe tron a Regelui Carol I.
La expoziţia jubiliară, „ţărăncuţele cu maramă pe cap şi opinci în picioare îşi unduiau şoldurile cum ştiau ele mai bine prin faţa ţăranilor, a negustorilor, a boierilor, pentru o impresie bună”.

Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Miracole și alte întâmplări incredibile din istoria Capitalei” din colecția „Secretele Bucureștilor”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

„Noul Ierusalim”: Profețiile lui Sundar Singh despre București și România, o versiune ceva mai recentă a lui Nostradamus!
Pe lângă faptul că în Capitală continuă în mod susținut construcţia la cea mai mare catedrala creştin-ortodoxă din lume, cu câțiva ani în urmă Guvernul Victor Ponta a emis o decizie extrem de controversată și a hotărât să ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren de 11.000 de metri pătraţi în Bucureşti, în spatele Complexului Romexpo, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa.
„Asta înseamnă că oraşul va deveni un puternic centru ecumenic. Această este materializarea stranie a prezicerilor făcute de sfântul indian Sundar Singh, în 1920, despre Capitală României”, a spus Mircea Georgescu, specialist în ştiinţe ezoterice.
Mesajul esențial al lui Sundar Singh: „Bucureştiul se va transformă într- un centru esenţial. Va fi o capitală spirituală a planetei şi va fi considerat de toate popoarele drept un veritabil «Nou Ierusalim» pământesc”.
Iată și într-o formă devoltată profeția despre România a lui Sundar Singh, datând zice-se din 1920:
„… România are o misiune Dumnezeiască de redresare spirituală, ce o va face să se înfăţişeze ca un ve¬ritabil model de urmat întregii umanităţi… (…). Bisericile purtătoare de har divin se vor uni într-una singură… care va pregăti aproape întreaga lume pentru transformările spirituale ce vor avea loc la nivelul întregii planete… Vor face excepţie de la pedeapsa focului nimicitor şi al măcelului… România şi locurile, supra¬numite sfinte, din Palestina. De asemenea, netrecută prin sabie va rămâne Cetatea Vaticanului, dar pu¬terea sa de influenţă, atât de pregnant urmărită, se va reduce la zero. România va trece prin mai multe faze de transformări fundamentale, devenind… un veritabil focar spiritual…, iar Bucureştiul se va transforma într-un centru esenţial al acestui foc. Această capitală a polului spiritual al planetei va fi aproape în întregime reconstruită, rămânând, în cele din urmă, o aranjare de construcţii în formă inelară, având 7 kilometri diametru şi va fi considerată, de toate popoarele, drept un veritabil Nou Ierusalim pământesc…”
Începând cu anul 1920, Sundar Singh a devenit un nume cunoscut atât în Orient, cât şi în Occident. A predicat creştinismul, fiind considerat sfânt, în Ceylon, Birmania, China, Japonia, America, Australia şi Europa. A străbătut din nou Tibetul, propovăduind religia creştină, până în 1929, an când se consideră că Sundar Singh a dispărut fără urmă, undeva în Himalaya. Alte surse susţin că nu a mai fost văzut din anul 1933.
Creştinat în urma unei experienţe spirituale deosebite, legată de apariţia lui Iisus, el a făcut o călătorie prin toate ţările creştine în primul deceniu al secolului nostru. Cu această ocazie el a vizitat şi ţara noastră, referitor la aceasta făcând profeţiile ce urmează. Ele au circulat multă vreme în manuscris în vremea dictaturii comuniste.
Considerate de multi sceptici simple presupuneri şi divagaţii asupra viitorului României, „Profeţiile lui Sundar Singh” uimesc prin claritatea expunerii.
Veridicitatea lor nu va putea fi verificată decât în timp. Totuşi, citind cu atenţie, se poate sesiza că anumite profeţii s-au împlinit deja.

Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Miracole și alte întâmplări incredibile din istoria Capitalei” din colecția „Secretele Bucureștilor”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Arsenie Boca și profeția despre cutremurul care va distruge Bucureștii

Niciun personaj din istoria recentă a României nu a avut un impact spiritual (și, adeseori, cu un cert ecou comercial) cu cel al călugărului-martir Zian „Arsenie” Boca, considerat „Sfântul Ardealului” și cel mai important din pleiada marilor duhovnici români ai secolului XX, luat în considerare, pentru profețiile sale, majoritatea apocaliptice, de lideri politici și culturali precum Regii Carol al II-lea și Mihai I, Mareșalul Ion Antonescu, Președintele Nicolae Ceaușescu sau poetul și filosoful Lucian Blaga, cu toții ținând să-l întâlnească personal și să susțină conversații inițiatico-revelatoare cu acesta.
După ocuparea țării de către armata sovietică, Părintele Arsenie a fost arestat pentru prima oară la Râmnicu Vâlcea pe 17 iulie 1945,pentru participarea activa la miscarea legionara, dus la București și eliberat pe 30 iulie 1945 in urma presiunilor bisericii. Apoi a fost arestat în 14 mai 1948, pentru ajutorul dat luptătorilor anticomuniști, fosti legionari pregătiți și parașutați de americani în Munții Făgărașului. Atât pentru aceste fapte, cât și datorită notorietății sale,este schingiuit o lună și jumătate, silit să dea repetate declarații, fiind apoi eliberat. Mitropolitul Nicolae Bălan îl strămută de la Sâmbăta la Mănăstirea Prislop în noiembrie 1948. Acolo devine stareț, iar după ce sălașul s-a transformat în mănăstire de maici, a rămas ca duhovnic, cu întreruperi în perioadele de arestare și anchetare (1950, 1951, 1953, 1955, 1956). A fost înmormântat, după dorința proprie, la Mânăstirea Prislop, la 4 decembrie 1989 prorocind că aici va fi loc de pelerinaj.
Despre Arsenie Boca se spune că, deși era închis în lagărul de muncă forțată de la Canal, ar fi reușit să se „teleporteze” cumva și să ia parte la ceremonia funerară a mamei sale. Sau că, prin puterea credinței sale, ar fi reușit să poarte o lumânare aprinsă în plină furtună, metafora fiind întărită chiar de fenomenul fizic aparent inexplicabil. Pe lângă aceste miracole, au existat și relatări despre vindecări spectaculoase ale unor bolnavi, ceea ce întărește latura „biblică” a personajului
Profeţiile părintelui sunt susţinute de foştii săi apropiaţi şi de cei care l-au cunoscut, iar lor li se adaugă alte prorociri despre sfârşitul comunismului, războaie şi viitorul României.
1.Nicolae şi Elena Ceauşescu, ucişi într-o zi de sărbătoare. Arsenie Boca a prezis moartea, într-o zi încărcată de sacralitate, a soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, potrivit relatării nepoatei duhovnicului, Zoe Dăian. „Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: < <-Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?>>. Şi Arsenie i-a spus: < <-Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi>>. Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului să-l ia şi să nu-l mai vadă.
Părintele a fost schingiuit de Securitate, avea unghiile de la mâini smulse şi înainte de a muri şi-a avertizat călăii: < <-Spuneţi-i lui Ceauşescu că nu mai apucă Crăciunul!". Bucureşti, noul Ierusalim. Bucureştiul va fi un nou Ierusalim, ar fi proorocit Arsenie Boca. „Ne povestea că România va fi grădina Maicii Domnului, Bucureştiul va fi noul Ierusalim. Şi care vor rămâne, aleşii lui Dumnezeu, că numai aceia vor rămânea, vor fi într-o fericire nemaipomenit de mare…” Cutremurul din Bucureşti „A spus că pe Bucureşti s-a ouat de două ori, referindu-se la bombardamente, iar când se va oua a treia oară, Bucureştiul va fi şters de pe faţa pământului, deoarece acolo forfotesc păcatele. (…)Toate aceste semne ni le-a proorocit părintele Arsenie prin anii 1945 – 1946 şi ne-a tălmăcit din Biblie de la Apocalipsă, că se va ridica de la răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca din carne de om şi se va bea sânge de om. Cine va rămâne din războiul ăsta va fi ales ca grâul din pleavă…”. Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Miracole și alte întâmplări incredibile din istoria Capitalei” din colecția „Secretele Bucureștilor”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply