|

VIDEO-RETETA: Cum faci FEIJOADA, mancarea nationala braziliana/ BONUS: 30 foto savuroase

VIDEO-RETETA: Cum faci FEIJOADA, mancarea nationala braziliana, candva mancare de sclavi, azi o delicatesa incredibila….

Primul contact al lui Bucatarescu cu regina gastronomiei portughezo-braziliene, feijoada, a avut loc tocmai la New York, cu cativa ani an urma, la un restaurant relativ ieftin zis “etnic”. Senzatia cu care am ramas era cea de mancare consistenta, cu multa fasole si bucatele de carne de porc si carnat, plus condimente cat cuprinde. In fapt, o mancare grea, aproape indigesta dar savuroasa (cineva zicea ca era mancarea ideala de gatit la ceaun pentru sclavii de pe plantatiile braziliene!).. Ca stil, e vorba de varianta portugheza (cu fasole alba sau rosie) si de cea braziliana (cu fasole neagra), diferenta tinand, an primul rand, de complexitatea “porcariilor” implicate. Brazilienii pun carne sarata la butoi, sunca, urechi, coada, coaste afumate, cateva tipuri de carnati, ba chiar si limba de … vita. Portughezii se limiteaza la carne grasa si diversi carnati picanti, nefolosind nici orezul ca garnitura suplimentara. Frunzele de dafin raman, insa, un ingredient obligatoriu.

BONUS: 42 foto savuroase …printre bucatarese, Gisele Bundchen, Roberta Quadros, Maria Melilo, Viviane Araujo si alte splendori braziliene!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply