COPTURA de OREZ cu sirop de ZMEURA sau cum se desfatau boierii altadata
Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.
Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;
Retete vegetariene cu „gust” de carne;
Într-o formă de porțelan, de alpaca, de vas cu turla, ce ai mai aproape, unsă cu unt fără calicie, se pune jumătate din orez, se toarnă peste el în mod egal sirop de zmeură (și în primul și-n al doilea strat de orez), se adaugă cealaltă jumătate de orez care se presară cu un strat bogat de ciocolată rasă amestecată cu zahăr. Se pune deasupra spuma a 8 albușe bătute cu 6 linguri zahăr vanilat și se coace la cuptor 20 de minute. Ce pregătire simplă dar ce înfățișare, ce simț și ce mireasmă are această coptură, chiar întrece visul oricărui cofetar.”
Cititi RETETA COMPLETA AICI: http://keracalita-jaristea.ro/coptura-de-orez-cu-sirop-de-zmeura/#more-1281.
…Iara eu, pofticiosul de Bucatarescu, stau si ma gandesc cum ar fi ca la rafinata coptura sa schimb un pic siropul,incercand si varianta cu sirop de rodie! Cum ar fi doar KERA CALITA va sa stie, dar parca se aude, in departare, chemarea tanguitoare a muezinului din minaretul geamiei…
Multe alte povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Cele mai teribile curiozități din istoria veche a Bucureștilor” din colecția „Secretele Bucureștilor”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.
Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!
Pachetul conține cărțile
2. Tainica inimă a Bucurescilor
3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei
Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro