|

TEAMA nudului de a fi NUD / NUD. Proiectie de stare (10) …de RAZVAN VOICULESCU

Teama nudului de-a fi nud

Foto si text: Razvan Voiculescu

(http://blog.razvan-voiculescu.ro / FB: razvan a. voiculescu)

 Se intampla acum multe primaveri… .

Alcatuiam lista domnisoarelor ce-si manifestasera interesul sa colaboram pentru un calendar, realizat de mine.Fara a-mi a fi fost comandat de vreo companie.

Ratacite printre mail-urile cu motivatii oarecum stereotipe, mi-au atras atentia cateva randuri ce veneau de la o studenta, insotite de vreo 2-3 imagini, sa le spun atipice.

Am decis s-o invit sa schimbam cateva vorbe la studio.

A sosit punctual. Cu o coafura complicata a la Bob Marley, dar o privire convingator de inocenta, mi-a spus ca doreste sa-si descopere feminitatea din afara si crede ca pentru asta ar avea nevoie de ochiul unui fotograf.

N-a zabovit decat cateva minute si, dupa plecarea ei, mi-am pus foarte serios intrebarea daca-i cazul s-o si invit la planuita sedinta foto.

Felul aparte de a se exprima, retorica directa, dar parca putin prea elaborata pentru cei 20 de ani, privirea mereu in cautarea a ceva, toate erau detalii numai bune sa-mi sporeasca, nicidecum sa-mi risipeasca confuzia.

Dupa alte cateva zile ne aflam fata-n fata, in studio. Introvertita, repetitiva cateodata, afisand un aer mereu nemultumit fata de sine, s-a aventurat intr-o discutie cu mine – mai mult monolog – despre viata, vise, constrangeri, libertate.

Pregatindu-ma sa imortalizez efemerul, nu eram defel in ipostaza sa ma concentrez pe subiecte asa de importante. Trupul ei fragil de copilita, privirea de pustoaica nedumerita ce nu se dezvaluie, ci abia se descopera, soldurile parca inca in formare ma preocupau mai mult, iar timiditatea ei agresiva si insistenta ma cam dezorientau.

Pe parcursul sedintei, mi-am dat seama ca discutia noastra, avusese darul s-o relaxeze, s-o faca incet-incet sa-si gaseasca un soi de liniste, iar corpul ei a inceput sa-mi comunice naturaletea de care aveam nevoie pentru fotografie.

Privirea, persistenta, si totusi indirecta, ii trada parca hotararea de-a vedea si ea ceea ce vad eu prin obiectiv, tocmai pentru ca acest lucru nu-i era accesibil.

Tocmai aceasta curiozitate, pe cat de iscoditoare, pe-atat de condamnata la neimplinire, a fost cea care m-a convins sa pastrez pe retina feminitatea indecisa inca intre ceea ce vede si ceea ce se vede.

 Invitatie, pentru a te fotografia pe tine, la o noua poveste:

In toata aceasta cautare de frumos si inedit, am colaborat si continuu sa colaborez cu persoane obisnuite, care, prin naturalete si expresivitate sa poata da imaginii mele talcul dorit. E o colaborare mereu deschisa la care nu am ezitat niciodata sa raspund, atata vreme cat persoanele interesate ar putea incarna persoanjele fara de care povestile fotografiilor mele nu ar exista. Doamnele/domnisoarele interesate de astfel de colaborari imi pot scrie la: office@bucatarescu.ro

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply