|

TIRAMISU de casa /Propunere de Revelion / RETETA & FOTO – Tiramisu de casa

Ingrediente:
6 oua
500gr mascarpone
500ml frisca lichida
piscoturi
zahar 6linguri
cacao
cafea (cca1litru)
rom (cca 200ml)
Mod de preparare: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 1 lingura zahar,  frisca se bate bine cu 1 lingura zahar,   galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana ce compozitia de dubleaza,  se amesteca galbenusurile  cu albusurile si cu mascarpone si se amesteca cu a lingura de plastica foarte incet si de jos in sus, ca sa nu se lase compozitia.
Separat, se face 1 litru de cafea la filtru sau strecurata de zat, in care se adauga romul. Pregatim forma in care dorim sa facem tiramisu si incepem se luam cate un piscot care se baga in cafea si se scoate foarte repede si se asaza in tava.
Dupa ce fundul tavii este acoperit de piscoturi, punem un rand din crema obtinuta din albusuri ,galbenusuri si mascarpone. Apoi, punem iar un rand de piscoturi inmuiate in cafea si tot asa pana la terminarea cremei.
Se pune tava la frigider pt cca 12 ore si, inainte de servire, se pudreaza cu cacao.
Reteta trimisa de SILVIA-NICOLETA TICULEANU.

Dacă e s-o facem lată, s-o facem cu ruladă de porc cu costiță împănată și cârnați afumați! https://www.comentator.ro/fusion/858-rulada-de-porc-cu-costita-impanata-si-carnati-afumati
Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto
Deliciul suprem de Crăciun la români: https://www.comentator.ro/fusion/846-galerie-foto-si-reteta-purcel-de-lapte-cu-umplutura-la-cuptor
Ocaziile festive merită rețete speciale: https://www.comentator.ro/fusion/837-tort-de-ciocolata-cu-crema-de-coniac
Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie pe o felie de pâine neagră:https://www.comentator.ro/fusion/827-pasta-de-jumari-deliciul-absolut-de-craciun-reteta-galerie-foto
Ritual barbar dar bucate incredibil de gustoase: https://www.comentator.ro/fusion/815-pomana-porcului-inaintea-craciunului-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-3-galerie-foto-de-pofta
Povestea și rețeta cârnaților de Pleșcoi, cei mai populari din România: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi
Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri se fac cozonaci cu Har, după rețeta Maicii Sofronia: https://www.comentator.ro/fusion/801-reteta-de-cozonac-a-maicii-sofronia-de-la-agapia-galerie-foto
Adevăratul cozonac de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/788-reteta-unica-de-la-pastorel-cozonacul-cu-50-de-oua
De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto
…să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu
Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele mai neobișnuite combinații!): https://www.comentator.ro/fusion/733-soriciul-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-1

Citeste si:

Tags: , , , , ,

3 Responses for “TIRAMISU de casa /Propunere de Revelion / RETETA & FOTO – Tiramisu de casa”

  1. Advantageously, the article is in reality the greatest on this worthy topic. I fit in with your conclusions and will eagerly look forward to your incoming updates. Just saying thanks will not just be adequate, for the exceptional lucidity in your writing. I will at once grab your rss feed to stay privy of any updates. Solid work and much success in your business efforts!

  2. Liana Toma says:

    Azi am facut si eu un tort pt.Revelion, tot cu crema mascarpone- delicioasa ;-)

  3. Oana . says:

    Prima oara cand am mancat, a fost intr-un restaurant, dar mi-am dat seama ca cel mai bun e tot cel facut in casa!:)

Leave a Reply