|

TORT de ciocolata cu coniac & TORT de piscoturi cu cafea – RETETE de Anul Nou

Dacă e s-o facem lată, s-o facem cu ruladă de porc cu costiță împănată și cârnați afumați! https://www.comentator.ro/fusion/858-rulada-de-porc-cu-costita-impanata-si-carnati-afumati
Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto
Deliciul suprem de Crăciun la români: https://www.comentator.ro/fusion/846-galerie-foto-si-reteta-purcel-de-lapte-cu-umplutura-la-cuptor
Ocaziile festive merită rețete speciale: https://www.comentator.ro/fusion/837-tort-de-ciocolata-cu-crema-de-coniac
Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie pe o felie de pâine neagră:https://www.comentator.ro/fusion/827-pasta-de-jumari-deliciul-absolut-de-craciun-reteta-galerie-foto
Ritual barbar dar bucate incredibil de gustoase: https://www.comentator.ro/fusion/815-pomana-porcului-inaintea-craciunului-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-3-galerie-foto-de-pofta
Povestea și rețeta cârnaților de Pleșcoi, cei mai populari din România: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi
Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri se fac cozonaci cu Har, după rețeta Maicii Sofronia: https://www.comentator.ro/fusion/801-reteta-de-cozonac-a-maicii-sofronia-de-la-agapia-galerie-foto
Adevăratul cozonac de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/788-reteta-unica-de-la-pastorel-cozonacul-cu-50-de-oua
De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto
…să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu
Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele mai neobișnuite combinații!): https://www.comentator.ro/fusion/733-soriciul-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-1

TORT DE CIOCOLATĂ CU CREMĂ DE CONIAC
Ingrediente pentru blat:
8 ouă
1 cană zahăr
100 mililitri cafea concentrată
200 grame unt
2 cani făină
1 plic praf de copt
1 esență de rom
Ingrediente pentru însiropat:
1 cafea espresso
3 linguri de zahăr
1 lingură lapte pudră pentru cafea
2 linguri de coniac
Ingrediente pentru cremă:
150 mililitri coniac
3 ouă
100 grame făină
4 linguri zahăr pudră
50 grame ciocolată
250 grame unt
100 grame cacao
300 mililitri lapte
Ingrediente pentu glazură:
200 grame ciocolată amăruie
200 grame zahăr
100 mililitri cafea concentrată
Ingrediente pentru ornat:
1 ceașcă de glazură albă
ciocolată albă mărunțită
1 pachet boabe de cafea de ciocolată amăruie
100 grame unt
Prepararea blatului: Separi albușurile de gălbenușuri.
Bați albușurile spumă tare, adaugi zahărul și continui să bați până când acesta se topește. Adaugi gălbenușurile unul câte unul, pui cafeaua, untul topit rece, esența de rom – o fiolă mică – și făină proaspăt cernută cu praful de copt. Dacă iese prea galben blatul, mai adăugați cel puțin 100 grame de cacao…
Ungi o formă de tort cu diametrul de 26 centimetri cu ulei/margarină și o tapetezi cu făină/hârtie de copt.
Torni compoziția și lași la cuptor 45 de minute.
Se taie apoi în mai multe discuri și se însiropează fiecare cerc de tort cu cafea espresso îmbunătățită cu 2 linguri de coniac.
Prepararea cremei: Bate ouăle cu zahărul pudră. Adaugă făină proaspăt cernută, cacao și ciocolata rasă.
Toarnă coniacul și laptele fierbinte. Lasă pe foc, amestecând energic, până se îngroașă. După ce s-a răcorit, incorporează untul frecat spuma, apoi împarte crema în cinci și pune peste cele cinci cercuri de blat.
Prepararea glazurii: Într-o crăticioară, amesteci cafeaua concentrată cu zahărul, untul și ciocolata de menaj rasă.
Dacă e prea subțire, poți adăuga 3 plicuri de ciocolată caldă sau înjumătățiți ingredientele.
Ornarea: Puteți folosi glazură albă din apă, unt și zahăr pudră.
Presărați bucățele de ciocolată albă pe toată suprafața tortului. Apoi, răsfirați și câteva boabe de cafea din ciocolată amăruie și umpleți bordura tortului cu ele. (Vezi RETETA și AICI!)

Puteți comandaCĂRȚI cu această tematică AICI: www.eintegral.ro

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

TORT DE PIȘCOTURI CU CAFEA NEAGRĂ
Ingrediente:
500 grame pişcoturi
10 gălbenuşuri
2 pahare zahăr vanilat
1 ceaşcă cafea neagră foarte concentrată
400 grame unt
200 grame migdale măcinate
1 dl rom
Mod de preparare: Pentru 500 g de pişcoturi se face următoarea cremă: se freacă bine gălbenuşurile cu zahărul vanilat până se fac o cremă. Se adaugă încet cafeaua. Se freacă spumă untul, se adaugă compoziţia de gălbenuşuri cu cafea, câte puţin odată, şi se amestecă totul bine. Se curăţă migdalele, se taie fin şi se prăjesc puţin la cuptor. Se aşază un rând de pişcoturi pe o farfurie, în formă rotundă sau pătrată. Se stropesc cu rom. Se ung cu un strat nu prea gros de cremă, se presară migdale, se aşază iarăşi pişcoturi, se stropesc cu rom şi se continuă astfel până se termină pişcoturile. Se îmbracă tortul deasupra cu un strat de cremă şi se presară migdale prăjite, tocate mărunt.

Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply