|

ANDREEA MARIN – secretele curei de slăbire

1. Pentru o vreme, painea (de orice fel!), dulciurile, pastele si orice tip de ulei (chiar si cel de masline) trebuie excluse din meniu. Carnea poate fi preparata la gratar, la cuptor (cu condimente) sau fiarta si servita cu legume alaturi (dar nu cartofi).

2. Nu pune in gura nici un strop de alcool, pentru ca acesta stimuleaza apetitul si este, prin urmare, un inhibitor al procesului de slabire.

3. Un proces important ce trebuie derulat in paralel cu dieta e detoxifierea. Renunta la cafea si la tigari, pentru a ajuta organismul sa scape de toxine.

4. Spune NU sucurilor imbuteliate, fie ele acidulate sau nu. Bea limonada cu indulcitor.

5. Ia zilnic calciu si magneziu. Astfel vei avea energie si vei evita senzatia de slabiciune resimtita uneori in timpul dietei.

6. Mananca putin si des si nu lasa sa se instaleze senzatia de foame. Ideal ar fi sa nu faci pauze mai mari de trei ore intre mese.

7. Nu manca mai tarziu de ora 20.00 si ai grija ca ultima masa sa fie foarte usoara.

8. Fa miscare cel putin o jumatate de ora pe zi. Nu exercitii de forta, ci cardio – alergare, bicicleta, chiar si mersul pe jos, in aer liber.

9. Daca stii ca nu rezisti tentatiilor culinare, nu iesi in oras! Iar daca vrei ceva dulce, comanda de la magazinele cu produse dietetice.

10. Evita constipatia folosind un laxativ usor, pe baza de plante.

11. Fii moderata in tot ce faci. Dieta nu va fi eficienta daca muncesti pana la epuizare, asa ca n-o incepe intr-o perioada aglomerata.

12. Iubeste-te pe tine insati atat de mult cat sa merite ce faci si iubeste barbatul pentru care schimbarea din tine va fi o placere.

Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto

Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto

Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto

Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto

Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi

Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto

Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto
Deliciul suprem de Crăciun la români: https://www.comentator.ro/fusion/846-galerie-foto-si-reteta-purcel-de-lapte-cu-umplutura-la-cuptor
Ocaziile festive merită rețete speciale: https://www.comentator.ro/fusion/837-tort-de-ciocolata-cu-crema-de-coniac
Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie pe o felie de pâine neagră:https://www.comentator.ro/fusion/827-pasta-de-jumari-deliciul-absolut-de-craciun-reteta-galerie-foto
Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie pe o felie de pâine neagră:https://www.comentator.ro/fusion/827-pasta-de-jumari-deliciul-absolut-de-craciun-reteta-galerie-foto

Ritual barbar dar bucate incredibil de gustoase: https://www.comentator.ro/fusion/815-pomana-porcului-inaintea-craciunului-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-3-galerie-foto-de-pofta
Povestea și rețeta cârnaților de Pleșcoi, cei mai populari din România: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi
Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri se fac cozonaci cu Har, după rețeta Maicii Sofronia: https://www.comentator.ro/fusion/801-reteta-de-cozonac-a-maicii-sofronia-de-la-agapia-galerie-foto
Adevăratul cozonac de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/788-reteta-unica-de-la-pastorel-cozonacul-cu-50-de-oua
De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto
…să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu
Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele mai neobișnuite combinații!): https://www.comentator.ro/fusion/733-soriciul-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-1

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply