|

CANAPELUTE cu pasta de ANCHOIS (sardele) ca la Jaristea KEREI CALITA


In stilul sau inimitabil, Kera Calita ot Jaristea Locanta ne imbie sa gustam….CANAPELUTE cu pasta de ANCHOIS (sardele), dupa reteta Dumneaei:
Proviantul pentru 6 persoane :
Tarte mici de casă, fără zahăr
100 grame unt de ciocolată
Pastetă de anchois cât cuprind tartele
Mici fileuri de anchois
3 oua si cateva fire de patrunjel
20-30 grame capere (Capparis spinosa), de preferat surfines
Oualele se fierb tari si se taie felii subtiri.
Tartele se ung ușor cu unt, se umplu cu pasteta, se aseaza fileuri de anchois, felii de oua, 2-3 capere, patrunjel și puțină zeamă de alămâie.
Tipsia se poate garnisi cu felii de carne de vitel sau pasare, limba sau carne afumata, bine unse cu piper si ardei iute.

Atentiune, felul cere alcooluri tari!”

Mai multe RETETE de demult puteti citi AICI: http://keracalita-jaristea.ro/

Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi

Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto

Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto

Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto

Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto

Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto

Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto

Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri se fac cozonaci cu Har, după rețeta Maicii Sofronia: https://www.comentator.ro/fusion/801-reteta-de-cozonac-a-maicii-sofronia-de-la-agapia-galerie-foto

Adevăratul cozonac de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/788-reteta-unica-de-la-pastorel-cozonacul-cu-50-de-oua

De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto
…să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu
Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele mai neobișnuite combinații!): https://www.comentator.ro/fusion/733-soriciul-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-1

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply