|

Victor Ciutacu: „România – un ghiveci călugăresc” / Interviu …culinar cu Bucătărescu (ARHIVĂ)

1.De ce mananci?
Uneori de foame, alteori de pofta. N-am o pasiune, dar nu refuz o masa buna.
2.Ce mananci cu placere?
Gust orice se gateste pe Planeta Pamant. Imi place, continui, nu-mi place, ma opresc. Mai nou, fructe de mare. Altfel, sunt carnivor.
3.Ce alimente detesti?
Grisul cu lapte.
4.Consideri vinul un aliment?
Nu. E un bun partener pentru o masa buna si/sau pentru o noapte lunga. Beau sprit, stiu, sunt taran.
5.Ce vinuri iti plac?
Alb, sec, rece si mult.
6.Ce alte bauturi degusti?
Nimic dulce. Whisky, bere, de regula; rar coniac…Vodca nu mai pot sa vad dupa 5 zile in Kazahstan. Mi-am baut cota.
7.Stii sa gatesti? Daca da, spune-ne o reteta!
Da, dar n-am mai facut-o, dupa perioada de glorie a gatitului pe resoul din BCA, din primii ani ai casniciei. Nu stiu nici o reteta spectaculoasa. Am ramas la stadiul clasic: omleta, ciorbe, fasole cu carnati/afumatura etc
8.Ai pregatit vreodata cina pentru o iubita?
Si pranzul, si micul dejun :)
9.Consideri gastronomia o unealta de seductie?
In filme asa pare. Da, in esenta, e una din variantele de incercat. Strict personal, nu cred ca m-as putea indragosti de o bucatareasca clasica.
10.Ce ai cere sa mananci inaintea …executiei tale? (Anthony Bourdain a spus ca “paine cu untura si sare”…)
Ceva afumatura la gratar
11.Ai vreo metafora culinara pentru lumea de azi?
Un ghiveci calugaresc… (2010)

De la ciorbă de burtă și schembea la tuslama: https://www.comentator.ro/fusion/946-ciorba-de-burta-tuslama-schembea-si-varianta-pentru-mofturosi-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto

Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto

Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto

Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto

Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto

Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi

Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto

Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto
Deliciul suprem de Crăciun la români: https://www.comentator.ro/fusion/846-galerie-foto-si-reteta-purcel-de-lapte-cu-umplutura-la-cuptor
Ocaziile festive merită rețete speciale: https://www.comentator.ro/fusion/837-tort-de-ciocolata-cu-crema-de-coniac
Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie pe o felie de pâine neagră:https://www.comentator.ro/fusion/827-pasta-de-jumari-deliciul-absolut-de-craciun-reteta-galerie-foto
Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie pe o felie de pâine neagră:https://www.comentator.ro/fusion/827-pasta-de-jumari-deliciul-absolut-de-craciun-reteta-galerie-foto

Ritual barbar dar bucate incredibil de gustoase: https://www.comentator.ro/fusion/815-pomana-porcului-inaintea-craciunului-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-3-galerie-foto-de-pofta
Povestea și rețeta cârnaților de Pleșcoi, cei mai populari din România: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi
Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri se fac cozonaci cu Har, după rețeta Maicii Sofronia: https://www.comentator.ro/fusion/801-reteta-de-cozonac-a-maicii-sofronia-de-la-agapia-galerie-foto
Adevăratul cozonac de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/788-reteta-unica-de-la-pastorel-cozonacul-cu-50-de-oua
De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto
…să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu

Citeste si:

Tags: ,

17 Responses for “Victor Ciutacu: „România – un ghiveci călugăresc” / Interviu …culinar cu Bucătărescu (ARHIVĂ)”

  1. brazvan says:

    in materie de vinuri, victor calca pe urmele maestrului fanus neagu. cu o exceptie. o stiti?

  2. Bucatarescu says:

    …nu ne-o spui?

  3. marius says:

    Ciutacu e dinamovist, iar Fanus Neagu e rapidist, nu ?

  4. Adriana Parissi says:

    Asta e ca in bancul acela: ce calitati trebuie sa aiba un vin ca sa fie bun?
    Rosu, sec, mult si gratuit.

  5. antonio says:

    nu esti pocait ca
    badea!!
    lool

  6. Florin Pavel says:

    Prea tare…chestionarul asta….si mie imi place alb, sec, rece si mult;)

  7. Bucatarescu says:

    Florin, ce inseamna “prea tare”?

  8. Octavian M. says:

    Preferinte? Hm..simplu: 1- un pachet de ‘Blackstone cherry” sau “King Edward sweet cherry” intre sticla de Smirnoff in stinga si masina clasica de scris in dreapta, de la 01.00 la 07.00. * 2- Vinul preferat (hi-hi)- sampania.* 3-Crapelnitza numai la ananghie, dar daca tot trebuie, prefer peste fara oase sau un bifteck tartar.* Sorry, dar la cash chiar nu ma pricep. Am,bine. N-am, fac. Salutari de la Penkovski !

  9. Octavian M. says:

    P.S.-Sint mult mai prezent pe blog-ul Sintezei zilei cu name: JAMES ANGLETON. Asta a propose de “salutarile de la Penkovski”

  10. Octavian M. says:

    De la 00.00 (dupa Badea) pina la06.00 prefer un pachet de Blackstone cherry sau King Edward sweet cherry intre sticla de Smirnoff (stinga) si masina clasica de scris-in dreapta.* Vinul preferat- SAMPANIA. Nu-i VIN, da-s rude.** Crapelnitza- numai la mare nevoie, iar atuncimi-ar placea peste fara oase sau un bifteck tartar.Se-ntimpla si sa nu fie, insa atunci exista totusi ceva pe-aproape de.***About CASH, la asta chiar NU ma pricep._Salutari de la Penkovski, cum isi incheie orice comment James Angleton – la Sinteza zilei.

  11. Aurel T. says:

    Uite o stire fierbinte pe paine: un subprefect ii da lectii sefului (prefectul de Teleorman) cum ar fi trebuit sa isi ascunda afacerile murdare dintre firma lui si Spitalul de TBC din Teleorman: http://www.youtube.com/watch?v=EVk_jP7SAcM
    Iar la desert iti propun o lectie de pronuntie a cuvantului “Pneumoftiziologie” http://www.youtube.com/watch?v=n1Ar9UoBcfk

  12. [...] P.S. Revin şi cu preferinţele culinare ale tonomatului, aici… [...]

  13. JAMES ANGLETON says:

    Dupa ultimele (singurele?) aparitii TV in care au aparut – acum, cind apele se retrag -”alesul” si “alesul alesului”, am senzatia ca tot mai multi manifestam tendinte de antropofag…Cel putin eu, daca *ulica frinaru’ s-ar fi ridicat pe virfuri (am 1,82m) sa ma mingaie parinteste pe cap- in timp ce casa mea lua lectii de scufundari- il muscam de beregata astfel incit sa simta si ‘ali-baba’ care, am inteles, nu se afla la mare distanta; avea doar cizme mai mari, pe masura tupeului. Penkovski va saluta!

  14. milogucolateral says:

    Ciutacu seamana cu Badea la ce scot din gura nu la ce baga in ea. Oricum, la tocat marunt se pricep bine de tot… si asa avem noi parte de festinuri copioase la ureche de consumator… EFERVESCENTZA!!! Eu prefer albe,seci autohtone…asortate la eveniment. Salutari colaterale!

Leave a Reply