|

Alimentele minune din DIETA VEDETELOR – chia, goji, quinoa / Galerie 30 FOTO apetisante

Povestea și rețeta cârnaților inventați, în fugă, de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi


Nu „Covid” este cuvântul anului 2020 – altceva au decis lexicografii: https://www.comentator.ro/fusion/613-covid-nu-este-cuvantul-anului-20-20

Mănânci că o vedetă. Arăți că o vedetă.

Le vedem. Le admirăm. Vrem să fim ca ele.
Vorbim, desigur, despre celebritățile de la Hollywood pe care le privim cu încantare pe micul ecran. De la tenul lipsit de riduri la pielea perfectă, până la corpul zvelt și tonifiat. Cum reușesc? Nu-i așa că v-ați întrebat?

Sigur că în categoria secretelor lor intră și idei mai puțin conformiste, printre care băi în căzi pline cu gheață, detoxifiere cu lipitori sau creme pentru hemoroizi folosite în îngrijirea tenului. Rămâne la latitudinea voastră ce anume (și dacă) vreți să încercați.
Noi o să prezentăm câteva dintre secretele dovedite științific ale alimentației vedetelor, prin care își păstrează tinerețea și vitalitatea. Ce ați spune dacă ați afla că unele dintre cele mai populare alimente pe care le consumă vă sunt și vouă la îndemână? În primul rând, multe dintre staruri recunosc că dau o atenție deosebită consumului de apă și că beau chiar și 3-4 litri pe zi. Este cunoscut faptul că hidratarea te ajută să menții buna funcționare a organismului, dar și că este foarte importantă pentru cei care vor să slăbească.
Alfabetul mâncării sănătoase
Retete vegetariene cu „gust” de carne
Desigur că celebritățile au descoperit, și nu de ieri de azi, așa-numitele alimente minune. Ne referim desigur la Chia, Goji sau Quinoa. Auzim tot mai des despre proprietățile lor miraculoase și despre efectele pozitive pe care le au asupra organismului nostru. De exemplu, Madonna, celebra cântăreață de 61 ani, invidiată de atât de mulți pentru tonusul și energia de care dă dovadă în concertele ei, a declarat că iubește fructele goji, consumate ca atare sau în iaurt dimineața, precum și adăugate în prăjituri. Înțelegem perfect de ce a ales acest aliment. Goji sunt fructele cu cea mai mare concentrație de antioxidanți. Iar asta înseamnă că întăresc sistemul imunitar, mențin greutatea corporală în limite normale și încetinesc procesul de îmbătrânire – ceea ce putem observa clar în cazul Madonnei. Câte nu ne-am dori să arătăm așa la 60 de ani?
Printre celebritățile care au afirmat că includ des goji în alimentația lor se număra și cântăreața Christina Aguilera, actrița Salma Hayek dar și celebra Oprah.

Modelul australian Miranda Kerr a declarat în repetate rânduri că este un mare fan al seminţelor de chia. Dacă un fotomodel de top le mănâncă, înseamnă că știe ea ceva, nu? Printre adeptele unei diete în care e inclusă chia se număra și actrițaJessica Alba și cântăreața Taylor Swift.
Conform studiilor, și semințele de chia ne surprind mai mult decât plăcut prin proprietățile lor. Importantă sursă de fibre, acestea sunt bogate în proteine, acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6, antioxidanți, aminoacizi, vitamine și minerale. Mai mult decât atât, previn îmbătrânirea precoce, inhibă apetitul, iar o lingură de semințe asigură energia pe durata întregii zile.

Ce e minunat e că niciunul dintre acestea nu este greu de procurat. În afară de rafturile magazinelor, aceste alimente minunte pot fi găsite și online.
Iar dacă timpul liber nu vă e cel mai bun prieten, nu-i nicio problemă, există soluții. Introduceți în activitățile zilnice câteva obiceiuri sănătoase, mâncare de calitate, mersul pe jos (+ ignorarea liftului) și aveți toate șansele să arătați (sau măcar să va simțiți) ca o vedetă.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply