|

JAMIE OLIVER: „La 11 ani, m-am îndrăgostit de gătit”- Interviu Bucatarescu

În 2010, am gatit in La Bibliotheque, Str. Duiliu Zamfirescu, nr.10. Am făcut-oin stil Jamie Oliver, asa ca am reluat fragmente din interviul meu din 2008 cu starul bucatarie britanice. Interviu realizat prin amabilitatea Editurii Curtea Veche, care detine exclusivitatea pentru publicarea titlurilor lui Jamie Oliver in Romania si care a publicat deja La masa cu Jamie (2006), Cu Jamie in Italia (2006), Sa gatim cu Jamie (2007), Acasa la Jamie (2009) . www.curteaveche.ro

BUCATARESCU:Ai mostenit pasiunea pentru gatit sau ti s-a intimplat ca, intr-o buna zi, sa te indragostesti subit de aceasta activitate?

JAMIE OLIVER:Parintii mei aveau, in Essex, acolo unde am crescut, un restaurant numit The Cricketers. E usor de banuit ca am fost obligat, de mic, sa ajut la bucatarie. Se poate spune ca asa m-am indragostit de gatit! Oricum, tot ceea ce se intimpla in bucatarie mi se parea fabulos, asa ca, pe la 11 ani, eram deja un fanatic al curatatului legumelor…

BUCATARESCU:De ce ai fost denumit “The Naked Chef”?

JAMIE OLIVER:Nu eu am dat numele show-ului de televiziune, ci producatoarea mea, Patricia Llewellyn. Intotdeauna, am vrut sa fac din gatit un sport accesibil tuturor. Cred ca Patricia vroia sa se refere la faptul ca foloseam retete simple, usor de asimilat de public, nu cred ca a mizat vreodata cineva pe … nuditatea mea!

BUCATARESCU:Care e cea mai mare realizare a carierei tale?

JAMIE OLIVER:Probabil, proiectul Fifteen, prin care am ajutat tinerii dezavantajati social sa devina bucatari profesionisti. Am inceput la Londra, iar acum proiectul s-a dezvoltat in lume, din Amsterdam la Melbourne.

BUCATARESCU:Cine gateste la tine acasa? Este adevarat ca barbatii gatesc mai bine decit femeile?

JAMIE OLIVER:Faptul ca eu continui sa gatesc mi se pare cel mai elegant raspuns. Iar nevasta mea nu se supara deloc din acest motiv. E adevarat, pasiunea pentru gatit mi-a adus si unele neplaceri conjugale. Proiectul meu legat de legumele organice a facut-o pe sotia mea sa ma acuze ca am o aventura si ca o insel cu … gradina mea!

Citeste si:

Tags: ,

7 Responses for “JAMIE OLIVER: „La 11 ani, m-am îndrăgostit de gătit”- Interviu Bucatarescu”

 1. Alice says:

  Deci joia viitoare luam masa in… biblioteca! Abia astept!

 2. Bucatarescu says:

  Am o reteta speciala, dar nu ti-o spun, ca sa fie surpriza si mai mare! E o reteta a lui Jamie, adaptata in stil Bucatarescu!

 3. Feliz says:

  Pe baitul asta l-as lua acasa, clar! În lipsa lui, însă, o să mă bucur de bucătărelile Bucaătărescului, joi. Nu la mine acasa, ci la La Biblioteque.

 4. Bucatarescu says:

  Feliz, daca o sa am vreodata ocazia, ii voi transmite lui Jamie….

 5. Feliz says:

  Asa sa faci! Pentru ca sint sigura ca la auzul acesteia… va veni intr-o suflare sa-mi faca pe plac. ;)

 6. Bucatarescu says:

  Vreo reteta anume? Cu ce sa se pregateasca?

Leave a Reply