|

MARI ACTRITE ROMANCE care s-au dezbracat in filme: Irina Petrescu, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Oana Sarbu, Loredana, Anca Turcasiu etc.

NUDUL a constituit multa vreme un tabu in filmul romanesc. Prima actrita de renume care accepta sa fie filmata dezbracata complet a fost regretata Irina Petrescu. Se intampla in 1969, in pelicula “Rautaciosul adolescent”, in care frumoasa artista, pe atunci in varsta de 28 de ani, juca rolul Anei. Regizorul Gheorghe Vitanidis a suprins cateva cadre in care Irina Petrescu apare complet dezbracata, prestatia actritei fiind apreciata cu premiul pentru cea mai bună interpretare feminina la cea 6-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Moscova.

Apoi, in 1978, regizorul Timotei Ursu a convins-o pe actrita Anda Onesa sa se dezbrace in filmul “Septembrie”. Tanara artista avea pe atunci numai 17 ani.

Dupa Revolutie, o data cu disparitia constrangerilor si a cenzurii, regizorii nostri s-au intrecut in scene erotice, cele mai memorabile actrite in scene nud fiind Anca Turcasiu (“Miss Litoral” – 1991), Oana Sarbu („Liceenii rock’n'roll” – 1992), Cezara Dafinescu („Sobolanii rosii” – 1991), Magda Catone („Dragoste si apa calda” – 1992), Tora Vasilescu („Cel mai iubit dintre pamanteni” – 1993), Oana Pellea („Vulpe-Vanator” – 1993), Loredana Groza (“A doua cadere a Constantinopolelui”, 1994) si Maia Morgenstern („Patul lui Procust” – 2001).

Citeste si:

Tags: , , , , ,

2 Responses for “MARI ACTRITE ROMANCE care s-au dezbracat in filme: Irina Petrescu, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Oana Sarbu, Loredana, Anca Turcasiu etc.”

  1. Mishu says:

    A mai fost si superba Manuela Harabor in Doi haiduci si-o crasmarita. Pacat ca nu ati mentionat-o…

Leave a Reply