Home » Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat) You are browsing entries filed in “Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat)”

A doua cină la Zurich /Restaurant Zunfthaus zur Waag: supă de morcovi și ghimbir cu chutney de ananas și curry, „roesti” cu vițel și rinichi, file de porc Pata Negra cu crustă de wasabi, Reblochon cu dulceață de cireșe negre (ARHIVĂ)

A doua cină la Zurich /Restaurant Zunfthaus zur Waag: supă de morcovi și ghimbir cu chutney de ananas și curry, „roesti” cu vițel și rinichi, file de porc Pata Negra cu crustă de wasabi, Reblochon cu dulceață de cireșe negre (ARHIVĂ)

Dupa ce am vizitat (si gustat!)  Zurich, m-am reintors in 2011, in orasul elvetian dedicat stilului de viata, invitat tot de Zurich Tourismus. V-am povestit cina epopeica luata in restaurantul La Salle,  sa va relatez acum despre  o cina si mai impresionanta. …M-am trezit devreme, pentru a lua micul dejun, sus, pe muntele Uetliberg, la [...]

February 28th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

3 REȚETE de weekend cu MOZZARELLA: salată cu smochine și șuncă, pâine cu usturoi, medalioane de porc

3 REȚETE de weekend cu MOZZARELLA: salată cu smochine și șuncă, pâine cu usturoi, medalioane de porc

Sa tot mananci – neconventional – mozzarella! Cu aceasta branza specific italiana se pot crea veritabile delicii gastronomice. Dupa ce am improvizat mingiute de mic-dejun, revin cu alte retete cu mozarella… sper ca la fel de apetisante! E adevarat o salata caprese e minunata si imposibil de conceput in absenta mozzarellei (sa ne reamintim: feliute [...]

February 27th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), VEDETE | Read More »

TURNEDO ROSSINI facut la Bucuresti in veacul XIX si povestit de KERA CALIȚA

TURNEDO ROSSINI facut la Bucuresti in veacul XIX si povestit de KERA CALIȚA

De la ciorbă de burtă și schembea la tuslama: https://www.comentator.ro/fusion/946-ciorba-de-burta-tuslama-schembea-si-varianta-pentru-mofturosi-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Sarmalele alea bune, [...]

February 27th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi, Retete de Vin, Retetele Lumii, VINURI & CO | Read More »

Retete din MARAMURES: Horinca, BALMOSUL si PANCOVELE + Galerie FOTO de colecție

Retete din MARAMURES: Horinca, BALMOSUL si PANCOVELE + Galerie FOTO de colecție

La Editura Integral a apărut noul volum semnat de Dan-Silviu Boerescu și intitulat Maramureș, ținutul Cimitirului Vesel, al horincii și al românilor neîmblânziți. Standardele aberante din showbiz impun standardul slăbănoagelor fără forme dar nu toată lumea este de acord: https://www.comentator.ro/fusion/645-vedete-care-fac-foamea-si-farmecul-modelelor-xxl< /strong> Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii [...]

February 26th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Fine Spirits, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

PLĂCINTA dobrogeană și alte BUCATE VECHI reinterpretate

PLĂCINTA dobrogeană și alte BUCATE VECHI reinterpretate

De la ciorbă de burtă și schembea la tuslama: https://www.comentator.ro/fusion/946-ciorba-de-burta-tuslama-schembea-si-varianta-pentru-mofturosi-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Sarmalele alea bune, [...]

February 25th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

KERA CALITA ne imbie cu o reteta din vechime: SUL DE CREIER ca pe vremea Stolnicului Cantacuzino

KERA CALITA ne imbie cu o reteta din vechime: SUL DE CREIER ca pe vremea Stolnicului Cantacuzino

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate De la Dumneaei, Kera Calița ot Jariștea Locantă citire și [...]

February 23rd, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

CANAPELUTE cu pasta de ANCHOIS (sardele) ca la Jaristea KEREI CALITA

CANAPELUTE cu pasta de ANCHOIS (sardele) ca la Jaristea KEREI CALITA

In stilul sau inimitabil, Kera Calita ot Jaristea Locanta ne imbie sa gustam….CANAPELUTE cu pasta de ANCHOIS (sardele), dupa reteta Dumneaei: “Proviantul pentru 6 persoane : Tarte mici de casă, fără zahăr 100 grame unt de ciocolată Pastetă de anchois cât cuprind tartele Mici fileuri de anchois 3 oua si cateva fire de patrunjel 20-30 [...]

February 22nd, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi | Read More »

VIDEO-RETETA: Cum faci HAMBURGER perfect acasa! BONUS: 21 foto inspirationale

VIDEO-RETETA: Cum faci HAMBURGER perfect acasa! BONUS: 21 foto inspirationale

Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri [...]

February 21st, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

Rețeta de GOGOȘI ușurele, dietetice

Rețeta de GOGOȘI ușurele, dietetice

Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri [...]

February 16th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat) | Read More »

Prăjitura cu CIOCOLATĂ și CEAPĂ caramelizată

Prăjitura cu CIOCOLATĂ și CEAPĂ caramelizată

PRĂJITURĂ CU CEAPĂ CARAMELIZATĂ Ingrediente: 180 grame ciocolată amară 1 cană ceapă roșie tăiată foarte fin 1 ceașcă ulei vegetal 2 căni zahăr 2 ouă mari 1 linguriță vanilie 2 căni făină 1 linguriță praf de copt sare 1 cană lapte bătut Mod de preparare: Ciocolata se topește, în cuptorul cu microunde ori pe aragaz, [...]

February 15th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete de Vin, Retetele Lumii, Sex-Food, UMOR, VEDETE, VIDEO, VINURI & CO | Read More »

RAȚA Tour d’Argent reînviată de KERA CALIȚA la Jariștea Locantă & 12 FOTO Ritualul pregătirii

RAȚA Tour d’Argent reînviată de KERA CALIȚA la Jariștea Locantă & 12 FOTO Ritualul pregătirii

Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie pe o felie de pâine neagră:https://www.comentator.ro/fusion/827-pasta-de-jumari-deliciul-absolut-de-craciun-reteta-galerie-foto Ritual barbar dar bucate incredibil de gustoase: https://www.comentator.ro/fusion/815-pomana-porcului-inaintea-craciunului-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-3-galerie-foto-de-pofta Povestea și rețeta cârnaților de Pleșcoi, cei mai populari din România: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri se fac cozonaci cu Har, după [...]

February 14th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete de Vin, Retetele Lumii, VINURI & CO | Read More »

NEGRESA de CIOCOLATĂ cu… cremă de USTUROI

NEGRESA de CIOCOLATĂ cu… cremă de USTUROI

Dacă e s-o facem lată, s-o facem cu ruladă de porc cu costiță împănată și cârnați afumați! https://www.comentator.ro/fusion/858-rulada-de-porc-cu-costita-impanata-si-carnati-afumati Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto Deliciul suprem de Crăciun la români: https://www.comentator.ro/fusion/846-galerie-foto-si-reteta-purcel-de-lapte-cu-umplutura-la-cuptor Ocaziile festive merită rețete speciale: https://www.comentator.ro/fusion/837-tort-de-ciocolata-cu-crema-de-coniac Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie [...]

February 14th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retetele Lumii, Tester, Tester, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »