Home » DE-ALE GURII You are browsing entries filed in “DE-ALE GURII”

LIMBA de bou cu STAFIDE – Reteta zilei din vechime

LIMBA de bou cu STAFIDE – Reteta zilei din vechime

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate Conacul și grădinile familiei boierilor Dudescu se întindeau în București [...]

April 16th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »

MESELE savuroase ale negustorilor si ale clasei de mijloc din VECHIUL BUCURESTI…Galerie FOTO gustoase de EPOCA

MESELE savuroase ale negustorilor si ale clasei de mijloc din VECHIUL BUCURESTI…Galerie FOTO gustoase de EPOCA

Mesele savuroase ale negustorilor români și ale clasei de mijloc din vechiul București… Iată-le în versiunea de la KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea: „În vechiul București, negustorii, oamenii cu carte (care erau, avocați, arhitecți, profesori, scriitori și funcționarii) alcătuiau o puternică clasă de mijloc, ce reprezenta, de fapt, motorul societății românești din prima jumătate [...]

April 15th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »

PRAJITURICILE pentru CEAI, un TABIET de altadata

PRAJITURICILE pentru CEAI, un TABIET de altadata

- Rețete vechi românești reinventate – Matache Măcelaru. Rețete cu dichis de altădata „În după-amiezele orașului dâmbovițean, era un tabiet, de nestrămutat, al caselor cu blazon când doamnele se întâlneau la ceai și-și picurau în suflet învăluind trebile gospodărești ale orașului: întocmeau planuri pentru zidirea unei școli a fetelor fără zestre, a unui azil de [...]

April 14th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi, Retetele Lumii | Read More »

CIORBĂ RĂDĂUȚEANĂ și CHIROȘTI – rețete savuroase din BUCOVINA

CIORBĂ RĂDĂUȚEANĂ și CHIROȘTI – rețete savuroase din BUCOVINA

Rețete vechi românești reinventate Povești gastronomice inedite găsiți în cartea Povești de dragoste și război în Bucovina „Grădina Imperiilor” din colecția Istorii Secrete de la Editura Integral. Detalii aici: https://bucatarici.ro/chirosti-placinte-care-in-bucovina-bat-poalele-n-brau/ Ciorba rădăuțeană este „zămuca” fără de care nicio masă nu poate începe aici. Pentru 4 rații de ciorbă rădăuţeană proporțiile sunt: 1 piept pui, 1 [...]

April 13th, 2019 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Travel Culinar | Read More »

MAREA PLACERE a mancatului neconventional – 51 FOTO despre fiziologia gustului dupa BRILLAT-SAVARIN

MAREA PLACERE a mancatului neconventional – 51 FOTO despre fiziologia gustului dupa BRILLAT-SAVARIN

MAREA PLACERE a mancatului neconventional – 51 FOTO despre fiziologia gustului dupa BRILLAT-SAVARIN, ilustrate inclusiv de Angelina Jolie, Milla Jovovich, Heidi Klum, Jenny Mc Carthy, Padma Lakshmi… Poveștile despre MIȚA BICICLISTA le găsiți AICI! Fascinante colecții la Editura Integral: BUCĂTĂRESCU Colecția REGALĂ DESTINE CONTROVERSATE ESOTERICA APOCALIPTICA Carti pe aceasta tema in colectia Bucatarescu de la [...]

April 9th, 2019 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Sex-Food, UMOR, VEDETE | Read More »

PAINE cu MAIA si COZONACI de PASTE de la FLOUR POWER Bakery

PAINE cu MAIA si COZONACI de PASTE de la FLOUR POWER Bakery

Pâinea cu maia Maiaua este un produs din făină și apă ce fermentează îndelung cu ajutorul unor bacterii numite Lactobacillus care consumă zahăr și formează gaze de dioxid de carbon și hidrogen. Maiaua este saracă în drojdie (spre deosebire de drojdia comercială – foarte concentrată), astfel timpul necesar dospirii este mult mai lung. Gustul pâinii [...]

April 9th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Mancare Sanatoasa, NEWS, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

100% din ingrediente naturale – VEGETA NATUR

100% din ingrediente naturale – VEGETA NATUR

Noua gama Vegeta: Natur. 100% din ingrediente naturale. Podravka Romania a lansat de curand produsul 100% natural Vegeta Natur Legume (75g, 150g si 300g), un amestec perfect din 9 tipuri de legume si sare de mare. Fara monoglutamat de sodiu, fara gluten, fara conservanti. Baza de mancare se adauga in supe, sosuri, paste, orez sau [...]

April 8th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Mancare Sanatoasa, NEWS | Read More »

ÎNVÂRTITURA de CIUPERCI și istoria unui TABIET de mahala luminată

ÎNVÂRTITURA de CIUPERCI și istoria unui TABIET de mahala luminată

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate Mâncare savuroasă [...]

March 26th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, UMOR | Read More »

De ce se mananca PESTE de BUNA VESTIRE – Retete de PRAZNIC de la Kera Calita

De ce se mananca PESTE de BUNA VESTIRE – Retete de PRAZNIC de la Kera Calita

RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate În cucernica zi de Bunavestire, Arhanghelul Gavril a venit în cetatea Nazaret și i-a vestit Mariei că a fost aleasă de Dumnezeu să dea naștere Fiului Său, grăindu-i astfel: „Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine! Duhul Sfânt va veni asupra ta și puterea [...]

March 25th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, NEWS, Retete Vechi | Read More »

Tara, tara, vrem CLATITE!

Tara, tara, vrem CLATITE!

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii Îți mai aduci aminte de aroma clătitelor preparate de mama sau bunica? Zilele în care ajungeai acasă după școală erau cele mai frumoase, atunci când pe masă te așteptau deliciile aburinde. Cu magiun de prune, dulceață parfumată de vișine, brânză dulce și stafide ori extra-topping de ciocolată, [...]

March 19th, 2019 | Posted in DE-ALE GURII, NEWS, Retetele Copiilor | Read More »

SALATA Mimoza cu PEȘTE, un deliciu!

SALATA Mimoza cu PEȘTE, un deliciu!

Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor” A venit primavara si, o data cu ea, dorinta de a-ti diversifica meniul si de a manca mai „usor”. In afara de fructe si legume, care sunt super alimentele care aduc valoare dietei tale? Este si pestele unul dintre ele? Ia in considerare un [...]

March 18th, 2019 | Posted in DE-ALE GURII, Mancare Sanatoasa, NEWS, Retetele Lumii | Read More »

JURNAL CULINAR de weekend: Ce-am mancat la GRATARUL SENZUAL / 45 FOTO

JURNAL CULINAR de weekend: Ce-am mancat la GRATARUL SENZUAL / 45 FOTO

JURNAL CULINAR de weekend: Ce-am mancat la GRATARUL SENZUAL – 45 FOTO cu burgeri, hot dogs si alte minunatii de la un barbecue de poveste… Retete la gratar „altfel” Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri! 1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de [...]

March 16th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, UMOR | Read More »