Home » Dictionar Gourmet You are browsing entries filed in “Dictionar Gourmet”

EVA, surpriza de la MICUL DEJUN! Foto revelatoare!

EVA, surpriza de la MICUL DEJUN! Foto revelatoare!

Aparent, micu(țu)l dejun și dimineața mea aveau să fie banale, rutiniere. Dar monotonia matinală s-a spulberat atunci când a apărut Ea! EVA! Dintotdeauna, EVA schimbă ceva în viața unui bărbat, povestea e veche de când lumea… Însă, de data asta a fost un pic altfel! Eva mi-a modificat întreaga regie culinară a primei mese a [...]

February 20th, 2018 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Mancare Sanatoasa, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat) | Read More »

POFTA vine mancand! Sau vazand: 33 FOTO apetisante din BUCATARIE!

POFTA vine mancand! Sau vazand: 33 FOTO apetisante din BUCATARIE!

POFTA vine mancand! Sau vazand: 33 FOTO apetisante din BUCATARIE!

February 13th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Sex-Food, UMOR | Read More »

CIORBA ardeleneasca din COASTE de porc in stil KERA CALITA – Locanta Jaristea

CIORBA ardeleneasca din COASTE de porc in stil KERA CALITA – Locanta Jaristea

Kera Calita ot Jaristea Locanta ne indeamna sa gustam….CIORBA ardelenească din COASTE de porc, reteta de altadata: “Ingrediente: – 1 kg de coaste de porc, 2 cepe, 2 morcovi, un păstârnac, o țelină mică, 1 litru de borș, 3 ouă, 2 crenguțe de tarhon, o mână plină de leuștean uscat; Iarna, pe ger, se pune [...]

February 8th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

O RETETA levantina de la KERA CALITA: cofetul favorit al lui Dimitrie Cantemir, SUFLEU cu CASTANE

O RETETA levantina de la KERA CALITA: cofetul favorit al lui Dimitrie Cantemir, SUFLEU cu CASTANE

Povesteste dumneaei Kera Calita de la Locanta Jaristea:”Beizadea Dimitrie, a fost trimis școlar de tatăl său Constantin Vodă Cantemir în capitala lumii, la Stambul, cum a trecut puțin de 13 ani. Tânărul prinț a învățat la Academia Patriarhiei ortodoxe din Fanar, și spre seară își avea clipele de taină în grădina saraiului din Galata unde [...]

February 6th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

BUFET RECE ca acum 100 de ani – Idei de la KERA CALITA si Galerie FOTO

BUFET RECE ca acum 100 de ani – Idei de la KERA CALITA si Galerie FOTO

BUFET RECE ca acum 100 de ani – iată-l în versiunea de la KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea: „Dacă vă gândiți să faceți o soirea dansantă cu bufet rece, în cinstea unei aniversări, sărbători sau revederea unor vechi prieteni, așa cum zicea și înțeleptul Brillat- Savarin: „ A invita pe cineva înseamnă să ne [...]

February 5th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

CIORBA de post din FASOLE alba uscata facuta de KERA CALITA, ca pe vremea PASEI din Rusciuc

CIORBA de post din FASOLE alba uscata facuta de KERA CALITA, ca pe vremea PASEI din Rusciuc

Otomani sau ghiauri, cu toții iubeau fasolea și o foloseau în felurite mâncăruri simple dar nemaipomenit de gustoase, după cum ne asigură dumneaei, KERA CALITA de la Locanta JARIȘTEA: „Într-o frumoasă dimineață, Măritul Pașă de Rusciuc avut-a o idee ingenioasă. Luminata împărăție europeană să-și găzduiască toți dovediții calpurani și pezevenghi (hoți și tâlhari) și să-i [...]

February 2nd, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

COCOS cu BAME, deliciu de la KERA CALITA ot JARISTEA

COCOS cu BAME, deliciu de la KERA CALITA ot JARISTEA

Kera Calita ot Jaristea Locanta ne indeamna sa gustam….COCOS cu BAME, deliciu de altadatar: “Numarul comesenilor, dupa grandoarea cocosului curatat: un cocos mic se socoteste la 800 grame, un cocos mare la 3-4 kilograme. Noi vorbim despre cocosul mic si devreme cantatoriu, aproape indeajuns pentru 6 meseni. Se mai adauga : 2 cepe mari 1 [...]

January 30th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

SIMONA HALEP: placeri vinovate/ RETETA de Prajitura cu ceapa caramelizata si ciocolata

SIMONA HALEP: placeri vinovate/ RETETA de Prajitura cu ceapa caramelizata si ciocolata

SIMONA HALEP are o mare placere vinovata; ciocolata! Dar….ciocolata nu a fost dulce de la bun inceput. Se pare ca primii care au folosit-o, mayasii, nici nu puneau mare pret pe ea ca pe un desert de lux, folosind-o ca bautura sacra, in cadrul unor ritualuri initiatice. Cand marii preoti s-au mai relaxat, reamintindu-si de [...]

January 27th, 2018 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, Choco-Delir, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet | Read More »

CRUSON rusesc dupa reteta lui Escoffier de la KERA CALITA ot Jaristea

CRUSON rusesc dupa reteta lui Escoffier de la KERA CALITA ot Jaristea

Kera Calita ot Jaristea Locanta ne provoaca sa incercam….CRUSON rusesc dupa reteta lui Escoffier: “În faimosul Le Guide Culinaire desăvârșitul chef de cuisine dar și mare scriitor francez de gastronomie Georges Auguste Escoffier, la hotelul Ritz din Monte Carlo, vara, pregătea cu meticulozitate rețeta numită Crușon, dăruită de un client rus. De cu seara, mărunțea [...]

January 24th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Fine Spirits, Retete Vechi, VINURI & CO | Read More »

CANAPELUTE cu pasta de ANCHOIS (sardele) ca la Jaristea KEREI CALITA

CANAPELUTE cu pasta de ANCHOIS (sardele) ca la Jaristea KEREI CALITA

In stilul sau inimitabil, Kera Calita ot Jaristea Locanta ne imbie sa gustam….CANAPELUTE cu pasta de ANCHOIS (sardele), dupa reteta Dumneaei: “Proviantul pentru 6 persoane : Tarte mici de casă, fără zahăr 100 grame unt de ciocolată Pastetă de anchois cât cuprind tartele Mici fileuri de anchois 3 oua si cateva fire de patrunjel 20-30 [...]

January 23rd, 2018 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi | Read More »

VIDEO-RETETE: Cum sa faci SANDVISUL perfect/ Bonus: 24 FOTO Inspirationale

VIDEO-RETETE: Cum sa faci SANDVISUL perfect/ Bonus: 24 FOTO Inspirationale

VIDEO: Cum sa faci SANDVISUL perfect AICI! Bonus: 24 FOTO Inspirationale, inclusiv cu topmodelele Nina Agdal si Heidi Klum devorand sandvisuri… Reteta sandvis cu ton: http://www.bucatarescu.ro/2016/05/eva-retete-din-peste-ep-6-intoarcerea-la-ton-sandvis-sanatos/ Retete cu jambon de curcan: http://www.bucatarescu.ro/2013/06/don-curcan-calatorii-culinare-retete-de-sandvisuri-cu-jambon-din-piept-de-curcan/ Reteta sandvis “Luptator”: http://www.bucatarescu.ro/2010/07/concurs-retete-pentru-vedete-nikita-sandvis-luptator-cu-porc-ou-si-spanac/

January 20th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, VIDEO | Read More »

PURCELUS de lapte intreg la CUPTOR ca la JARISTEA in stil KERA CALITA

PURCELUS de lapte intreg la CUPTOR ca la JARISTEA in stil KERA CALITA

Kera Calita ot Jaristea Locanta ne invata sa luam un purcelus de lapte dichisit. Se rostuiesc si: 200 grame carne de vita, 200 grame ciuperci , 200 grame unt de vaca, 20 grame piper negru macinat, 30 grame cimbru adevarat, 20 grame sare de salina . Dupa trecerea vamilor, purcelul se parleste la flacara iute, [...]

January 19th, 2018 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi | Read More »