Home » Dictionar Gourmet You are browsing entries filed in “Dictionar Gourmet”

VIDEO-Reteta: Cum sa faci CARNATII perfecti la GRATAR/ Bonus: 30 FOTO inspirationale cu doamnele de la barbecue

VIDEO-Reteta: Cum sa faci CARNATII perfecti la GRATAR/ Bonus: 30 FOTO inspirationale cu doamnele de la barbecue

VIDEO-Reteta: Cum sa faci CARNATII perfecti la GRATAR / Bonus: 30 FOTO inspirationale cu doamnele de la barbecue Bucatarescu si Editura Integral prezinta – powered by Libertatea – un nou volum din Colectia “Secretele Bucatariei”. Noua aparitie este dedicata GRATARULUI, la inceputul sezonului de barbecue. Cartea ofera 133 RETETE si solutii practice de gatit la [...]

December 10th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, UMOR, VIDEO | Read More »

Umbra Reginei Maria in bucataria regala -Iosif Strasman, ucenicul lui Escoffier

Umbra Reginei Maria in bucataria regala -Iosif Strasman, ucenicul lui Escoffier

Povestește Dumneaei KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea: „Cel mai vestit bucătar al secolului XX, prefațator postum și al primei ediții – din 1938 – a Larousse-ului gastronomic (realizată de Prosper Montagne), a fost franțuzul Georges Auguste Escoffier (1846 – 1935), cel care a dus la perfecțiune și a modernizat tehnicile tradiționale ale gastronomiei din [...]

December 5th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

VIDEO-RETETE: Cum sa faci CLUB SANDWICH perfect acasa! BONUS: 24 foto inspirationale

VIDEO-RETETE: Cum sa faci CLUB SANDWICH perfect acasa! BONUS: 24 foto inspirationale

VIDEO-RETETA: Cum sa faci CLUB SANDWICH perfect acasa! Alta RETETA-VIDEO de sandvis: http://www.bucatarescu.ro/2016/05/video-retete-cum-sa-faci-sandvisul-perfect-bonus-24-foto-inspirationale/ Galerie FOTO cu sandvisuri-delicatesa: http://bucatarici.ro/cele-mai-tentante-sandvisuri-din-lume-galerie-foto/ BONUS: 24 foto inspirationale

December 4th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, VIDEO | Read More »

Tainica INIMA a Bucurescilor… palpitand in ritmul KEREI CALITA + Antologie 55 FOTO savuroase

Tainica INIMA a Bucurescilor… palpitand in ritmul KEREI CALITA + Antologie 55 FOTO savuroase

În Târgul de Carte-Gaudeamus, sub cupola RomExpo, la vitrina INTEGRAL a luminatului său prieten Kir Postolakis, ce-i este Editor juruit, lângă Vel-grămăticul casei Dan Silviu-Boerescu, KERA CALIȚA, marea Doamnă a Cuhniei tradiționale românești, a lansat superbul său studiu-album TAINICA INIMĂ A BUCURESCILOR, veritabil monument de istorie bucureșteană sentimentală, dedicat Podului Caliței și împrejurimilor binecuvântate ale [...]

November 28th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete de Vin, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

Colectia de RETETE MANASTIRESTI – 134 de retete de POST si de DULCE

Colectia de RETETE MANASTIRESTI – 134 de retete de POST si de DULCE

Mesele din trapeza unei mânăstiri – semn al bogăției vieții sufletești Cele mai bune rețete de post – dar nu numai! și de frupt! – sunt cele gătite de măicuțe și călugări, monahii având o înzestrare anume pentru gastronomie, pe care o practică folosind ingrediente de demult, asupra cărora se pogoară Harul. Este incredibil ce [...]

November 24th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

MESELE de acum un secol de la CAPSA si antologie FOTO de epoca

MESELE de acum un secol de la CAPSA si antologie FOTO de epoca

Povestește Dumneaei KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea:„Casa Capșa asigura, în perioada 1911-1912, „cateringul” pentru șase dineuri diplomatice inițiate de Titu Maiorescu, ministrul de Externe de atunci. O probă de rafinament o constituie meniul celui de-al șaselea dineu diplomatic, care a avut loc sâmbătă, 25 februarie 1912, la Ministerul Afa­cerilor Străine, gazda fiind ministrul Titu [...]

November 21st, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

MESELE savuroase ale negustorilor si ale clasei de mijloc din VECHIUL BUCURESTI…Galerie FOTO gustoase de EPOCA

MESELE savuroase ale negustorilor si ale clasei de mijloc din VECHIUL BUCURESTI…Galerie FOTO gustoase de EPOCA

Mesele savuroase ale negustorilor români și ale clasei de mijloc din vechiul București… Iată-le în versiunea de la KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea: „În vechiul București, negustorii, oamenii cu carte (care erau, avocați, arhitecți, profesori, scriitori și funcționarii) alcătuiau o puternică clasă de mijloc, ce reprezenta, de fapt, motorul societății românești din prima jumătate [...]

November 15th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi | Read More »

BUFET RECE ca acum 100 de ani – Idei de la KERA CALITA si Galerie FOTO

BUFET RECE ca acum 100 de ani – Idei de la KERA CALITA si Galerie FOTO

BUFET RECE ca acum 100 de ani – iată-l în versiunea de la KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea: „Dacă vă gândiți să faceți o soirea dansantă cu bufet rece, în cinstea unei aniversări, sărbători sau revederea unor vechi prieteni, așa cum zicea și înțeleptul Brillat- Savarin: „ A invita pe cineva înseamnă să ne [...]

November 6th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

BOEUF A LA MODE, cum ii placea lui KOGALNICEANU in versiunea KERA CALIȚA

BOEUF A LA MODE, cum ii placea lui KOGALNICEANU in versiunea KERA CALIȚA

Rețeta de BOEUF A LA MODE, cum ii placea lui KOGALNICEANU, în versiunea de la KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea:„Cândva, fiind departe de casă, Kogălniceanu scria lacom despre risipa de bunătăți de acasă: < >. După tradiționala bucătărie cu savori orientale a Moldaviei, Kogălniceanu întâlnește la Berlin și feluri de mâncări evropenești cum ar [...]

November 1st, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi, Retetele Lumii | Read More »

MENIU de HALLOWEEN/ Bonus: 30 FOTO de groaza!

MENIU de HALLOWEEN/ Bonus: 30 FOTO de groaza!

MENIU de HALLOWEEN semnat de Bucatarescu in primul sezon Continentele Gustului: 1.Întâmpinare cu spumant Mirabello Pinot Grigio Rose 2.Selecție de pâinici: -cu dovleac cules la miezul nopții și thriller de chili -cu jumări grandilocvente și turmeric insinuant -cu ”sânge” distilat din vin roșu și semințele spaimei -”oscioare” de pită cu ”cartilagii” de piper introduse de [...]

October 31st, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retetele Lumii | Read More »

CUSCUS cu salata TABOULEH și PUI ORIENTAL cu legume tocmit de KERA CALIȚA

CUSCUS cu salata TABOULEH și PUI ORIENTAL cu legume tocmit de KERA CALIȚA

Din povestile culinare primite de la KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea:„Preastrălucitul Padișah Selim al III-lea, lumină a Răsăritului și Calif al Islamului, a lăsat să pogoare mila sa asupra robului său Hassan Gezairli capudan-pașa și l-a înălțat mare vizir al împărăției. Și s-au înspăimântat saraiurile de la Terapia și Galata, de s-a întins chiolhan [...]

October 30th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retetele Lumii | Read More »

PARJOALE BUCOVINENE in stil Cilibi Moise facute la JARISTEA

PARJOALE BUCOVINENE in stil Cilibi Moise facute la JARISTEA

Cum se făceau pârjoalele bucovinene acum 150 de ani aflăm de la KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea: „Astăzi, cu pioasă amintire se aduce în faţa domniilor voastre numele lui Cilibi Moise, ce îşi avea taraba pe Podul Calicilor, lângă Tribunalul cel Mare, în faţa bisericii Bălaşei. Fără mirare, iubea un fel de mâncare numit [...]

October 26th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »