Home » Dictionar Gourmet You are browsing entries filed in “Dictionar Gourmet”

SIMONA HALEP: placeri vinovate/ RETETA de Prajitura cu ceapa caramelizata si ciocolata

SIMONA HALEP: placeri vinovate/ RETETA de Prajitura cu ceapa caramelizata si ciocolata

SIMONA HALEP are o mare placere vinovata; ciocolata! Dar….ciocolata nu a fost dulce de la bun inceput. Se pare ca primii care au folosit-o, mayasii, nici nu puneau mare pret pe ea ca pe un desert de lux, folosind-o ca bautura sacra, in cadrul unor ritualuri initiatice. Cand marii preoti s-au mai relaxat, reamintindu-si de [...]

August 13th, 2018 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, Choco-Delir, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet | Read More »

Colectia de RETETE MANASTIRESTI – 134 de retete de POST si de DULCE

Colectia de RETETE MANASTIRESTI – 134 de retete de POST si de DULCE

Mesele din trapeza unei mânăstiri – semn al bogăției vieții sufletești Cele mai bune rețete de post – dar nu numai! și de frupt! – sunt cele gătite de măicuțe și călugări, monahii având o înzestrare anume pentru gastronomie, pe care o practică folosind ingrediente de demult, asupra cărora se pogoară Harul. Este incredibil ce [...]

August 5th, 2018 | Posted in DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

MUSCHIULET de porc invelit in COSTITA afumata copt in frunza de laptuca cu zarzare la cuptor – KERA CALITA de la Jaristea Locanta si un rafinament culinar de altadata

MUSCHIULET de porc invelit in COSTITA afumata copt in frunza de laptuca cu zarzare la cuptor – KERA CALITA de la Jaristea Locanta si un rafinament culinar de altadata

KERA CALITA de la Jaristea Locanta sustine,pe buna dreptate, ca gastronomia veche romaneasca a fost dintotdeauna un prilej de rasfaturi! O pilda plina de rafinament poporan a artei culinare de demult este si acest savuros, fabulos chiar, „MUSCHIULET de porc invelit in COSTITA afumata copt in frunza de laptuca cu zarzare la cuptor” – un [...]

August 2nd, 2018 | Posted in DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

VIDEO-Reteta: Cum sa faci BISTECCA FIORENTINA perfecta! Cel mai bun T-BONE / Bonus: 21 FOTO inspirationale

VIDEO-Reteta: Cum sa faci BISTECCA FIORENTINA perfecta! Cel mai bun T-BONE / Bonus: 21 FOTO inspirationale

VIDEO-Reteta: Cum sa faci BISTECCA FIORENTINA perfecta …cu Gennaro Contaldo, marele bucatar italian stabilit la Londra. In fapt, un T-BONE delicios, stropit din belsug cu Chianti, vinul rosu toscan facut din soiul Sangiovese. Pofta buna la meci! Bonus: 21 FOTO inspirationale

August 2nd, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, VIDEO | Read More »

VIDEO-Reteta: Cum sa transformi un PEPENE intr-o opera de arta! BONUS: 39 foto despre LUBENITE si FEMEI frumoase

VIDEO-Reteta: Cum sa transformi un PEPENE intr-o opera de arta! BONUS: 39 foto despre LUBENITE si FEMEI frumoase

VIDEO-Reteta: Cum sa transformi un PEPENE intr-o opera de arta! VIDEO: Arta sculpturii in pepene Sculpturi haioase din pepene: http://bucatarici.ro/jucarii-facute-din-pepene/ O reteta inedita cu pepene: http://bucatarici.ro/salata-cu-pepene-mango-si-ceapa-rosie/ BONUS: 39 foto despre LUBENITE si FEMEI frumoase

July 27th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, UMOR, VIDEO | Read More »

MELANZANE alla PARMIGIANA/ O video-RETETA: Vinete la cuptor cu parmezan/ BONUS: 30 foto inspirationale din bucataria femeilor superbe

MELANZANE alla PARMIGIANA/ O video-RETETA: Vinete la cuptor cu parmezan/ BONUS: 30 foto inspirationale din bucataria femeilor superbe

MELANZANE alla PARMIGIANA…/VIDEO-RETETA: Vinete cu parmezan la cuptor, gatite in stil italian, absolut savuros… BONUS: 30 foto inspirationale din bucataria femeilor superbe!

July 25th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retetele Lumii | Read More »

VIDEO-RETETE: Dulceata de CIRESE rosii (1) si negre(2)! BONUS: Gospodine iscusite – 27 FOTO!

VIDEO-RETETE: Dulceata de CIRESE rosii (1) si negre(2)! BONUS: Gospodine iscusite – 27 FOTO!

VIDEO-RETETA: Cum faci DULCEATA de CIRESE! …si Cum faci DULCEATA de CIRESE NEGRE (Video)!

May 10th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, VIDEO | Read More »

VIDEO-RETETA: Cum sa faci SUFLEU DE ZMEURA acasa! BONUS: 24 foto fructate

VIDEO-RETETA: Cum sa faci SUFLEU DE ZMEURA acasa! BONUS: 24 foto fructate

VIDEO-RETETA: Cum sa faci SUFLEU DE ZMEURA acasa! BONUS: 24 foto cu fetele padurii adunand zmeura!

May 9th, 2018 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), VIDEO | Read More »

MANCARE ciudata, BUCATARESE ciudate, o LUME CIUDATA/ 30 foto bulversante

MANCARE ciudata, BUCATARESE ciudate, o LUME CIUDATA/ 30 foto bulversante

MANCARE ciudata, BUCATARESE ciudate, o LUME CIUDATA: 30 foto bulversante cu femei lipsite de inhibitii, care gatesc si mananca aproape orice, inclusiv lacuste, furnice, porcusori de Guineea, soparle, serpi, crocodili s.a.m.d.

April 14th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retetele Lumii, UMOR | Read More »

VIDEO-RETETE: Delicioasa combinatie MAC & CHEESE /Bonus: 36 FOTO onctuoase

VIDEO-RETETE: Delicioasa combinatie MAC & CHEESE /Bonus: 36 FOTO onctuoase

VIDEO-RETETE: Delicioasa combinatie MAC & CHEESE – paste cu branza topindu-se onctuos… Bonus: 36 FOTO “pasta & melting cheese”…

April 12th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retetele Lumii, UMOR | Read More »

RETETE de Paste: DROB de casa si PASCA

RETETE de Paste: DROB de casa si PASCA

Pastele reprezinta un bun prilej pentru a reuni intreaga familie si pe cei dragi in jurul mesei, iar fara aroma preparatelor traditionale, gatite acasa, sarbatoarea nu are acelasi farmec. Drobul, pasca, ouale inrosite, friptura de miel sau cozonacul care aduc aminte de gusturile copilariei nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta! Obiceiul de a [...]

April 7th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

Retete de PASTE reinterpretate de BUCATARESCU

Retete de PASTE reinterpretate de BUCATARESCU

Pentru români, orice prilej, laic sau religios, este binevenit ca să întindă o masă îmbelșugată. Cu atât mai mult, marile Sărbători de peste an! Paștele presupune întotdeauna un festin, comparabil cu cel de Crăciun. Venind după Postul Mare, ținut sau nu cu strășnicie, explorând creativ toate „dezlegările” oferite de calendarul bisericesc, se cuvine să cinstim [...]

April 6th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »