Home » Retete Scriitori You are browsing entries filed in “Retete Scriitori”

Radu Anton Roman despre bucatarie si femei (1)

Radu Anton Roman despre bucatarie si femei (1)

OFERTĂ! Pachet LOVE – 10 cărți – 100 lei! Livrare gratuită pentru toți îndrăgostiții! Pachetul conține: 1. Povești de dragoste și război în Bucovina „Grădina Imperiilor”; 2. Iubirile știute și mai puțin știute ale Regilor, Principilor și Principeselor României; 3. Născută să iubească: Maria – Cea mai frumoasă Regină a României; 4. Nunțile regale de [...]

January 17th, 2020 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Interviu, Retete Scriitori, Retete Vechi, UMOR, VEDETE | Read More »

La CHEF cu EMINESCU, Creanga si amicii lor / Galerie FOTO de epoca

La CHEF cu EMINESCU, Creanga si amicii lor / Galerie FOTO de epoca

Marii oameni de spirit ai României au știut totdeauna să-și trăiască viața, fără a-și uita niciodată micile – în fapt, marile! – plăceri culinare și bahice. Nici Titu Maiorescu, Mihai Eminescu, Iacob Negruzzi și ceilalți corifei ai Junimii nu au făcut vreo abatere. Și nici, mai ales, hâtrul lor oaspete provenind din „țărănie”, răspopitul Ion [...]

January 15th, 2020 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Dieta de Vedeta, NEWS, Retete Scriitori, Retete Vechi, Retete de Vin, UMOR, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

RETETE de poveste de pe CALEA VACARESTI

RETETE de poveste de pe CALEA VACARESTI

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)! Pachetul conține cărțile: 1. Bucătăria Balkaniei 2. Tainica inimă a Bucurescilor 3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro Cum ne zice Dumneaei, Kera Calița ot Jariștea Locantă: „În 1933, la Editura Cultura Națională, scriitorul bucureștean Isac Peltz [...]

January 11th, 2020 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, NEWS, Retete Scriitori, Retetele Lumii, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

SUPA-CREMA de PRAZ / Mâncăruri ușoare după Sărbători

SUPA-CREMA de PRAZ / Mâncăruri ușoare după Sărbători

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Sanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate”, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro. RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei Reţete vechi româneşti reinventate Mâncăruri ușoare după Sărbători Intotdeauna in ianuarie dupa ce Sarbatorile [...]

January 5th, 2020 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

NEGRESA de CIOCOLATA cu… crema de USTUROI

NEGRESA de CIOCOLATA cu… crema de USTUROI

Un rafinament trăsnit.. sau nu?!? Deliciul absolut – carte de bucate cu multă ciocolată NEGRESĂ CU CREMĂ DE USTUROI Ingrediente: biscuiți de graham 1 cană zahăr 1/3 cană ciocolată amară piureu de usturoi (4 căpățâni de usturoi se pun întregi pe grătar pentru o oră, apoi se presează pentru a scoate delicioasa pastă) 1/3 cană [...]

December 30th, 2019 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retetele Lumii, Tester, Tester, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

Cârnații PATRICIENI de la „Leul și Cârnatul” – REȚETA de epocă

Cârnații PATRICIENI de la „Leul și Cârnatul” – REȚETA de epocă

Retete la gratar „altfel” Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată Reţete vechi româneşti reinventate …Sub zidul Mitropoliei, pe strada 11 Iunie, la numărul 54, se afla pe la 1900 grădina-restaurant „Leul și Cârnatul” – denumirea provenea din faptul că puteai cu un leu să mănânci un cârnat, faimosul „patrician” botezat așa de umoristul [...]

December 29th, 2019 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retete Vechi, Retete de Vin, UMOR, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

TORT de ciocolata cu coniac & TORT de piscoturi cu cafea – RETETE de Anul Nou

TORT de ciocolata cu coniac & TORT de piscoturi cu cafea – RETETE de Anul Nou

TORT DE CIOCOLATĂ CU CREMĂ DE CONIAC Ingrediente pentru blat: 8 ouă 1 cană zahăr 100 mililitri cafea concentrată 200 grame unt 2 cani făină 1 plic praf de copt 1 esență de rom Ingrediente pentru însiropat: 1 cafea espresso 3 linguri de zahăr 1 lingură lapte pudră pentru cafea 2 linguri de coniac Ingrediente [...]

December 28th, 2019 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retete Vechi, Retete de Vin, Retetele Lumii, UMOR, VEDETE, VIDEO, VINURI & CO | Read More »

Retete gustoase de iarnă: CRENVURȘTI de casă, GOGOȘI cu jumări, FRIPTURĂ din carne de porc marinată

Retete gustoase de iarnă: CRENVURȘTI de casă, GOGOȘI cu jumări, FRIPTURĂ din carne de porc marinată

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată Reţete vechi româneşti reinventate CRENVURȘTI DE CASĂ Ingrediente: 1,3 kg carne de porc 900 grame carne de vită 3 linguri paprika 3 linguri miere 2 lingurițe pudră de usturoi 1 lingură bobițe de muștar măcinate 1 lingură sare 2 lingurițe piper măcinat 2 lingurițe coriandru măcinat 1 [...]

December 27th, 2019 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retete Vechi, Retete de Vin, Tester, Tester, UMOR, VEDETE, VIDEO, VINURI & CO | Read More »

GUSTĂRI pentru masa de REVELION /Rețete savuroase

GUSTĂRI pentru masa de REVELION /Rețete savuroase

De la lume adunate inapoi la lume date – gustari pentru masa de Revelion BAGHETE CU CASCAVAL Sunt foarte bune, ca apertive, la petreceri sau pur si simplu de mancat. Ingrediente: 400 g foietaj cca 200 g salam feliat foarte subtire sau sunca de praga cca 200 g cascaval bulion, oregano Preparare: Se intinde foietajul [...]

December 26th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Scriitori, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

POMANA PORCULUI si alte secrete ale bucatariei de CRACIUN/ Cateva RETETE SAVUROASE

POMANA PORCULUI si alte secrete ale bucatariei de CRACIUN/ Cateva RETETE SAVUROASE

Praznicul Nașterii Domnului Marea sărbătoare a Nașterii Domnului este prăznuită nu doar în lăcașurile sfinte, ci și în cuhniile însuflețite de focul nestins al cuptorului! Rețetele românești de odinioară dar și cele din lumea largă fac deliciul oricărei mese care se respectă! Ritualul aproape păgân al tăierii porcului este dublat de o veritabilă simfonie culinară, [...]

December 22nd, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Scriitori, Retete Vechi, Retete de Vin | Read More »

SUPA de morcovi copți / Rețeta de iarnă

SUPA de morcovi copți / Rețeta de iarnă

Supa de morcovi copti Iata o supa excelenta pentru o zi friguroasa de iarna. Este dulce si va fi adorata de copii. Pentru cei care tin dieta saraca in carbohidrati recomand inlocuirea zaharului brun cu un ardei rosu. Taiat in felii pe lung si care se coace de asemenea in tava cu celelalte legume. Dulceata [...]

December 18th, 2019 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, NEWS, Retete Scriitori | Read More »

SALATE, gogoșele și ruladă cu pateu de TON – rețete savuroase!

SALATE, gogoșele și ruladă cu pateu de TON – rețete savuroase!

În cadrul unei mese festive, cum este cea de Crăciun sau de Anul Nou, au și „antreurile” rostul lor. De fapt în cadrul oricărei mese festive își au rostul, dar cu atât mai mult când e vorba despre mese prelungite de cu seară și până în zori. Aperitivele sunt un… preludiu a ceea ce va [...]

December 17th, 2019 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retetele Lumii | Read More »