Home » Retete Scriitori You are browsing entries filed in “Retete Scriitori”

GASCA umpluta cu varza si VARZA cu mere / Idei pentru MASA DE REVELION

GASCA umpluta cu varza si VARZA cu mere / Idei pentru MASA DE REVELION

  Gasca umpluta cu  varza Pentru masa de Revelion anul acesta m-am gindit sa nu mai fac friptura de porc ci gisca. Si nu orice gisca ci una umpluta cu … varza. Ca garnitura voi servi piure si … varza. Pentru ca umplutura e usor dulceaga m-am gindit ca ar merge foarte bine cu varza [...]

December 16th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Scriitori | Read More »

BRIOSE-surpriza cu… SPROT in ulei vegetal! Reteta noua cu EVA

BRIOSE-surpriza cu… SPROT in ulei vegetal! Reteta noua cu EVA

De la o vreme. ati vazut ca am inceput sa ma joc din nou cu ingrediente surprinzatoare care ajung in retete clasice! M-am jucat cu niste sandvisuri cu crema de peste facuta in casa, dar am facut si o salata de peste in sos tomat cu ghimbir. De aceasta data, mi-a trecut prin cap sa-mi [...]

December 5th, 2018 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retetele Lumii, UMOR | Read More »

Reteta de COZONAC cu 50 de oua a bunicii lui PASTOREL

Reteta de COZONAC cu 50 de oua a bunicii lui PASTOREL

COZONACII BUNICII LUI PĂSTOREL Ingrediente: 50 ouă 3-4 (maximum) kilograme făină extra 1 pahar mare (de apă) cu rom alb 1 baton vanilie 1 Iitru lapte 1/2 pachet de drojdie 3-4 linguriţe rase de sare 3-4 păhăruţe de vin cu unt topit şi cald 1 păhăruţ untdelemn fin 1,2 kilograme zahăr tos Mod de preparare: [...]

December 5th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Scriitori, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

Supa de morcovi copti / Reteta de iarna

Supa de morcovi copti / Reteta de iarna

Supa de morcovi copti Iata o supa excelenta pentru o zi friguroasa de iarna. Este dulce si va fi adorata de copii. Pentru cei care tin dieta saraca in carbohidrati recomand inlocuirea zaharului brun cu un ardei rosu. Taiat in felii pe lung si care se coace de asemenea in tava cu celelalte legume. Dulceata [...]

November 27th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Scriitori | Read More »

Bunatatile din PESTE ale KEREI CALITA – Retete de altadata: CRAP auriu si SALAU umplut

Bunatatile din PESTE ale KEREI CALITA – Retete de altadata: CRAP auriu si SALAU umplut

La JARIȘTEA Locantă, KERA CALIȚA cultivă cu o frumoasă îndărătnicie obiceiurile culinare de altădată, aducând slavă unor gusturi demult uitate. Scoborâtoare dintr-o veche familie călărășeană, de pe malul Borcei, care a avut privilegiul locuirii în veacuri într-o zonă dăruită de Atoateziditorul cu atâtea iazuri îmbelșugate și heleștee procopsite, lângă Dunărea atât de bogată în binecuvântate [...]

November 19th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Scriitori, Retete Vechi | Read More »

Afaceri neterminate la Philadelphia / O poveste si 4 retete de Adriana Gurău

Afaceri neterminate la Philadelphia / O poveste si 4 retete de Adriana Gurău

Acceptasem invitaţia Simonei mai mult în glumă, pentru că voiam să văd Philadelphia, unul din puţinele oraşe istorice ale Americii, şi pentru că citisem într-un ziar că era o expoziţie numismtică, decât că mă tenta turul caselor bântuite, pentru care ea cumpărase deja bilete.E drept că mă uitam de o bună bucată de vreme la [...]

September 5th, 2018 | Posted in DE-ALE GURII, Retete Scriitori | Read More »

Manti, ravioli pe turceste

Manti, ravioli pe turceste

Mantî e un fel clasic turcesc, înrudit cu ravioli. Spre deosebire de ravioli, reţeta aceasta e aceeaşi de sute de ani. Mincîndu-l la o terasă, în Istanbul, în cartierul Moda, am avut senzatia ca pentru o clipă timpul s-a oprit în loc. Sosul servit are usturoi şi iaurt, fiind total diferit de sosul de roşii italienesc. [...]

September 1st, 2018 | Posted in DE-ALE GURII, Retete Scriitori | Read More »

RETETE …senzuale! 7 BORSURI de mananci pana mori… cu bucataresele de gat! 24 FOTO pentru pofticiosi

RETETE …senzuale! 7 BORSURI de mananci pana mori… cu bucataresele de gat! 24 FOTO pentru pofticiosi

BORS BULGARESC Tara de provenienta: Bulgaria Ingrediente: 0,4 kg carne  de vita cu os, 1,5 kg varza proaspata, 4 cartofi,1 ceapa, 5-6 rosii, 2-3 ardei grasi mari,1-2 morcovi,1 lingura de faina, 2 linguri de ulei,100 g smantana, verdeata, sare, piper, foi de dafin. Preparare: Carnea curatata si taiata bucati mici se pune la fiert la [...]

August 17th, 2018 | Posted in DE-ALE GURII, Retete Scriitori, Retete de Vin, UMOR, VINURI & CO | Read More »

Intotdeauna e ora cinci undeva / Poveste si retete cajun – Jambalaya, Gumbo…

Intotdeauna e ora cinci undeva / Poveste si retete cajun – Jambalaya, Gumbo…

Nimic nu putea fi mai incitant decât petrecerea burlacelor în New Orleans în luna iunie. Ne gândisem la asta de sute de ori, eu, Susan (mireasa), Fatima şi Hassana. Hassana, crescută în suburbiile marocane ale Parisului, era întotdeauna mai rezervată, poate şi pentru că văzuse Veneţia şi  Amsterdamul de mai multe ori, însă Fatima, găsea [...]

August 9th, 2018 | Posted in DE-ALE GURII, Retete Scriitori | Read More »

APERITIVE pentru masa de REVELION /Retete

APERITIVE pentru masa de REVELION /Retete

De la lume adunate inapoi la lume date – aperitive pentru masa de Revelion Am primit aceste retete pe email de la o ruda care si ea la rindul ei le-a primit de la altcineva. Mesajul a fost trimis si retrimis de cel putin sapte ori pina a ajuns la mine. Nu se specifica nici [...]

December 31st, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Scriitori | Read More »

VIDEO-Retete cu CORCODUSE: compot si dulceata! BONUS: 21 frantuzoaice la treaba!

VIDEO-Retete cu CORCODUSE: compot si dulceata! BONUS: 21 frantuzoaice la treaba!

CORCODUSELE, fie ele rosii sau galbene, sunt niste fructe pe nedrept dispretuite. Poate unde nu trebuie sa faci niciun efort, doar e suficient sa le culegi din pom, cu mana sau prin scuturare energica, nu ni se par demne de interes. In realitate, insa, aceste fructe cu gust pregnant dulce-acrisor, sunt bune pentru o multime [...]

June 27th, 2017 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retete Vechi | Read More »

Cu ce ne dregem dupa CHEF? Solutii anti-MAHMUREALA

Cu ce ne dregem dupa CHEF? Solutii anti-MAHMUREALA

A. …Da’ cu ce, bre?! Cu aspirină? Cu gheaţă la tîmple? Cu…”ţinut de cap” & elegant „răstit la bocanci”? Nu face de noi, sensibili cetitori! 1)                           Potrocul ;  ciorba cu (de) potroace ; aia despre care Sadoveanu vorbea atît de frumos, încît parcă-ţi venea să o hăpăi zilnic, chiar şi cînd nu erai mahmur! Zama [...]

January 1st, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, Retete Scriitori, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »