Home » Retete Scriitori You are browsing entries filed in “Retete Scriitori”

Intotdeauna e ora cinci undeva / Poveste si retete cajun – JAMBALAYA, Gumbo…

Intotdeauna e ora cinci undeva / Poveste si retete cajun – JAMBALAYA, Gumbo…

Nimic nu putea fi mai incitant decât petrecerea burlacelor în New Orleans în luna iunie. Ne gândisem la asta de sute de ori, eu, Susan (mireasa), Fatima şi Hassana. Hassana, crescută în suburbiile marocane ale Parisului, era întotdeauna mai rezervată, poate şi pentru că văzuse Veneţia şi  Amsterdamul de mai multe ori, însă Fatima, găsea [...]

April 5th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, Retete Scriitori, Retete de Vin, UMOR, VEDETE, VIDEO, VINURI & CO | Read More »

Bunatatile din PESTE ale KEREI CALITA – Retete de altadata: CRAP auriu si SALAU umplut

Bunatatile din PESTE ale KEREI CALITA – Retete de altadata: CRAP auriu si SALAU umplut

De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto …să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele [...]

March 25th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Scriitori, Retete Vechi | Read More »

O convorbire cu Radu Anton Roman despre bucătărie și femei (1)

O convorbire cu Radu Anton Roman despre bucătărie și femei (1)

OFERTĂ! Pachet LOVE – 10 cărți – 100 lei! Livrare gratuită pentru toți îndrăgostiții! Pachetul conține: 1. Povești de dragoste și război în Bucovina „Grădina Imperiilor”; 2. Iubirile știute și mai puțin știute ale Regilor, Principilor și Principeselor României; 3. Născută să iubească: Maria – Cea mai frumoasă Regină a României; 4. Nunțile regale de [...]

March 23rd, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Interviu, Retete Scriitori, Retete Vechi, UMOR, VEDETE | Read More »

Prăjitura cu magiun

Prăjitura cu magiun

Desertul acesta e tipic romanesc si pentru mine are o semnificatie speciala. Cum anul acesta trebuie sa aduc ceva dulce colegilor la serviciu si cu totii se asteapta sa fie o reteta tipica romaneasca, am sa le duc aceasta prajitura. Este excelenta la cafea, dimineata. Ingrediente: 4oua (3galbenusuri si 1 ou intreg) 250 gr. unt. [...]

March 17th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, Retete Scriitori, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

Bis vivit qui bene vivit / Poveste si retete – meatloaf si salata de mere – de la ADRIANA GURĂU

Bis vivit qui bene vivit / Poveste si retete – meatloaf si salata de mere – de la ADRIANA GURĂU

Când Robert mi-a spus că vrea să cumpere o biserică l-am privit uimită. Ştiam că e arhitect bun şi că se purtau casele ample, cu bolţi înalte şi spaţii deschise, numai că nu-mi imaginam că cineva ar putea locui într-o astfel de incintă. Nu-mi imaginam că se pot vinde, deşi oraşul, cu suburbiile lui dezvoltate [...]

March 11th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, Retete Scriitori, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

Invazia borgilor /Poveste și rețete: pui hibachi, supa de scoici, tequila

Invazia borgilor /Poveste și rețete: pui hibachi, supa de scoici, tequila

Probabil că la prima vedere Las Vegas nu părea a fi destinaţia ideală pentru o conferinţă – în special de securitate pentru tranzacţiile pe internet – însă era. Îmi convinsesem şeful şi, proaspăt instalată la hotel Hilton, mă hotărîsem să dau o raită prin cazinouri şi magazine. Conferinţa începea a doua zi aşa că aveam [...]

February 28th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, Retete Scriitori, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

Radu Paraschivescu: „Dulciurile și torționarul gastronomic” /Interviu Bucătărescu (ARHIVĂ)

Radu Paraschivescu: „Dulciurile și torționarul gastronomic” /Interviu Bucătărescu (ARHIVĂ)

1.De ce mananci? 1. În principal, fiindcă n-am încotro. Studiile au arătat că ignorarea permanentă a mâncării e aducătoare de deces. Rafinamentele culinare vin abia după ce observi sine qua non-ul bucatelor. Iar în cazul meu e vorba mai degrabă de poftă decât de rafinament. În rest, sunt vesel, dar nu pun preţ pe veselă. [...]

February 27th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, NEWS, Retete Scriitori, UMOR, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

A la recherche du pain perdu …LILIANA URIAN

A la recherche du pain perdu …LILIANA URIAN

De ani de zile, obisnuiesc ca, in week-end, sa ma delectez la micul dejun cu… friganele. Stiti cu siguranta despre ce vorbesc: felii de piine (eventual veche de o zi-doua, pe care nu-ti vine sa o arunci) inmuiate intr-un amestec de lapte si ou, apoi prajite pe o parte si pe alta in ulei. Dupa [...]

February 27th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, NEWS, Retete Scriitori, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

DRAGOBETE CULINAR: Au Bon Pain / Poveste si retete de prajituri/ 9 FOTO cu cele mai dulci cofetarese

DRAGOBETE CULINAR: Au Bon Pain / Poveste si retete de prajituri/ 9 FOTO cu cele mai dulci cofetarese

Lucram într-o vreme ca analist la etajul al 28-lea  al unei firme de investiţii americane. Traseul zilnic, serviciu-casă, includea un periplu la cafeneaua din colţ, “Bruegers’ Bagels numită cafenea printr-un efort de imaginaţie, deoarece  la origine probabil că vindea “bagels (o corcitură între covrigi şi chifle). Cum în lucrează o mulţime de oameni, probabil că la un [...]

February 24th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Scriitori, Travel Culinar | Read More »

NEGRESA de CIOCOLATĂ cu… cremă de USTUROI

NEGRESA de CIOCOLATĂ cu… cremă de USTUROI

Dacă e s-o facem lată, s-o facem cu ruladă de porc cu costiță împănată și cârnați afumați! https://www.comentator.ro/fusion/858-rulada-de-porc-cu-costita-impanata-si-carnati-afumati Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto Deliciul suprem de Crăciun la români: https://www.comentator.ro/fusion/846-galerie-foto-si-reteta-purcel-de-lapte-cu-umplutura-la-cuptor Ocaziile festive merită rețete speciale: https://www.comentator.ro/fusion/837-tort-de-ciocolata-cu-crema-de-coniac Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie [...]

February 14th, 2021 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retetele Lumii, Tester, Tester, UMOR, VEDETE, VIDEO | Read More »

Made in America / Poveste si retete: Salata Coleslaw, Hamburger cu branza albastra

Made in America / Poveste si retete: Salata Coleslaw, Hamburger cu branza albastra

De la ciorbă de burtă și schembea la tuslama: https://www.comentator.ro/fusion/946-ciorba-de-burta-tuslama-schembea-si-varianta-pentru-mofturosi-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Borșul rămâne o licoare magică: https://www.comentator.ro/fusion/907-13-retete-de-bors-din-gastronomia-veche-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-4-galerie-foto Budincile de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/924-7-feluri-de-budinca-retete-vechi-si-galerie-foto Poporul român – un mare iubitor de brânză: https://www.comentator.ro/fusion/921-un-popor-mare-iubitor-de-branza-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-5-galerie-foto Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto Povestea și rețetele cârnaților inventați în fugă de haiduci: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto Sarmalele alea bune, [...]

February 4th, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Scriitori, Retete de Vin, UMOR, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

California Renaissance – “Prima iubire” / Poveste & retete (Fettucine Primavera, Rata in crusta de piper) …de la ADRIANA GURĂU

California Renaissance – “Prima iubire” / Poveste & retete (Fettucine Primavera, Rata in crusta de piper) …de la ADRIANA GURĂU

Daniela îl cunoscuse pe David la universitate şi în două luni se hotărâsera să se căsătorească. Poate nu chiar doua, însă aşa ni se păruse nouă, prietenilor.  Cum David îşi luase masterul în filozofie şi îşi găsise de lucru în San Francisco, era normal să facă nunta – cea americană – acolo. Despre cea româneasca [...]

February 1st, 2021 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, Retete Scriitori, UMOR, VEDETE | Read More »