Home » Retete Scriitori You are browsing entries filed in “Retete Scriitori”

Afaceri neterminate la Philadelphia / O poveste si 4 retete de Adriana Gurău

Afaceri neterminate la Philadelphia / O poveste si 4 retete de Adriana Gurău

Acceptasem invitaţia Simonei mai mult în glumă, pentru că voiam să văd Philadelphia, unul din puţinele oraşe istorice ale Americii, şi pentru că citisem într-un ziar că era o expoziţie numismtică, decât că mă tenta turul caselor bântuite, pentru care ea cumpărase deja bilete.E drept că mă uitam de o bună bucată de vreme la [...]

September 5th, 2018 | Posted in DE-ALE GURII, Retete Scriitori | Read More »

Manti, ravioli pe turceste

Manti, ravioli pe turceste

Mantî e un fel clasic turcesc, înrudit cu ravioli. Spre deosebire de ravioli, reţeta aceasta e aceeaşi de sute de ani. Mincîndu-l la o terasă, în Istanbul, în cartierul Moda, am avut senzatia ca pentru o clipă timpul s-a oprit în loc. Sosul servit are usturoi şi iaurt, fiind total diferit de sosul de roşii italienesc. [...]

September 1st, 2018 | Posted in DE-ALE GURII, Retete Scriitori | Read More »

RETETE …senzuale! 7 BORSURI de mananci pana mori… cu bucataresele de gat! 24 FOTO pentru pofticiosi

RETETE …senzuale! 7 BORSURI de mananci pana mori… cu bucataresele de gat! 24 FOTO pentru pofticiosi

BORS BULGARESC Tara de provenienta: Bulgaria Ingrediente: 0,4 kg carne  de vita cu os, 1,5 kg varza proaspata, 4 cartofi,1 ceapa, 5-6 rosii, 2-3 ardei grasi mari,1-2 morcovi,1 lingura de faina, 2 linguri de ulei,100 g smantana, verdeata, sare, piper, foi de dafin. Preparare: Carnea curatata si taiata bucati mici se pune la fiert la [...]

August 17th, 2018 | Posted in DE-ALE GURII, Retete Scriitori, Retete de Vin, UMOR, VINURI & CO | Read More »

Intotdeauna e ora cinci undeva / Poveste si retete cajun – Jambalaya, Gumbo…

Intotdeauna e ora cinci undeva / Poveste si retete cajun – Jambalaya, Gumbo…

Nimic nu putea fi mai incitant decât petrecerea burlacelor în New Orleans în luna iunie. Ne gândisem la asta de sute de ori, eu, Susan (mireasa), Fatima şi Hassana. Hassana, crescută în suburbiile marocane ale Parisului, era întotdeauna mai rezervată, poate şi pentru că văzuse Veneţia şi  Amsterdamul de mai multe ori, însă Fatima, găsea [...]

August 9th, 2018 | Posted in DE-ALE GURII, Retete Scriitori | Read More »

GASCA umpluta cu varza si VARZA cu mere / Idei pentru MASA DE REVELION

GASCA umpluta cu varza si VARZA cu mere / Idei pentru MASA DE REVELION

  Gasca umpluta cu  varza Pentru masa de Revelion anul acesta m-am gindit sa nu mai fac friptura de porc ci gisca. Si nu orice gisca ci una umpluta cu … varza. Ca garnitura voi servi piure si … varza. Pentru ca umplutura e usor dulceaga m-am gindit ca ar merge foarte bine cu varza [...]

December 31st, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Scriitori | Read More »

APERITIVE pentru masa de REVELION /Retete

APERITIVE pentru masa de REVELION /Retete

De la lume adunate inapoi la lume date – aperitive pentru masa de Revelion Am primit aceste retete pe email de la o ruda care si ea la rindul ei le-a primit de la altcineva. Mesajul a fost trimis si retrimis de cel putin sapte ori pina a ajuns la mine. Nu se specifica nici [...]

December 31st, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Scriitori | Read More »

VIDEO-Retete cu CORCODUSE: compot si dulceata! BONUS: 21 frantuzoaice la treaba!

VIDEO-Retete cu CORCODUSE: compot si dulceata! BONUS: 21 frantuzoaice la treaba!

CORCODUSELE, fie ele rosii sau galbene, sunt niste fructe pe nedrept dispretuite. Poate unde nu trebuie sa faci niciun efort, doar e suficient sa le culegi din pom, cu mana sau prin scuturare energica, nu ni se par demne de interes. In realitate, insa, aceste fructe cu gust pregnant dulce-acrisor, sunt bune pentru o multime [...]

June 27th, 2017 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Scriitori, Retete Vechi | Read More »

Cu ce ne dregem dupa CHEF? Solutii anti-MAHMUREALA

Cu ce ne dregem dupa CHEF? Solutii anti-MAHMUREALA

A. …Da’ cu ce, bre?! Cu aspirină? Cu gheaţă la tîmple? Cu…”ţinut de cap” & elegant „răstit la bocanci”? Nu face de noi, sensibili cetitori! 1)                           Potrocul ;  ciorba cu (de) potroace ; aia despre care Sadoveanu vorbea atît de frumos, încît parcă-ţi venea să o hăpăi zilnic, chiar şi cînd nu erai mahmur! Zama [...]

January 1st, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, Retete Scriitori, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

Meniuri festive …propuse de BOGDAN ULMU

Meniuri festive …propuse de BOGDAN ULMU

Multă lume mă-ntreabă, draci bulimici, ce aş găti eu de Sărbători, dacă aş avea oaspeţi. Oaspeţi, aţi priceput, n-am (fiind eu ursuz tare & lipsit de haz!), dar de gătit ceva simplu, rapid şi (nu neapărat) ieftin, ştiu să gătesc. Dar ce rost are să găteşti – pierzînd timp cu aprovizionarea, preparatul, spălatul vaselor etc. [...]

December 27th, 2016 | Posted in DE-ALE GURII, NEWS, Retete Scriitori | Read More »

VIDEO-RETETA: Vara si KEBAB / Adevarata reteta turceasca! BONUS: 21 foto inspirationale

VIDEO-RETETA: Vara si KEBAB / Adevarata reteta turceasca! BONUS: 21 foto inspirationale

Cum e de fapt KEBABUL! VIDEO-RETETA Aici! 21 FOTO inspirationale: Un vechi text antologic de la o veche prietena: De ieri, în Statele Unite a început oficial vara. Cum zilele sunt din ce în ce mai lungi, eu şi Didi, logodnicul meu turc  stabilit în America în urmă cu peste douăzeci de ani,  ne petrecem [...]

August 19th, 2016 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Scriitori, VIDEO | Read More »

COD cu fasole alba in stil portughez/ GURMAND

COD cu fasole alba in stil portughez/ GURMAND

In onoarea Portugaliei! Marina Daca e sa te duci in oraselul Cascais, Portugalia e musai s-o faci vara, cand soarele dilueaza culorile pana ce tot peisajul devine alb si fara forme. Daca in schimb esti obligat ca mine sa vezi peisajul iarna, mai bine renunta si ramai acasa, langa caldura focului, langa prieteni si nevasta, [...]

July 11th, 2016 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Scriitori, Travel Culinar | Read More »

Prajitura cu prune / Reteta cu ROSSO DI VALACHIA

Prajitura cu prune / Reteta cu ROSSO DI VALACHIA

Aceasta reteta a aparut acum citeva zile in “The New York Times” si mi-a fost trimisa (via iphone) de verisoara mea care a facut-o si, pentru ca a iesit foarte buna, mi-a recomandat-o cu caldura, ca varianta a prajiturii cu visine a bunicii mele. Stiu, exista multe variante ale prajiturii cu visine. Inclusiv tatal meu [...]

March 23rd, 2016 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Scriitori, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »