Home » Retete Vechi You are browsing entries filed in “Retete Vechi”

COSUL cu produse de la PLAIUL TALII: noi bunatati de la ORIGINI!

COSUL cu produse de la PLAIUL TALII: noi bunatati de la ORIGINI!

Mai intai de toate, v-am ramas dator cu imaginea senzationalului platou realizat, de ziua fetitei mele, cu produsele noastre favorite de la ORIGINI. Iata ce minunatie ne-a iesit! Acum, sa ne reintoarcem la COSUL nostru saptamanal cu produse livrate direct din ferma. Sa ne reamintim ritualul pregatitor: in fiecare luni dimineata, primesc si eu lista [...]

May 27th, 2016 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Mancare Sanatoasa, Retete Vechi | Read More »

VIDEO: Cum sa faci OMLETA PERFECTA/ Reteta lui Jamie Oliver

VIDEO: Cum sa faci OMLETA PERFECTA/ Reteta lui Jamie Oliver

VIDEO: Cum sa faci OMLETA PERFECTA/ Reteta VIDEO a lui Jamie Oliver AICI! Exista sute de moduri in care poti sa faci o omleta buna, insa pana la cea perfecta nu e chiar asa usor de ajuns. Se pune sau nu branza? Se adauga sau nu lapte? Care-s secretele unei omlete in acelasi timp pufoasa [...]

May 26th, 2016 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

SUNCA de la Plaiul Talii …si nu numai! COSUL cu produse de la ORIGINI

SUNCA de la Plaiul Talii …si nu numai! COSUL cu produse de la ORIGINI

Lucrurile bune trebuie sa continue! Si de Paste, ca si in alte dati, mi-am rasfatat familia cu produse ORIGINI direct din ferma, dar nu ma opresc aici si rulez, pe mai departe, produsele naturale de la Plaiul Talii – marca ORIGINI – si sa testez, ca de fiecare data, lucruri noi. De data aceasta, mi-am [...]

May 6th, 2016 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Mancare Sanatoasa, Retete Vechi | Read More »

Secretele mielului de Paste …de la Bucatarasul cel Dibaci

Secretele mielului de Paste …de la Bucatarasul cel Dibaci

    Al doilea seminar din cadrul programului culinar “Secretele Bucătăraşului” care  a avut loc la restaurantul “Bucătăraşul cel dibaci” s-a intitulat “Secretele cozonacului si mielului dePaste”.  La seminar au participat jurnalişti şi bloggeri interesaţi de domeniul gastronomic, precum şi alţi iubitori ai artei culinare.  Programul “Secretele Bucătăraşului” este un program de educaţie culinară lansat [...]

April 30th, 2016 | Posted in DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

RETETE de Paste: DROB de casa si PASCA

RETETE de Paste: DROB de casa si PASCA

Pastele reprezinta un bun prilej pentru a reuni intreaga familie si pe cei dragi in jurul mesei, iar fara aroma preparatelor traditionale, gatite acasa, sarbatoarea nu are acelasi farmec. Drobul, pasca, ouale inrosite, friptura de miel sau cozonacul care aduc aminte de gusturile copilariei nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta! Obiceiul de a [...]

April 30th, 2016 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

Gustul copilariei in farfuria cu supa

Gustul copilariei in farfuria cu supa

Chiar daca vremurile copilariei par de multa vreme trecute, iti amintesti si-acum cu drag de supa de pui cu taietei de casa gatita de bunica ta. Daca inchizi ochii si faci un exercitiu de memorie, poti sa simti mirosul ademenitor, gustul bogat al taieteilor, savoarea puiului fraged si aroma inconfundabila a legumelor proaspete. (Si tu [...]

March 23rd, 2016 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Mancare Sanatoasa, Retete Vechi | Read More »

Secretele CIORBEI DE VACUTA

Secretele CIORBEI DE VACUTA

Ingredientele care dau gustul desăvârșit al ciorbei de văcuță Ciorba de văcuță se numără printre felurile de mâncare nelipsite din bucătăria tradițională românească, și pe bună dreptate! Este sănătoasă, nutritivă, ușor de gătit și absolut delicioasă! Carnea de vită are un conținut bogat în vitamina B care ajută la formarea celulelor roșii, zinc și magneziu [...]

March 9th, 2016 | Posted in 1001 POFTE, DE-ALE GURII, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi | Read More »

SALAMUL SASESC de la Cris-Tim are o noua imagine

SALAMUL SASESC de la Cris-Tim are o noua imagine

Unul dintre cele mai cunoscute branduri de mezeluri din România, Salam Săsesc de la Cris-Tim, are de curând o noua imagine. Noua identitate de brand a Salamului Săsesc este construită în jurul unui personaj central, sasul Martin, ce reprezintă chintesența atributelor produsului și a companiei Cris-Tim: seriozitate, corectitudine, inventivitate, migală, iscusință, înțelepciune și carismă. Ideea [...]

February 5th, 2016 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi, Tester, Tester | Read More »

Sportiva din Romania! Mananca zilnic slanina cu ceapa si arata asa! 9 FOTO

Sportiva din Romania! Mananca zilnic slanina cu ceapa si arata asa! 9 FOTO

Mananca in fiecare zi slanina cu ceapa si arata asa! …Dar merita si o placintuta delicioasa! Uite reteta: http://bucatarici.ro/cum-sa-faci-placinta-cu-branza-si-cirese/ …Daca dansul la bara va deveni pana la urma sport olimpic, avem aurul asigurat! Cea mai tare dansatoare vine din Romania. A dansat si pentru Mutu in clipul celebrului rapper, Snoop Dogg. Larisa Bercea a devenit [...]

December 26th, 2015 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Vechi, VEDETE | Read More »

Reteta de GALUSTE CU PRUNE (ghiulele) moldovenesti cu ROSE Floarea Soarelui

Reteta de GALUSTE CU PRUNE (ghiulele) moldovenesti cu ROSE Floarea Soarelui

Pentrut un incepator, acest desert poate nu prezinta cine stie ce interes, un fruct banal imbracat in coca si tavalit prin pesmet, insa pentru mine este veriga ce ma leaga de anii copilariei, este primul lucru care imi vine in minte …doar gandindu-ma la prune. Pentru mine, prunele au insemnat magiunul, galustele, tuica, perjele afumate [...]

November 30th, 2015 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

RETETE VECHI ROMANESTI: Zeama de gaina cu tocmagi & FETEASCA REGALA Floarea Soarelui

RETETE VECHI ROMANESTI: Zeama de gaina cu tocmagi & FETEASCA REGALA Floarea Soarelui

Ingrediente: 1 kg carne de gaina (nu foarte batrana), 1 ceapa, 1 morcov,1 telina (cu tot cu frunze), 1 radacina de patrunjel, bors  acru, verdeata (leustean, cimbru, patrunjel, marar, macris, untisor), tocmagi (taitei). Preparare: Carnea de gaina spalata bine se pune la foc mic si se fierbe impreuna cu morcovul, ceapa, telina, radacina de patrunjel [...]

November 30th, 2015 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Vechi | Read More »

Vadim Tudor prefera “putzisoare” oltenesti cu prune

Vadim Tudor prefera “putzisoare” oltenesti cu prune

“Tribunul” avea ca desert favorit galustile cu gem sau cu prune. Iata reteta: Ingrediente: 1 kg de cartofi fainosi si bine fierti cu sare, 2 oua, 300 g faina “trei nule”. Cartofii fierti in coaja se curata si, cand inca sunt calduti, se trec prin razatoarea mica ( cea pentru lamaie). Cartofii zdrobiti altfel (prin [...]

September 15th, 2015 | Posted in DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, Retete Vechi, VEDETE | Read More »