Home » Retete Vechi You are browsing entries filed in “Retete Vechi”

Secretele mielului de Paste …de la Bucatarasul cel Dibaci

Secretele mielului de Paste …de la Bucatarasul cel Dibaci

    Al doilea seminar din cadrul programului culinar “Secretele Bucătăraşului” care  a avut loc la restaurantul “Bucătăraşul cel dibaci” s-a intitulat “Secretele cozonacului si mielului dePaste”.  La seminar au participat jurnalişti şi bloggeri interesaţi de domeniul gastronomic, precum şi alţi iubitori ai artei culinare.  Programul “Secretele Bucătăraşului” este un program de educaţie culinară lansat [...]

April 17th, 2014 | Posted in DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

CONCURS “Bucurii Romanesti” / 3 Premii Cosuri-Cadou de Paste

CONCURS “Bucurii Romanesti” / 3 Premii Cosuri-Cadou de Paste

Dăruieşte bucurii româneşti!Traditional Delights te provoacă la o călătorie inspirată de redescoperirea spiritului românesc, a tradiţiilor şi obiceiurilor populare. Copilăria este un univers de trăiri ancorate în memorie prin miresme, texturi, gusturi şi culori. De fiecare dată când descoperim preparate ce ne aduc aminte de copilărie facem un salt în timp şi ajungem mai aproape [...]

April 1st, 2014 | Posted in BLOG Boerescu, CONCURS, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

INTINSOARE bistriteana – reteta veche savuroasa

INTINSOARE bistriteana – reteta veche savuroasa

INTINSOARE BISTRITEANA: o reteta consistenta, corpolenta si incredibil de savuroasa, ca pentru oamenii care muncesc la padure si trebuie sa-si reface fortele dupa o zi grea de lucru. Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu [...]

March 10th, 2014 | Posted in 1001 POFTE, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi | Read More »

COACA sau FOCACCIA ardeleneasca

COACA sau FOCACCIA ardeleneasca

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania. Reteta veche din Ardeal “Coaca” provine din satul Lazesti, Comuna Vadul Motilor (Judetul Alba) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. [...]

February 28th, 2014 | Posted in DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

BIG MAC cu mamaliga: PATURI – Reteta veche din Ardeal

BIG MAC cu mamaliga: PATURI – Reteta veche din Ardeal

BUCATARESCU a reinterpretat o reteta veche din Ardeal – PATURI.Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania. Reteta traditionala din Ardeal “Paturi” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, [...]

February 21st, 2014 | Posted in DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

TINSURICA / Traditii culinare romanesti

TINSURICA / Traditii culinare romanesti

„Tinsurica”sau ”Intinsura” a fost un fel de mancare preferat de catre crescatorii de animale fiind intalnit in mai multe zone muntoase (Apuseni, Ranca.) Exista mai multe variante de retete, cu diferite ingrediente „albe” fiind adesea inlocuit laptele cu unt si/sau branza. Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile [...]

February 15th, 2014 | Posted in DE-ALE GURII, Retete Vechi | Read More »

RITES – Scovergi din Maramures / Descopera traditiile culinare romanesti!

RITES – Scovergi din Maramures / Descopera traditiile culinare romanesti!

Scovergile muntenești au un echivalent maramureșean – RITES! Rețetă pregătită de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu în cadrul programului ”Descoperă tradițiile culinare românești” inițiat de Russenart Communications, în colaborare cu brandurile Gold Maya și Kotanyi. Foto: Point Studio. Ingrediente: 500 gr făină albă 1 cană de apă 200 gr zahăr 1 linguriță de sare 1 linguriță [...]

February 7th, 2014 | Posted in DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

CHIFTELUTE din CARTOFI – “Hremzli”

CHIFTELUTE din CARTOFI – “Hremzli”

HREMZLI sunt vechile chiftelute din cartofi, facute de evreii din Sighet (alta denumire – “latkes”) si preluate de romanii maramureseni. Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania. Reteta traditionala [...]

February 1st, 2014 | Posted in DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

COCUREI – Reteta de mamaliguta dulce prajita! Traditii culinare romanesti – Maramures

COCUREI – Reteta de mamaliguta dulce prajita! Traditii culinare romanesti – Maramures

O reteta dulce inedita din Maramures – COCUREI, adica un fel de mamaliguta dulce prajita! Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania. Reteta traditionala din Maramures ”Cocurei” a fost [...]

January 27th, 2014 | Posted in DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

THEIA, un Chardonnay pentru gastronomie / RETETE: Rulou de salau umplut cu sarmalute de crap, Pui cu gutui

THEIA, un Chardonnay pentru gastronomie / RETETE: Rulou de salau umplut cu sarmalute de crap, Pui cu gutui

V-am prezentat un vin exceptional de la Halewood -  THEIA Chardonnay. Un vin alb si racoros, ideal pentru vara! Dar si un vin care face deliciul gastronomilor, care il pot parteneria cu multe preparate culinare savuroase. Bucatarescu va propune doua astfel de idei, pe care lea exersat in cadrul emisiunii “Secete de Stil” de pe [...]

December 1st, 2013 | Posted in 1001 POFTE, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

Bogdan Ulmu: Bucataria romaneasca – exista un specific national?

Bogdan Ulmu: Bucataria romaneasca – exista un specific national?

Veneam cu trenul de la Bucureşti. În compartiment erau două fete, care munceau în Italia :  au coborît în Bîrlad. Una din ele explica, celorlalţi călători, ageamii într-ale cuhniei :             – Vin în fiecare an acasă, fiindcă mi-e dor de bucătăria românească ! Acolo, la Milano,  nu găsesc borş, sarmale şi mă’liguţă! Of, că [...]

November 30th, 2013 | Posted in DE-ALE GURII, Retete Vechi | Read More »

Gigi Becali: mancaruri favorite,”piperchi targasite” si predictiile zodiacului culinar

Gigi Becali: mancaruri favorite,”piperchi targasite” si predictiile zodiacului culinar

GIGI BECALI  nu este un rafinat. El prefera sa se indestuleze cu mancaruri traditionale romanesti si aromanesti. Mananca mult, cu pofta, pe nemestecate. In loja de pe Ghencea i se aduceau, de obicei, mai multe tipuri de fripturi si carnati si, obligatoriu, cartofi prajiti. In meniurile sale de suflet, intra urmatoarele MANCARURI: “Piperchi targasite” - mancare traditionala a [...]

November 29th, 2013 | Posted in DE-ALE GURII, Dieta de Vedeta, Retete Vechi, VEDETE | Read More »