Home » Retete Vechi You are browsing entries filed in “Retete Vechi”

Praznicul Sfintei Treimi la Locanta Jaristea in stil Kera Calita

Praznicul Sfintei Treimi la Locanta Jaristea in stil Kera Calita

KERA CALITA de la Jaristea Locanta ne indeamna sa tinem marile sarbatori bisericesti si sa intindem mesele cuvenite intru cinstirea lor! …”O asemenea masă de sărbătoare începea la curțile boierești de altădată cu cel puțin trei feluri de gustări, cu măsline de toate chipurile, ghiudemuri și babicuri în potcoavă sau baton, cașcavaluri afumate de toate [...]

May 24th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Vechi | Read More »

VIDEO-Reteta: Preacinstita FASOLE de vineri si preaiscusitele pastratoare ale traditiei culinare in 30 FOTO inspirationale

VIDEO-Reteta: Preacinstita FASOLE de vineri si preaiscusitele pastratoare ale traditiei culinare in 30 FOTO inspirationale

“-Coana Leano, ai fiert fasolea? intreba taica popa cand venea vinerea cu busuiocul…” VIDEO-Reteta: Preacinstita FASOLE de vineri …iar daca mai scapam cate-o bucatica de sunca sau costita in ea, al nostru sa fie pacatul in sfanta zi de post! Reţete vegetariene cu „gust” de carne 111 Rețete și soluții practice în bucătărie selectate și [...]

May 11th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Vechi, UMOR, VIDEO | Read More »

MUSCHIULET de porc invelit in COSTITA afumata copt in frunza de laptuca cu zarzare la cuptor – KERA CALITA de la Jaristea Locanta si un rafinament culinar de altadata

MUSCHIULET de porc invelit in COSTITA afumata copt in frunza de laptuca cu zarzare la cuptor – KERA CALITA de la Jaristea Locanta si un rafinament culinar de altadata

KERA CALITA de la Jaristea Locanta sustine,pe buna dreptate, ca gastronomia veche romaneasca a fost dintotdeauna un prilej de rasfaturi! O pilda plina de rafinament poporan a artei culinare de demult este si acest savuros, fabulos chiar, „MUSCHIULET de porc invelit in COSTITA afumata copt in frunza de laptuca cu zarzare la cuptor” – un [...]

April 14th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

RETETE de Paste: DROB de casa si PASCA

RETETE de Paste: DROB de casa si PASCA

Pastele reprezinta un bun prilej pentru a reuni intreaga familie si pe cei dragi in jurul mesei, iar fara aroma preparatelor traditionale, gatite acasa, sarbatoarea nu are acelasi farmec. Drobul, pasca, ouale inrosite, friptura de miel sau cozonacul care aduc aminte de gusturile copilariei nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta! Obiceiul de a [...]

April 7th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete Vechi | Read More »

Retete de PASTE reinterpretate de BUCATARESCU

Retete de PASTE reinterpretate de BUCATARESCU

Pentru români, orice prilej, laic sau religios, este binevenit ca să întindă o masă îmbelșugată. Cu atât mai mult, marile Sărbători de peste an! Paștele presupune întotdeauna un festin, comparabil cu cel de Crăciun. Venind după Postul Mare, ținut sau nu cu strășnicie, explorând creativ toate „dezlegările” oferite de calendarul bisericesc, se cuvine să cinstim [...]

April 6th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

Colectia de RETETE MANASTIRESTI – 134 de retete de POST si de DULCE

Colectia de RETETE MANASTIRESTI – 134 de retete de POST si de DULCE

Mesele din trapeza unei mânăstiri – semn al bogăției vieții sufletești Cele mai bune rețete de post – dar nu numai! și de frupt! – sunt cele gătite de măicuțe și călugări, monahii având o înzestrare anume pentru gastronomie, pe care o practică folosind ingrediente de demult, asupra cărora se pogoară Harul. Este incredibil ce [...]

April 2nd, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

Mancaruri cu HAR – retete din MANASTIRILE romanesti de demult

Mancaruri cu HAR – retete din MANASTIRILE romanesti de demult

Kera Calita ot Jaristea Locanta ne pofteste sa incercam….Mancaruri cu HAR – retete din MANASTIRILE romanesti de demult! “Aducând slavă Divinătății și totodată respectând canoanele bisericești de Sfintele Sărbători și de peste an, călugării preacucernici „gătind” în cuhniile mânăstirești au transmis din veac în veac tainele rețepturilor sacre, ajungând până în timpurile noastre bunătățuri dumesnice [...]

April 2nd, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Vechi | Read More »

VIDEO-Reteta: Cum sa faci SUPA cu ZDRENTE de ou! BONUS: 24 foto inspirationale

VIDEO-Reteta: Cum sa faci SUPA cu ZDRENTE de ou! BONUS: 24 foto inspirationale

VIDEO-Reteta: Cum sa faci SUPA cu ZDRENTE de ou! Bucatarescu prefera “ZDRENTE” de ou, adica ouale batute turnate direct in supa fierbinte, nu omleta gata facuta si taiata suvite, apoi aruncata in supa! De asemenea, pe langa salata si ceapa verde, se pot pune la fiert, in oala, si boabe de mazare proaspat culeasa si, [...]

March 27th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Vechi, VIDEO | Read More »

BATOG de CEGA ca la 1890, versiunea KERA CALITA

BATOG de CEGA ca la 1890, versiunea KERA CALITA

KERA CALITA de la Locanta Jaristea ne pofteste sa gustam o reteta de pește savuroasă: „Iată cum se prelucrează batogul de cegă mai puțin afumat: 3 chile file de cegă proaspătă pe care îl rostogolește și-l perpelește în câte 0,010 grame de fiecare; sare, piper negru măcinat, salvie, schinduf, ardei de Cayenne, fenicul și galangal. [...]

March 1st, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Vechi | Read More »

PREPELITE la cuptor facute de KERA CALITA de la JARISTEA

PREPELITE la cuptor facute de KERA CALITA de la JARISTEA

KERA CALITA de la Locanta Jaristea ne pofteste sa gustam o reteta de vânat savuroasa: „Fost-a și fi-va marea bucurie pentru „Cocoana cea Bună”, ce Kera Calița pe elinește i se spune, să iasă în calea drumețului ostenit, flămând și însetat cu tipsii îmbelșugate și clondire bulbucind de arome întru cinstirea tradiției ospitalității fără de [...]

February 26th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

VARZA fara carne, buna in zilele de POST, de la KERA CALITA

VARZA fara carne, buna in zilele de POST, de la KERA CALITA

KERA CALITA de la Locanta Jaristea ne pofteste sa gustam o reteta fara carne savuroasa: „Pentru zilele de post se cauta : o varza alba murată, sa zicem, de un kilogram și jumătate o ceapa rosie 200 mililitri ulei de masline extravirgin 5 grame boabe de piper si 5 grame piper rasnit (Piper nigrum) 5 [...]

February 14th, 2018 | Posted in 1001 POFTE, BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Recomand: VGS (Vazut-Gustat-Savurat), Retete Vechi | Read More »

In GRADINA Imperiului: RETETE din BASARABIA reinterpretate de KERA CALITA de la Jaristea

In GRADINA Imperiului: RETETE din BASARABIA reinterpretate de KERA CALITA de la Jaristea

KERA CALITA de la Locanta Jaristea ne pofteste la o calatorie culinara prin Moldova Rasariteana si cuhniile ei de poveste: “În 1812, la hanul bucureștean al agentului dublu – țarist și otoman – Manuc Bey, partea răsăriteană a Moldovei, cunoscută și ca Basarabia, era înstrăinată către marele stat slav în cadrul tratativelor de pace dintre [...]

February 12th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, NEWS, Retete Vechi, Retetele Lumii | Read More »