Home » VINURI & CO You are browsing entries filed in “VINURI & CO”

RETETE …senzuale! 7 BORSURI de mananci pana mori… cu bucataresele de gat! 24 FOTO pentru pofticiosi

RETETE …senzuale! 7 BORSURI de mananci pana mori… cu bucataresele de gat! 24 FOTO pentru pofticiosi

BORS BULGARESC Tara de provenienta: Bulgaria Ingrediente: 0,4 kg carne  de vita cu os, 1,5 kg varza proaspata, 4 cartofi,1 ceapa, 5-6 rosii, 2-3 ardei grasi mari,1-2 morcovi,1 lingura de faina, 2 linguri de ulei,100 g smantana, verdeata, sare, piper, foi de dafin. Preparare: Carnea curatata si taiata bucati mici se pune la fiert la [...]

February 4th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Retete Scriitori, Retete de Vin, UMOR, VINURI & CO | Read More »

CRUSON rusesc dupa reteta lui Escoffier de la KERA CALITA ot Jaristea

CRUSON rusesc dupa reteta lui Escoffier de la KERA CALITA ot Jaristea

Kera Calita ot Jaristea Locanta ne provoaca sa incercam….CRUSON rusesc dupa reteta lui Escoffier: “În faimosul Le Guide Culinaire desăvârșitul chef de cuisine dar și mare scriitor francez de gastronomie Georges Auguste Escoffier, la hotelul Ritz din Monte Carlo, vara, pregătea cu meticulozitate rețeta numită Crușon, dăruită de un client rus. De cu seara, mărunțea [...]

January 24th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Fine Spirits, Retete Vechi, VINURI & CO | Read More »

Colectia de RETETE MANASTIRESTI – 134 de retete de POST si de DULCE

Colectia de RETETE MANASTIRESTI – 134 de retete de POST si de DULCE

Mesele din trapeza unei mânăstiri – semn al bogăției vieții sufletești Cele mai bune rețete de post – dar nu numai! și de frupt! – sunt cele gătite de măicuțe și călugări, monahii având o înzestrare anume pentru gastronomie, pe care o practică folosind ingrediente de demult, asupra cărora se pogoară Harul. Este incredibil ce [...]

January 14th, 2018 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

POMANA PORCULUI si alte secrete ale bucatariei de CRACIUN/ Cateva RETETE SAVUROASE

POMANA PORCULUI si alte secrete ale bucatariei de CRACIUN/ Cateva RETETE SAVUROASE

Praznicul Nașterii Domnului Marea sărbătoare a Nașterii Domnului este prăznuită nu doar în lăcașurile sfinte, ci și în cuhniile însuflețite de focul nestins al cuptorului! Rețetele românești de odinioară dar și cele din lumea largă fac deliciul oricărei mese care se respectă! Ritualul aproape păgân al tăierii porcului este dublat de o veritabilă simfonie culinară, [...]

December 16th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, CONCURS, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin | Read More »

COQ AU VIN – Reteta de weekend

COQ AU VIN – Reteta de weekend

Unul dintre motivele pentru care carnea de pasare este atat de populara este pretul scazut. In plus, exista putine limitari religioase sau culturale pentru a manca acest tip de carne. La nivel mondial se sacrifica anual peste 58 miliarde de gaini, alte zeci de miliarde de rate si gaste, 1.4 miliarde de porci si doar [...]

December 15th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete de Vin, Retetele Lumii, VINURI & CO | Read More »

Un pahar de SAMPANIE nu a facut rau nimanui niciodata – 55 probe FOTO

Un pahar de SAMPANIE nu a facut rau nimanui niciodata – 55 probe FOTO

Un pahar de SAMPANIE nu a facut rau nimanui niciodata – 55 probe FOTO!

December 12th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, Ghidul Vinurilor 2011, Tester, Tester, UMOR, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

SANDA MARIN, viata ca o carte de bucate… sau BUCATARIA senzuala de altadata, cu o antologie FOTO vintage

SANDA MARIN, viata ca o carte de bucate… sau BUCATARIA senzuala de altadata, cu o antologie FOTO vintage

Sandamarinul, ustensilă culinară universală „Am crescut sub semnul cărții Sandei Marin. În copilărie, credeam că e un singur cuvânt, sandamarinul, care denumește o ustensilă cu care poți găti orice. Mai târziu, când am aflat că este vorba despre o carte scrisă de o doamnă, am răsfoit-o cu voluptate și trebuie să recunosc cinstit că mi-a [...]

December 7th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, NEWS, Retete Vechi, Retete de Vin, UMOR, VEDETE | Read More »

Umbra Reginei Maria in bucataria regala -Iosif Strasman, ucenicul lui Escoffier

Umbra Reginei Maria in bucataria regala -Iosif Strasman, ucenicul lui Escoffier

Povestește Dumneaei KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea: „Cel mai vestit bucătar al secolului XX, prefațator postum și al primei ediții – din 1938 – a Larousse-ului gastronomic (realizată de Prosper Montagne), a fost franțuzul Georges Auguste Escoffier (1846 – 1935), cel care a dus la perfecțiune și a modernizat tehnicile tradiționale ale gastronomiei din [...]

December 5th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, Retete de Vin, VINURI & CO | Read More »

Tainica INIMA a Bucurescilor… palpitand in ritmul KEREI CALITA + Antologie 55 FOTO savuroase

Tainica INIMA a Bucurescilor… palpitand in ritmul KEREI CALITA + Antologie 55 FOTO savuroase

În Târgul de Carte-Gaudeamus, sub cupola RomExpo, la vitrina INTEGRAL a luminatului său prieten Kir Postolakis, ce-i este Editor juruit, lângă Vel-grămăticul casei Dan Silviu-Boerescu, KERA CALIȚA, marea Doamnă a Cuhniei tradiționale românești, a lansat superbul său studiu-album TAINICA INIMĂ A BUCURESCILOR, veritabil monument de istorie bucureșteană sentimentală, dedicat Podului Caliței și împrejurimilor binecuvântate ale [...]

November 28th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, DE-ALE GURII, Dictionar Gourmet, NEWS, Retete de Vin, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

Un pahar de VIN bun poate fi o SOLUTIE pentru FRIGUL de afara/ 42 IDEI aducatoare de CALDURA interioara

Un pahar de VIN bun poate fi o SOLUTIE pentru FRIGUL de afara/ 42 IDEI aducatoare de CALDURA interioara

Un pahar de VIN bun poate fi o SOLUTIE pentru FRIGUL de afara: 42 IDEI aducatoare de CALDURA interioara…

November 16th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, Retete de Vin, UMOR, VEDETE, VINURI & CO | Read More »

RETETE savuroase cu BERE /30 foto de-ti lasa gura apa!

RETETE savuroase cu BERE /30 foto de-ti lasa gura apa!

ARTA CULINARĂ CU BERE A mânca-mâncare. A bea-…bere! Nimic mai firesc, nu? Mâncarea făcută la cazan și berea fermentată în alambic – această alianță naturală poate fi desăvârșită pe tărâmul creativității culinare. Mâncarea este savuroasă când e întovărășită de o halbă de bere dar poate fi și mai bună atunci când berea de calitate devine [...]

October 3rd, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, Bere, DE-ALE GURII, NEWS, VINURI & CO | Read More »

VIILE si FETELE senzuale din TOSCANA / 55 imagini generoase

VIILE si FETELE senzuale din TOSCANA / 55 imagini generoase

TOSCANA ramane un taram de vis: vii seculare, livezi de maslini, mici castele medievale si, deloc intamplator, femei frumoase… ipostaziate artistic de maestri ai fotografiei precum Peter Hegre, Daniel Bauer, Dave Rudin si altii.

September 30th, 2017 | Posted in BLOG Boerescu, Ghidul Vinurilor 2011, VEDETE, VINURI & CO | Read More »