Balanta (23 septembrie – 23 octombrie)
Portret cu hrana: Fiinte echilibrate, nativii stiu ca nu tot ce le pica in mana trebuie neaparat sa ajunga in stomac. Sunt oameni care-si aleg cu grija meniul, cumpanind intre argumentele nutritionale si cele legate de savoare in sine. Excesele culinare sunt rare, dar memorabile!
Bauturi recomandate: Vinurile aromate, insa in cantitati mici, fac deliciul meselor principale, de la pelinul autohton la retsina greceasca sau porto-uri.
De gatit: Salate variate, sosuri rare si, in special, o ambianta pe masura, in care conteaza si eleganta in comunicare a partenerului. Prefera sa faca foamea cu demnitate decat sa se umileasca la banchetele potentatilor.
Meniu:
-carnuri: porumbel, melci, sitar
-pescarie: sushi
-fructe: fructe de padure, curmale japoneze
-legume: cucuzzo (dovlecel italian in forma de sarpe), patate, cicoare
-condimente: ienupar, lamaita, maghiran, coriandru