Scorpion (24 octombrie – 21 noiembrie)
Portret cu hrana: Sunt extremisti din punct de vedere gastronomic. Trebuie sa incerce sa-si depaseasca pasiunea pentru sosuri iuti si, in general, mancaruri foarte condimentate.
Bauturi recomandate: Sampania si vinul dulce – nu si cel fortificat! – se numara printre bauturile indicate, desi fara a depasi pragul psihologic a doua pahare. De asemenea, cocktailurile mai putin alcoolizate.
De gatit: O masa pregatita acestor nativi capriciosi trebuie sa predispuna la folosirea otetului, a sosurile hot & spicy si/sau a dressingurilor foarte aromate. De incercat, rasolul, limba, organele, coada de bou…
Meniu:
-carnuri: vita, berbecut, exotice (crocodil, sarpe)
-pescarie: stridii, homar, carne de scoica
-fructe: mandarine, smochine, gutui, afine
-legume: nap, sfecla, varza rosie, praz
-condimente: mustarul cu trufe, cilantro, galangal, isop