|

Concurs: Salata de castraveti cu marar

Pentru 6 portii>
4 linguri de otet de vin rosu

1 lingurita de miere
2 linguri de ulei, sare
2 castraveti mari
1 ceapa rosie
1 legatura de marar

Sosul se amesteca bine otetul de vin rosu cu mierea, cu uleiul, cu sarea.
Se spala castravetii sub un jet de apa calda, apoi se taie felii, cu tot cu coaja sau se dau pe o razatoare pentru castraveti. Se curata ceapa si se taie in rondele subtiri. Se spala mararul, se zvanta, apoi se toaca marunt.
Se amesteca bine intr/un bol de salata feliile de castravete, rondelele deceapa si mararul, apoi se toarna deasupra sosului.
Se acopera bolul cu o folie de plastic si se lasa salata la temperatura camerei cel putin o ora sau mai multe ore la frigider pentru ca gusturile sa se imbie.
Inainte de servire se amesteca bine, se imparte in farfurii si se decoreaza cu cateva fire de marar.

Se potriveste atat ca aperitiv, cat si ca garnitura.

Reteta trimisa de IONELA MATES, Halmagiu – Arad.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply