|

Concurs: Pulpa de mistret impanata cu ciuperci si sos de vin

Preparare: 75 min

Ingrediente pentru 4 portii :
850g. pulpa de mistret,
120g.slanina afumata,
sare,
piper,
cimbrisor,
nucsoara rasa,
5 linguri de ulei,
1 ceapa ,
2 catei de usturoi,
250g. ciuperci,
4dl. vin rosu,
3 linguri faina,
conopida, broccoli

Preparare:

-Pulpa de mistret, tinuta in bait 12 ore se sterge cu un servet si se impaneaza cu slanina afumata.
-Se freaca bine cu sare, piper, nucsoara si cimbrisor tocat marunt,amestecate.
-Intr-o cratita in ulei incins se rumeneste pulpa , se adauga ceapa tocata si putina apa, se lasa sa fiarba la foc mic acoperind cratita .Mai adaugam din cand in cand apa daca mai e nevoie
-Cand carnea este aproape patrunsa se adauga ciupercile spalate si taiate felii, se lasa sa dea in clocot apoi se adauga  vinul
-Cand carnea este gata, se scoate din cratita si se tine la cald.In sucul de la carne se pune faina, se amesteca si se lasa sa fiarba,amestecand
-Legumele se calesc in unt , se sareaza si dam piper
-Carnea se taie in felii mai groase, se aseaza pe un platou,se acopera cu sosul de ciuperci si vin.Asezam legumele .Se serveste cu un vin rosu .

Pofta buna!

Reteta trimisa de IULIANA DOBRE.

Citeste si:

Tags: , , , ,

5 Responses for “Concurs: Pulpa de mistret impanata cu ciuperci si sos de vin”

  1. Bucatarescu says:

    Inca un finalist!

  2. Gusti Roman says:

    http://delly.garbo.ro/articol/Retete-culinare/3852/Pulpa-de-mistret-impanata-si-sos-de-ciuperci-si-vin.html

    Reteta publicata pe 31.01.2008, trimisa de Vekas Maria…!
    Apare la tine in concurs in 31.05.2010, trimisa de Iuliana Dobre! Iap poza e luata din:
    http://www.ctmenusonline.com/images/thai_house_ch10_wild_boar_basil_sm.jpg

    Sper ca n-a luat nici un premiu!
    :)
    Cred ca ar fi bine sa pui anumite conditii de participare…! FARA HOTI…!

  3. Bucatarescu says:

    …dar nu a castigat nimic!

  4. Elena says:

    Sa inteleg, dupa cat esti de vexat, Bucatarescu, ca e cazul sa castige? Deci, nu te deranjeaza furtul! E bine de stiut.

  5. Bucatarescu says:

    cum adica “vexat”? tragi concluzii exact pe dos… evident, ca nu sunt de acord sa castige hotii de retete; de aceea, fiindca sunt greu de controlat, nu mai fac concursuri cu retete; de fiecare data, trebuia sa verific fiecare reteta in parte, dar mi-era imposibil sa detectez toate preluarile nemarturisite

Leave a Reply