|

CONCURS:Frumusete (culinara) pe muchie de cutit: Supa cu visine, salata si paste a bucatarului indragostit

Ca de obicei, Nana intai va manca si abia apoi va afla – de pe blogul bucatarului indragostit – ce a mancat de fapt!

Ieri, a fost o zi lunga si grea, cu multe evenimente. Asa ca am plecat devreme de acasa. Am lasat mancarea – va reamintiti, pastele turcesti in forma de bob de orez cu sos din 21 de visine – pe masa, iar Nana, singura, nu prea a mancat din ea. singura, abia frunzareste mancarea mea! Asa ca, azi, m-am gandit, in zori, sa convertesc pastele de ieri intr-o supa de salata. Inventie totala, la limita dintre sublim si aberatie! (In tim ce scriu, trag cu coada ochiului si vad ca Nana chiar mananca!!!) Ce-am facut: am curatat 9 cartofi si i-am pus la fiert cu sare. Apoi, am adaugat, dupa 10 minute, pastele de ieri (cu tot cu visine!), plus o ceapa taiata cubulete mici de tot,  si, dupa primul clocot am pus salata taiata fin (cu, bineinteles, foarfeca mea favorita – Fiskars). Am lasat sa fiarba bine, amestecand periodic, apoi am condimentat cu chestia aia ungureasca avand miros de mirodenii orientale si praf de usturoi. Am mai dat un clocot, apoi am pus la racit in boluri. (Nana nu mananca nimic fierbinte!) In timp ce supa de paste, visine si cartofi se odihnea in boluri, am presarat deasupra ei fenel semiuscat. Cand am servit, am pus si o portie generoasa de iaurt! Eu mi-am pus, alaturi, si 3 ardei iuti (cat degetul mic, dar ai naibii de iuti) – ardei iuti murati din promotia Ileana 2009.

Chiar vi se pare o nebunie ce am facut? (Nana mananca in continuare…) Pun la bataie niste razatoare de legume de la Fiskars pentru cele mai haioase raspunsuri ale voastre!

Citeste si:

Tags: , , , ,

11 Responses for “CONCURS:Frumusete (culinara) pe muchie de cutit: Supa cu visine, salata si paste a bucatarului indragostit”

  1. Alice says:

    Ingenios! Si cred ca si gustos,mai ales pentru cineva care maninca fara sa stie prea bine ce! Adica fara sa cunoasca, de fapt, intreg procesul tehnologic de… reciclare prin care s-a ajuns la aceasta “supa”, Care seamana, dupa parerea mea, mai mult cu o ciorba, data fiind bogatia de ingrediente si ardeii iuti cu care inteleg ca a mers. In stagiul meu de 6 ani la Odorheiul Secuiesc, am mincat adesea, la cantina de la internatul liceului unde eram profesoara, supa de visine, usor dulceaga si clara (fara alte adaosaturi). E drept ca, la inceput, numai gindul de a minca visine la felul intii si nu la desert, m-a oripilat, dar incet-incet a ajuns sa mi se para delicioasa, astfel incit o preferam, fara sa stau pe ginduri, altor supe clasice.

  2. Feliz says:

    Oh, my God! Nana dragă, nu te cunsc personal (ci doar ca personaj de seamă al acesti blog + principalul degustător al bunătăților/minunilor culinare din producția personală a maestrului Bucătărescu), dar cred că voi începe să te consider un fel de eroină. De fapt, deja te consider. Începînd cu actuala supă de salată, fostă “paste turcești cu sos de vișine” într-o altă viață. Chiar… cine ar fi crezut că și un “inocent” fel de mîncare poate să aibă trecut?… Iar în accepțiunea lui Bucătărescu, chiar mai multe foste alte vieți… plus karmele aferente acestora? Oricum, ce-i în farfuria aia nu arată rău deloc, ba chiar mi-e puțin poftă. În ciuda bagajului karmic. :D

  3. Bucatarescu says:

    Alice, stiu de supa ungureasca cu visine, e altceva. La mine, a fost incidental supa cu visine: de fapt, sunt zgarcit si nu vreau sa arunc nimic. Plus ca, pe saracia asta, cine naiba mai arunca mancare?!?

  4. Bucatarescu says:

    Feliz, Nana suporta cu gratie toate experimentele mele culinare. Sau, cel putin, asa imi spune mie :::)))) Oricum, mananca tot ce fac eu! O singura data, cu multi ani in urma, a refuzat niste ravioli…

  5. Adriana Parissi says:

    Nota 10 pt ingeniozitate. Acum cred ca gustul acrisor de visine merge cu cel acrisor de iaurt (daca e de-ala de care stiu eu din copilaria noastra). Ce ar merge o supa de visine rece acum pe caldura asta…

  6. Bucatarescu says:

    Adriana, din pacate, nu se mai gaseste acel tip de iaurt. Folosesc unul corect, dar banal.

  7. Abysor says:

    Sincer mie chiar ” mi se pare o nebunie ” ce ati facut! Nu stiu daca m-as avanta dupa asa ceva, este combinatia prea sofisticata pentru mine, dar as gusta si in functie de ce ” simt” la gust as continua sau nu! Dar chiar ca trebuie sa ai imaginatie sa reusesti asa o combinatie! Mie nu mi-ar fi dat prin cap! Oricum felicitari pt ca ” reorganizati” macarea, pt ca si eu sunt de parere ,ca mancarea nu trebuie aruncata, ci folosita la maxim!

  8. Abysor says:

    De data asta bucatarul chiar a fost “indragostit” daca a reusit asa o combinatie…..dar si mai indragostita, cine a mancat din ea, deci nici nu a mai bagat de seama gustul…..:))

  9. Bucatarescu says:

    Abysor, bucataria este taramul tuturor posibilitatilor. E cel mai democratic loc de pe Pamant, unde orice se poate combina cu orice. Curaj, deci: experimenteaza!

  10. Abysor says:

    Am sa experimentez,garantat!

  11. Bucatarescu says:

    Atunci, astept rezultatele experimentelor tale aici, pe site!

Leave a Reply