|

Salata cu omleta si fasole rosie a bucatarului indragostit

Uneori, dimineata, cand stii ca te asteapta o zi lunga si epuizanta, parca-ti vine samananci ceva mai consistent! Joia e o zi lunga si pentru Nana si pentru mine, dar ne-am pus in minte ca, o perioada, sa mancam numai salate. Ce e de facut? (Oricum, nu mai avem paine in casa de o saptamana!) Asa ca fac o …salata mare. Totul de la Ileana: laptuci diverse (verzi, rosii, crete), castraveti, ridichi (albe, rosii).  Apoi, trec la next level: consistenta savuroasa. Fac o omleta din trei oua (evident, oua de la furnizorul nostru de incredere – Tanti Tudora), dar am grija sa o mestec in continuu, sa fie “franjuri”. Am adaugat si marar din gradina si patrunjel din ghivecele de pe balcon (pe care le avem de 7-8 ani!). La un moment dat, imi vine o inspiratie nebuna si vars in tigaie si o conservaintreaga de fasole rosie (din ciclul reduceri de la hypermarket – 2, 29 lei). Continui sa amestec, temeinic. Apoi, rastorn totul in bolurile cu salata dreasa cu ulei de masline, otet balsamic, sare, piper alb si un amestec de condimente pentru mancaruri vietnameze. Pentru ca de lirul sa fie complet, mai pun feliute de gogosar rosu murat si cateva boabe de naut. Deasupra, ca sa echilibrez balanta de culoare, pun si pasta de rosii. …Ziua de joi se anunta cu totul altfel incepand de acum!

Citeste si:

Tags: , , , ,

2 Responses for “Salata cu omleta si fasole rosie a bucatarului indragostit”

  1. Adriana Parissi says:

    Uite o reteta consistenta cu regimul “Montignac” la care nu m-am gindit! Si fara piine!

  2. Bucatarescu says:

    Adriana, tu chiar mergi pe Montignac? Sunt curios, fiindca am auzit tot felul de pareri…

Leave a Reply