|

Porumb cu legume: reteta de la miezul noptii a bucatarului indragostit

Inapoi in Bucuresti, inapoi la rutina cotidiana. Asta presupune intoarcerea acasa (acasa …in bucatarie!) abia putin inainte de miezul noptii. Ce poti sa improvizezi la ora aia? Mamaia-soacra ne-a pus, la pachet, in punga de plastic (scarbos!) 5 bucati de porumb fiert. Ori le arunc, ori le reconditionez creativ. Asadar, rad boabele de pe stiuletele amenintand sa mucegaiasca in urmatoarele ore  si le azvarl in craticioara cu ulei incins, impreuna cu ceapa si usturoi. Apoi, adaug ardei gras taiat subtire si multe rosii cherry si golden pear.

(Rosiile acestea au o poveste: Adriana Parissi mi-a trimis de mai multe ori plicuri cu seminte din America. Nu au ajuns decat odata, nu se stie ce a facut Posta cu ele! In fine, din seminte, pe la inceputul lui februarie m-am apucat de facut rasaduri. Mi-au iesit, impanzind casa cu ele: balcon, pervazuri, camera-depozit nefolosita etc. Prin aprilie, am inceput sa le plantez in gradina. Au infruntat ultimele ingheturi si brume si, spre deosebire de piersici, nectarini si caisi, au supravietuit. Acum, desi fac rosioare minuscule, fac multe: simultan, sunt cateva sute pe un vrej care a ajuns la doi metri! Culmea, au resistat si la mana, spre deosebire de rosiile clasice – rasaduri luate de la Fundulea!)

…Mai pun tot felul de condimente, plus un sos de mustar cu ketchup. Amestec bine continuu, cu lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Scot pe farfurie, pentru Nana adaug castraveti murati de Buni (mama mea!) si pentru mine ardei iuti recent culesi din gradina. A iesit o mancare integrale din legume si porumbi dulci culesi de la Ileana! Singurul stranier e paharul cu vin rose rece…

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

15 Responses for “Porumb cu legume: reteta de la miezul noptii a bucatarului indragostit”

  1. Feliz says:

    Strange maglavais a la Bucatarescu! Sînt curioasă ce are de zis Alice aici :D

  2. Alice says:

    Ingenioasa amestecatura! Dar ar trebui sa facem o descindere in gradina ta de la Ileana ca sa culegem asemenea minunatii de rosii minuscule. Integral legume, zici ? In poza, ceapa tocata (ceapa sa fie?!) imi da iluzia unor bucatele de sunca sau bacon! Imi vine sa-ti fac un semn insinuant cu degetul si sa-ti zic, precum Robert de Niro in nu-stiu-ce-film: “You!…”

  3. Bucatarescu says:

    Alice & Feliz, gradina va asteapta, imi trebuie oameni meticulosi la smuls buruieni! Cum ploua in fiecare dupa-amiaza, ca la tropice, pirul se dezvolta spectaculos, iar eu nu pun ierbicide… Cat despre cosit, ati vazut ce patesc cand vreau sa ma apuc!

  4. Feliz says:

    Bucatarescule, apreciem oferta-ti din inima (cred ca sint si-n asentimentul lui Alice aici), dar… DAR, eu zic, mai bine, sa faci invitatia asta unor anumite zburdalnice ce ne populeaza existenta si mie (din nefericire) si voua. Zburdalnice care par ca se cam plictisesc si ca oricum, au mai multa energie necheltuita cum trebuie. Spre deosebire de mine si de draga noastra Alice, care avem ce face si cu viata si cu timpul nostru. ;) So, cheamă fetele si pune-le coasa in mina sau mina pe coasa sau… cum crezi tu ca le este mai de folosinta buruienilor alora! ;)

  5. Bucatarescu says:

    Feliz, fara buruieni rosia nu e la fel de gustoasa! Pe masura ce o muncesti, devine tot mai buna! Crede-ma, eu am sentimentul asta in fiecare weekend. In consecinta, nu stii ce pierzi nelucrand in gradina!

  6. Feliz says:

    Rămîn la părerea mea: cheamă fetele alea! Sînt convinsă că roșia o să fie la fel de bună… chiar muncită de ele ;)

  7. Bucatarescu says:

    Imi sugerezi, cumva, sa rezolv si gustul rosiei …din photoshop?

  8. Feliz says:

    Pai… fetele recomandate de mine sint la fel de reale precum rosia galbena ;) Si cine-a zis ceva de photoshop?

  9. Bucatarescu says:

    Pai, vezi, esti Tomaida Necredincioasa: rosiile golden pear sunt la fel de reale ca pofta de viata a fetelor pe care le invoci din ce in ce mai des (de ce?). Adriana Parissi mi-a trimis semintele si ea poate confirma ca rosiile nu au nimic contrafacut in ele. (Ingineria genetica nu se mai pune demult, de la oaia Dolly!)

  10. Feliz says:

    Io n-am zic nimic de veridicitatea nici unui produs, produs local de tine, la Ileana sau in balconul de Bucuresti. Io doar am zis sa-mi iei de pe cap plictisitoarele, carora tu le dai mereu nas si pe care, btw, tot tu esti cel ce le invoci. In fiecare moment al binecuvintatei zile de 8 h. Si sa le dai ceva practic de facut, cum ar fi niste indeletniciri care au legatura cu sapa, coasa…
    Mie (oare de ce???…) nu-mi plac fetele. In general si deloc. Multumit? :D

  11. Bucatarescu says:

    Se pare ca nu ne potrivim deloc in materie de gusturi: mie chiar imi plac. De altfel, scrie si in fisa postului!!!

  12. Feliz says:

    Da…. mi-am dat seama ce ceva vreme de asta si sufar mult. Ca nu ne plac… decit vinurile bune si mîncărurile așișderea ;)

  13. Bucatarescu says:

    …Asa ca astept acele retete indelung promise!!!

  14. Adriana Parissi says:

    Bucatarescu, ma bucur ca macar au ajuns niste seminte :) si mai ales ca au iesit :) Cit despre posta cred ca stiu ce s-a intimplat. Se pare ca in Romania exista un nou sistem de coduri postale. Am cautat on-line codul parintilor: blocul lor are un cod, cel de vizavi alt cod. Am cautat apoi codul unei prietene (blocul cu vopsele de linga Primaria sect. 1). In 2 site-uri diferite am gasit 2 coduri diferite, eu nestiind exact numarul strazii si nici numele (pe vremuri era banu manta acum e gen Vladoianu), insa in diverse site-uri am gasit banu manta dar nu general Vladoianu… In cele din urma am hotarit sa-mi intreb prietenii despre noul cod caci e o zapaceala totala. Am niste prieteni aici care au trimis acte in bucuresti si s-au pierdut. Scuzati de off-topic :)

  15. Bucatarescu says:

    Adriana,semintele au functionat magnific: tufele sau – cum sa le numesc? – vrejurile sunt enorme, mai inalte ca un stat de om. A plouat mult anul asta, dar nu cred ca asta e singura explicatie. Cert e ca au citit colegii si maine trebuie sa aduc mostre la birou:::))) Nana a dus, deja, azi, la ea la revista!

Leave a Reply