|

Concurs CampingGrill.ro/ MIXED GRILL COLECTIV – Grupaj de retete pentru gratar (4-10)

PIEPT DE PUI CU LEGUME LA GRATAR (Alexandru Rusu, Vaslui)

700g piept de pui fara os;
1 vanata mare;
2 ardei grasi (rosu si verde);
2 cepe rosii mari;
2 dovlecei;
1 lingura mustar;
50ml ulei;
1 lingurita rasa seminte de coriandru;
± sare, piper

Taiati pieptul de pui in felii de circa 1cm grosime si puneti-le intr-un castron mai mare. 

CARNE CU OREZ SI LEGUME (Aurelia Pop)
2 bucati de carne pt gratar
1 cana de orez
4-5 linguri de mixt de legume congelate
sare
piper
oregano uscat
lamaie
Spalam carnea si o punem pe gratar.O intoarcem din cand in cand pt a se rumeni pe ambele parti.

Spalam orezul si il punem la fiert cu 3 cani de apa(la o parte orez,punem 3 parti de apa) si sare

Separat,intr-o craticioara punem la fiert legumele congelate

Cand orezul este gata,adaugam legumele,piperul si sare daca mai este nevoie,si le amestecam bine.

Pe carne,dupa ce o luam de pe gratar,punem sare,piper,oregano si zeama de lamaie.

MUSCHI DE PORC CU LEGUME (Florin-Adrian Hebean)

Ingrediente
 slănină afumată 100 g
 sare
 usturoi
 muschi de porc o bucata
 piper  cimbru
  Mod de preparare
  Carnea se curăţă şi se porţionează în funcţie de cât de mari doriţi să fie porţiile. 

 Se împănează cu felii de slănină şi cu câte o jumătate de căţei de usturoi.

 Se pregăteşte grătarul şi se pun jumătăţi de ceapă, ardei iute şi jumătăti de ardei gras.
  După ce este pregătit şi muşchiul, se pun porţiile într-un vas, se adaugă sare şi piper după gust şi se serveşte. 

DORADA CU LEGUME LA GRATAR (Elena-Mihaela Stefan)
Ingrediente:

  • 4 dorade
  • 4 dovlecei mici
  • 400 de grame de ciuperci pleurotus
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • Preparare:

    1. Curăţaţi de solzi şi intestine peştii. Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l. Extrageţi zeama din lămâie. Săraţi şi piperaţi peştii. Ungeţi-i cu puţin ulei şi presăraţi este ei oregano uscat.
    2. Preparați un mujdei de usturoi. Amestecaţi usturoiul cu zeama de lămâie şi ulei, sare şi puţin piper.
    3. Tăiaţi în fâşii groase de 1 centimetru, pe lungime, dovleceii. Aplatizaţi uşor, cu dosul palmei, ciupercile. Săraţi ciupercile şi dovleceii.
    4. Încingeţi grătarul sau plita.
    5. Frigeţi dovleceii şi ciupercile pe grătar, pe ambele părţi. Scoateţi ciupercile şi dovleceii de pe grătar şi stropiţi-le cu mujdeiul de usturoi.
    6. Frigeţi peştii pe ambele părţi, câte 8-10 minute pe fiecare parte.
    7. Serviţi peştii cu legumele făcute la grătar.
    CURRY DE PUI (Virginia Otescu)
    Ingrediente:
    2 pui mici, sare, piper, curry, boia de ardei, 4 catei de usturoi, 4 cepe, 4 cartofi, un ardei gras, 500 g rosii, 6 linguri ulei

    Mod de preparare: Se taie puii in bucati mari, se dau prin sare amestecata cu piper, curry si boia. Cartofii se taie cuburi, ardeiul se taie fisii, ceapa si usturoiul se toaca marunt iar rosiile se oparesc si se taie cuburi. Bucatile de pui se prajesc in ulei, se scot si se pun la cald. Legumele se calesc in grasimea de la prajit, se condimenteaza si se aseaza intr-o forma rezistenta cu capac. Deasupra se pun bucatile de pui. Se acopera vasul si se tin la cuptor o ora.

    CARNE DE PORC CU USTUROI SI MIERE (Vasile Craciun)
    se curata1 capatina de usturoi si se zdrobeste ,se adauga cimbru taiat mare,sare,piper,ardei iute,rosu si verde taiat mare si 4 linguri miere de albine .
    se pun intr-un castron si se adauga ulei de masline 5-6 linguri si se amesteca toate.
    carnea (preferata mea:porc) se bate cu ciocanul pe ambele parti,se freaca pe ambele parti cu amestecul de mai sus si se lasa la frigider vreo 4-5 ore .
    se aseaza pe gratarul incins dupa aceea,alaturi de rosii,ardei capia,ceapa,dovlecei si ce se mai doreste ,toate taiate felii,sarate si piperate.
    se asaza pe un platou si se servesc fierbinti.
    CARNE DE PUI CU LEGUME SI SOS (Mihaela-Cornelia Craciunescu)
    Ingredientele:
    piept de pui ori pulpe de pui dezosate
    vinete
    dovlecei
    ardei
    rosii
    ciuperci
    cartofi
    sare piper cimbru si ulei
    
    Preparare
    Carnea de pui condimentata se pune pe gratarul bine incins si se rumeneste. In prealabil se poate stropi cu ulei si zeama de lamaie.
    Legumele se taie felii mari si se pun pe gratar condimentate si stropite cu putin ulei.
    
    Si pentru sosul optional:
    Intr-o cratita se pun la fiert - foc mediu- urmatoarele:2-3 ceape, putina miere, usturoi maruntit; suc de lamaie.
  •  
    

    Citeste si:

    Tags: , , , , , , , ,

    Leave a Reply