|

Concurs CampingGrill.ro/ Minuni pe gratar – Grupaj colectiv de retete (61-70)

FRIGARUI DN PIEPT DE PUI – Anisoara Ursan

Nu stiu daca este vreo reteta de carne si legume pe gratar ,mai bine reprezentata decat frigaruile de orice fel de carne;fie de pui,porc vita ,carnati ,etc.

Frigarui din piept de pui
Ingrediente;
2 piepti mari,dezosati de pui,6-8 bete de bambus,un praf de sare,un strop de ulei de masline,condimente gratar pui,un praf de piper,3 ardei verzi,3 rosii tari,3 cepe potrivite
preparare;
1.Pieptul de pui se spala ,se zvanta,se taie fasii apoi in patrate potrivite,de cca.3 cm.Bucatelele de carne se stropesc cu putin ulei,apoi se condimenteaza si sareaza dupa gust.Se lasa la rece ,cca. 30 minute
2.Se tin betele de bambus in apa ,cca 20 de minute,pentru a nu se arde.
Se taie ceapa curatata in 4,apoi se desfoiaza,ardeiul spalat se taie in patratele de marimea carnii,iar rosiile ,spalate  se taie in rondele.
3.Se infig pe betele ude de bambus,alternand intre ele,bucati de carne si zarzavat,apoi se frig pe gratar.
Pofta buna!

CONOPIDA CU CARNE - Maria Arsene

Ingrediente: 1 Kg conopida, 400 g carne de porc macra, 50 g untura, 200 ml suc de rosii, 1 ceapa, 20 g faina, 200 ml supa de carne, sare dupa gust

Se curata conopida si se desface buchetele, se fierbe  in apa sarata.

Se toaca carnea.

Se toaca ceapa marunt si se prajeste in untura, apoi se adauga carnea tocata si se inabusa.

Intr-un vas de sticla termorezistenta se aseaza in straturi conopida si carnea.

Din grasimea ramasa se prepara un sos cu faina si sucul de rosii, subtiat cu supa de carne.
Se toarna peste conopida.

Se introduce in  gratarul fierbinte pentru 10 min. Se serveste cu patrunjel verde.

FRIGARUI DE PUI – Mihaela Dragu

Ingrediente

·         Mod de preparare

Carnea o spalam bine, o uscam pe un prosop de hartie, apoi o taiem cubulete. La aceeasi dimensiune cu carnea taiem si legumele.

Insiram pe un betisor alternativ carnea si legumele, le presaram cu sare, piper, busuioc, menta si le punem pe gratar. Pofta buna!

PORC CU LEGUME – Ana German

INGREDIENTE:

  • carne de porc
  • vinete
  • ceapa
  • dovlecei
  • rosii

PREPARARE:

Carnea de porc o taiem felii,
o batem usor si o lasam la marinat
cateva ore intr-un amestec de vin rosu
cu sare,piper,cimbru,boia,putin ulei,
rondele de ceapa si de ardei iute.

Incingem bine gratarul si frigem carnea
si legumele curatate de coaja si taiate in felii.
Rosiile le frigem intregi.

Vinetele,dovleceii si ceapa
vor avea un gust si mai bun daca
le trecem inainte de a le frige,
prin marinata in care a stat carnea.

PIEPT DE PUI CU LEGUME – Mihaela Dragu

Ingrediente:
1 piept de pui
2-3 felii de vinete
2-3 felii de dovlecel
2-3 felii de ardei gras rosu
1 ceapa

Dressing:
1-2 linguri de smantana mai slaba
1 iaurt degresat
1-2 lingurite de hrean
sare, piper
Mod de preparare: Pieptul de pui se condimenteaza si se pune pe grill aproximativ 15 minute, daca nu este facut se mai lasa.

Legumele: vinetele si dovlecei se taie in felii longitudinale, ceapa se taie in sferturi si ardeiul in bucati mai mari urmandu-se a se pune pe grill.

Se trece la prepararea dressing-ului: Se amesteca smantana cu iaurtul degresat se adauga si hreanul, se sareaza si pipereaza si se adauga peste legumele noastre.

PUI CU LEGUME DE VARA – Andrei Lacatusu

Ingrediente

Pentru pui

  • 1 pui (de aprox. 900 gr)
  • 2 linguri ulei de masline piperat
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingura frunze proaspete de busuioc, tocate
  • 1 lingura frunze proaspete de cimbru, tocate
  • 1 lingura frunze proaspete de patrunjel, tocate
  • sare de mare

Pentru legume

  • 300 gr mazare
  • 450 gr dovlecei, decojiti si tocati
  • 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si tocat
  • 4 fire de ceapa verde, tocate
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita zahar brun
  • sare de mare
  • Portii: 4Portii: 4
  • Timp de preparareTimp de preparare: sub 90 minute

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190⁰C.
Intr-un vas se amesteca uleiul cu coaja rasa si zeama de lamaie, ierburile aromate si sare de mare, dupa gust.Se unge puiul cu acest amestec apoi se aseaza intr-un vas termorezistent si se da la copt 20 minute.
Intre timp, mazarea se fierbe in apa cu sare pana cand se inmoaie, aprox.15 minute.Se scurge apoi se amesteca cu restul legumelor si se asezoneaza cu sare, dupa gust..Vinul se amesteca cu otetul balsamic si zaharul brun.Se scoate puiul din cuptor si se scoate pe o farfurie.Se pun legumele in vas apoi se toarna vinul cu otet peste legume, se amesteca usor si se niveleaza.Se aseaza puiul peste legume.Se da totul la copt 1 ora pana cand puiul s-a rumenit iar legumele s-au facut.

FRIGARUI DE PORC – Laura Sandor

Mie imi plac foarte mult frigaruile de porc pe gratar.

Reteta este foarte simpla: avem nevoie de 500g ceafa de porc, ardei gras, ceapa, rosii, branza telemea (asa imi place mie ca e sarata si ii da gust) si condimente. Se taie ingredientele cubulete si se pun pe bete, pe rand cate unul din fiecare pana se umple, se condimenteaza si…se aseaza pe gratarel.

Pofta buna!

CARNATI CONDIMENTATI CU SOS DE ROSII A LA ROBERT RAINFORD - Cristina Tanase

Nu stiu sa va spun cantitatile exacte la aceasta reteta; eu o gatesc in functie de cate persoane am la masa :pun de fiecare 1 carnat sau doi si bineinteles ca odata ce creste cantitatea de carnati, si cantitatea de legume va fi mai mare.
De ce avem nevoie? De carnati din aceia mai grosi , bine condimentati, rosii proaspete bine coapte, ardei gras de 3 culori, ceapa, ciuperci, sare, piper, zahar, sos de soia.Se incepe cu prepararea carnatilor pe care ii puneti pe gratarul foarte bine incins. Alaturi, puneti prima data rosiile si ardeiul la copt pentru ca ele au nevoie de mai mult timp de stat pe gratar,decat ceapa si ciupercile.Ardeiul se va coace pe toate partile fara sa il ardem; rosiile vor suferi acelasi proces care dureaza cam 10 minute.La 5 minute dupa ce ati pus rosiile si ardeiul adaugati si ceapa(aceasta va fi cojita in prealabil si taiata in sferturi sau felii groase – in functie de marimea cepeii).Ciupercile nu au nevoie sa stea mai mult de 2 minute pe gratar pentru a-si pastra din fermitate si proteine.Luam legumele pe rand de pe gratar si apoi carnatii cand sunt gata.Decojim rosiile si ardeii apoi adaugam rosiile in blender si le pasam sa obtinem un sos. In sosul astfel obtinut se va adauga sare, piper, 2-3 lingurite de zahar si sos de soia. Tocati apoi in bucatele de marime medie ciupercile si ceapa fripte mai devreme.amestecati bin sosul si in acelasi vas agaugati apoi carnartii tocati in cuburi potrivite sau felii, dupa preferinta. Se serveste cald, acest vas punandu-se pe gratar ca sa se incalzeasca sau daca focul dumneavoastra s-a trecut, le puteti incalzi si la microunde. In fond, aroma de gratar o avem deja!

COTLETE DE VITEL CU ARDEI COPTI - Cristina Tanase

Ingrediente:
1 kg cotlete de vitel
1 kg ardei capia rosu
100 ml ulei de masline
o lamaie
2-3 castraveciori curatati de coaja
3-4 fire de rozmarin
o legatura patrunjel
o legatura de usturoi verde
sare
piper
Preparare
Primul pas este sa spalam carnea si sa o scurgem bine de apa; apoi o portionam in felii de maxim 2 cm grosime- asta depinde si de cum ne place mai uscata sau mai in sange; presaram feliile de carne cu sare si piper si le ungem cu putin ulei.Carnea astfel pregatita se frige la foc iute(nu o puneti pe gratar decat cand acesta este foarte bine incins).Pe acelasi gratar , langa cotlete adaugati si ardeii capia intregi la copt (nu uitati sa ii rotiti pe toate partile). Ardeii astfel preparati se curata (tip: ca sa nu va luptati prea mult sa dati coaja jos de pe ei presarati-i cu sare si acoperiti-i cu un vas cat sunt fierbinti – se vor curata singuri – hi hi)
A venit randul sosului in care vom pune 3-4 linguri de ulei de masline, putina zeama de lamaie, verdeata tocata marunt; usturoiul pisat, castraveciorii rasi si condimente dupa gust.Acest sos il vom folosi pentru a trece ardeii copti prin el, pentru un plus de gust.

Spor la gatit si pofta buna!

SALATA PENSIONARILOR – Maria Oprea

Ingrediente:
una ceapa rosie,
ultimele picaturi de ulei din sticla,
putina sare,
una lingurita cu bulion (daca nu mai este, clatim borcanul)
Se taie ceapa rondele se freaca bine cu sare dupa care se pune uleiul si la urma bulionul…hmmm ! imi lasa gura apa…
Aceasta minunata salata se serveste doar langa cea mai buna friptura, friptura facuta direct pe flacara din soricii ramasi de la slanina din merindele sotului care a cosit toata ziua

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply