|

La Gratar – Surprize noi (28-32)/Concurs CampingGrill.ro

4 RETETE DE LA “PHOTO STUFF”

Cu minunatia aia de gratar (Wisconsin) as face mai multe preparate, ca asa suntem in familie, pe gusturi diferite :

1.  muschi de vita cu branza: (ingrediente: muschi de vita – 200gr, branza gouda 50gr o lingura de ulei de masline, piper verde, sare, 2-3 frunze de menta) taiem o felie frumoasa de muschi de 2.5-3cm grosime, o ungem cu ulei de masline si o frecam cu piper verde; o asezam pe gratar si o lasam sa se patrunda, 3-5 minute (pana cand carnea se “albeste” pana la jumatatea grosimii). o intoarcem pe partea cealalta, si asezam repede pe partea deja fripta o felie de gouda, un pic mai mica decat bucata de carne. dupa 2-3 minute se indeparteaza, se aseaza pe farfurie si se orneaza cu frunzulite de menta salbatica (daca aveti norocul sa gasiti prin preajma). Se serveste fierbinte si atentie, este un preparat “in sange”. Sare se adauga ulterior, dupa gust.

2. ochiuri in ciuperci: (ingrediente: 2 ciuperci mari, 2 oua, sare, piper, ulei de masline) se aleg 2 ciuperci mari, se curata se spala si se indeparteaza cotoarele. se ung cu ulei de masline pe exterior si se aseaza pe gratar la foc iute (gratarul cu pricina asezat mai jos). se sparge cu grija cate un ou in fiecare ciuperca, se sareaza si se stropesc cu cateva picaturi de ulei (un spray cu ulei ar fi ideal, dar nu prea se gasesc la noi) si se acopera cu un “clopot”. in 5-6 minute veti savura cele bune ochiuri pe care le-ati mancat vreodata…

3. frigarui surpriza: (ingrediente: somon file 200gr, bacon feliat subtire 100gr, ceapa rosie 1 buc, gogosar 1 buc, branza feta greceasca sau halloumi 100gr, sare, piper verde, ulei de masline) se ia o bucata de file de somon de 200gr, se taie in cuburi de 2cm, se ung cu ulei de masline si piper verde, se sareaza usor; se curata gogosarul si ceapa si se taie patratele; branza se taie cu grija sa nu se sfarame in cubulete. se iau betisoare de frigarui in care se infig alternativ: branza, gogosar, ceapa si cuburi de somon bine infasurate in cate o felie de bacon, si de la capat. se frig la foc iute 5-6 minute si se servesc fierbinti direct din frigarui.

4. macrou la folie: (ingrediente: un macrou frumos de 300gr, de preferinta proaspat, ulei de masline, sare) se ia macroul, se curata, se nge cu ulei si se sareaza, apoi se infasoara cat mai bine in folie de aluminiu, cu tot cu cap si coada. se pune pe gratar la foc potrivit si frige cate 12-15 minute pe fiecare parte. se indeparteaza de pe gratar, se lasa 5 minute sa se odihneasca, acoperit, si se serveste ca atare. la o preparare corecta, in momentul indepartarii foliei, pielea macroului ramane pe aceasta, dezvelind carnea aburinda… cred ca e cea mai simpla reteta de peste pe gratar, si una din cele mai gustoase, gratie faptului ca macroul este in sine un peste gustos iar modul de preparare (inabusit in suc propriu) sporeste aceste calitati.

pofta buna si tineti-o tot asa, aveti un site grozav!

PUI AFUMAT LA FOC INDIRECT – Leonard Danila

Ingrediente:
-1 pui cca 1.5 kg
-cimbru
-busuioc
-usturoi
-curry
-chili sau boia de ardei iute
-piper
-ulei de masline
-sare
Mod de preparare
Se ia un cilindru din tabla in jurul caruia se face focul. Deasupra sa se pune plasa de gratar.
Puiul se spala si se usuca cu un servetel de hartie, se unge cu ulei si se freaca bine cu mixtul format din condimentele enumerate. Se pune puiul pe plasa de gratar, cu pieptul in sus, deasupra cilindrului de tabla si se acopera cu o oala un pic mai mare decat cilindrul. Oala se potriveste peste cilindru in asa fel incat intr-o parte sa vina exact deasupra marginii cilindrului, aici se va face foc, iar in partea opusa sa iasa in exteriorul cilindrului, aici se va stinge focul si se vor lasa lemnele sa scoata fum. Dupa 2 ore puiul este gata de a fi servit. In interiorul cilindrului se pot coace cartofi pentru garnitura sau se poate pune un vas cu vin si mirodenii. La final puiul trebuie sa aiba pielea iute si usor sarata.
PS: In timpul procesului tehnologic, consumul excesiv de alcool, poate dauna grav produsului finit!
Va urez pofta buna !
Mai multe informatii despre gratarele Enders, dar si despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

4 Responses for “La Gratar – Surprize noi (28-32)/Concurs CampingGrill.ro”

  1. Bucatarescu says:

    Leonard, pentru afumare si gratareala la foc indirect, vezi Big Green Egg, tot de la CampingGrill.ro.

  2. catalina says:

    Frigarui cu ficatei
    Ingrediente

    16 ficatei de pui prajiti
    1 ardei gras verde
    4 lingurite ulei de masline
    2 lingurite boia de ardei dulce
    2 cepe mici, rosii
    sare, piper

    Mod de preparare

    Ficateii prajiti se ung cu ulei de masline asezonat cu sare, piper si boia, apoi se infige primul in repusa de frigaruie.

    Ardeiul si ceapa se curata si se taie in patrate, apoi se infige un patrat de ardei urmat de unul de ceapa, dupa ficatel..

    Urmeaza iar ficatel si tot asa, punandu-se cate 4 ficatei pe fiecare frigaruie.

    Din uleiul ramas, sare, piper si putina boia se prepara o marinata prin care se trec frigaruile.

    Se incinge gratarul si se aseaza frigaruile, intorcandu-le pe toate partile pana sunt gata.

  3. catalina says:

    Miel condimentat la gratar

    Ingrediente

    8 bucati cotlet de miel
    1 lingura condimente pentru carne de miel
    2 linguri miere lichida
    1 lingura otet din vin alb
    2 linguri ulei

    Mod de preparare

    Amestecati mierea, otetul, uleiul si condimentele.

    Puneti carnea de miel pe gratar si tineti-o pe jar 10 – 12 minute sau pana cand este patrunsa, intorcand des si ungand cu sosul preparat.

Leave a Reply