|

Weekend & surprize la gratar/ CONCURS CampingGrill.ro (41-43)

COTLETE DE PORC LA GRATAR – Alexandru Ciupagea

- 5 cotlete de porc
- sare
- piper
- condimente pentru gratar
- patrunjel
- usturoi
- 2 linguri ulei
- 10 linguri apa

Pasul 1
Se spala bine carnea si se dezoseaza (daca nu are oase se face mai repede si mai bine).

Pasul 2
Separat, usturoiul de piseaza bine. Peste se pune uleiul si apa. Se amesteca bine si se adauga patrunjelul tocat marunt. Se pun condimente pentru gratar, sare si piper. Se amesteca bine.

Pasul 3
Cu acest sos se ung feliile de cotlet si se lasa aproximativ 2 ore.
Se pun pe gratar si se lasa pana se rumenesc bine.

Delicios, nu? Incearca sa pregatesti si tu cotlet la gratar si vei vedea ca oaspetii tai vor ramane indragostiti de aceasta reteta. Asa ca spor la treaba si pregateste-te sa primesti toate laudele!

FILE DE PESTE MARINAT – Adriana Lazar
Acum doua veri au fost la noi nasii nostri, care ne-au pregatitĀ  veritabile delicatese. Au cumparat fileuri deĀ  si le-au marinat timp de 2 ore intr-un sos de usturoi,ulei,smantana, dupa care le-au infasurat in hartie speciala de gratar si le-au lasat la foc mic langa care au pus mere,ardei,morcovi si le-au servit cu o granitura de catofi natur, a fost delicios.

PUI CU MIERE LA GRATAR – Radu Dobrescu
Se ia un pui intreg si se curata bine, se spala in mai multe ape, ultima oara lasandu-l sa zaca macar cateva minute cu o solutie de apa cu multa boia de ardei. Se scurge, apoi se pune la marinat. Da, nu doar carnea de vanat sau cea de vita trebuie marinata! (Eu marinez tot ce pun la gratar, nu iert nimic!) cum fac baitul: folosesc doua sticle de vin alb dulce, dar si un pahar de otet balsamic, o cana de ulei de masline, busuioc verde, tarhon, oregano, sare de mare si cat de mult arpagic am rabdare sa curat. Daca gasesc, pun si niste frunze mari de telina verde, rupte cu mana in bucatele nu foarte mici. De asemenea, pun si un plic intreg de boabe de piper verde. Vasul cu puiul si marinata il tin 3-4 ore in frigider, clatinandu-l la cate o jumatate de ora. Dupa acest interval, scot puiul si-l scurg. Incalzesc bine gratarul si-l infig pe verticala intr-o tepusa speciala, eventual il leg de jur imprejur cu sfoara data cu ulei. In interior, pun toate “boabele” de arpagic din marinata si boabele de piper verde, dar mai adaug ciuperci mici si cubulete de slanina afumata cu ceva strat de grasime. Tot inauntru, pun si o crenguta de cires cu tot cu frunze, pe care, inainte, am tinut-o si pe ea in zeama de la marinata 30 minute. Cum gatesc la un gratar exterior de caramida (deci unul acoperit, nu-mi fac probleme sa invelesc puiul in folie de aluminiu. Asta ma ajuta, fiindca, atunci cand puiul incepe sa se rumeneasca, iau pensula de bucatarie si-l pictez pe toate partile cu miere groasa de albine – prefer miere de flori de camp sau de flori de rapita. …Restul e istorie si trosnet de falci!!!
Mai multe informatii despre gratarele Enders, dar si despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

2 Responses for “Weekend & surprize la gratar/ CONCURS CampingGrill.ro (41-43)”

  1. Alex says:

    Am castigat?

  2. Bucatarescu says:

    Pana pe 30 septembrie, inca se mai pot trimite retete! Rezultatele vor fi date la inceputul lui octombrie, cand incepe a treia editie, la care premiile sunt …mai multe!!!

Leave a Reply