|

APETITO: Retete noi in concurs (31-38)

CSILLA MAIORCIAC – Rafaello cu branza

  • 250 g branza
  • 10 g cocos ras
  • 1 lamaie (coaja si zeama)
  • 1 plic vanilie pudra
  • putina smantana
  • zahar pudra dupa gust

Toate astea se amesteca, dupa gust se foloseste si zeama de lamaie, si zaharul. Se formeaza bilute la fel ca Rafaelo.
E bun si pentru diabetici.

ANCA BADEA – Tort Apetito cu struguri

Strugurii sunt in plin sezon acum si m-am gandit sa-i combin cu crema de branza Apetito pentru a reusi un desert rapid si gustos.

Voi face un tort, dar nu unul traditional cu blat, ci unul inedit, un “tortulet” pentru care am inlocuit blatul cu felii de paine alba, carora le-am taiat marginile tari. Ung fiecare felie cu crema de branza Apetito si suprapun 4-5 astfel de felii. Separat, prepar un sos dulce din rosii cherry, zahar brun si scortisoara. Pot sa torn sosul peste tortulet sau, daca am rabdare, pot insiropa fiecare felie in prealabil, inainte de asamblarea cu crema de branza. In fine, dupa ce i-am dat o forma cat de cat, acoper integral suprafata “tortului” cu jumatati de boabe mari de struguri negri. Evident, am avut grija sa elimin semintele inainte!

Servesc acest tort inedit cu un vin dulce de Cotnari!

NED DANUTZU – Dovlecei gratinati

Ingrediente:
1 kg de dovlecei
350 ml. de iaurt
150 grame  Apetito  crema de branza cu smantana
3 catei mari de usturoi
30 de ml. de ulei de masline extravirgin 250 de grame de pesmet
1 pachet Apetito Cascaval felii
unt pentru uns forma
sare, piper

Preparare:

Dovleceii se curata, se taie in felii de0,5 cm grosime, pe lungime, se presara cu putina sare si se lasa la scurs  15 minute.
Crema de branza cu smantana se amesteca cu iaurtul si usturoiul. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se unge o forma gratinabila cu unt.

Feliile de dovlecel se zvanta cu hartie absorbanta si se trec  prin compozitia cu iaurt, apoi in pesmet.
Se asaza feliile de dovlecel  in forma bine unsa, perpendicular pe fundul acesteia.
La final turnati restul de compozitie peste dovlecei, apoi uleiul de masline si restul de pesmet.
Deasupra asezati felii de cascaval.
Se da la cuptorul incins pentru 30 minute, pana cand gratinul este bine rumenit.
Se serveste caldut sau rece, direct din forma in care s-a copt. Este delicios cu un sos de iaurt cu usturoi, dar si simplu.

MARIA ARSENE – Tartine cu Apetito cu somon

Ingrediente:
4 felii paine prajita
Crema de branza Apetito cu somon
4 felii cascaval
4 rosii cherry
patrunjel verde tocat
busuioc verde tocat
piper
boia dulce

Preparare: Se pune pe painea prajita un strat de crema de branza Apetito cu somon, se adauga cate o felie cascaval. Se orneaza cu rosii cherry taiate in jumatati. Se presara piper si boia dulce, apoi patrunjelul si busuiocul tocat.
Pofta buna!

ALINA RALUCA TONCA – Tartine Apetito

Pentru 20 tartine ai nevoie de:

Ingrediente:

- 7 felii somon fume
- 4 linguri mari de crema de branza Apetito cu somon.
- un fir de ceapa verde sau uscata
-patrunjel proaspat tocat
-zeama de lamaie dupa gust
-sare,piper

Mod de preparare:

Se marunteste somonul, apoi se amesteca cu ceapa si  patrunjelul. Se adauga crema de branza Apetito, zeama de lamaie, si potrivim dupa gust cu sare si piper.
Amestecul rezultat se serveste pe tartine de pesmet sau paine prajita, si se orneaza cu multa imaginatie ( cu legume ).

Sunt delicioase si se mananca cu spor !!!

CAMELIA ISIS – Rulada cu crema de branza

Se fierb 200 gr.lapte. Intr-o cratita se pun pe foc:
-4 linguri ulei
-4 linguri faina
se adauga laptele si se amesteca bine (fara cocoloase). Dupa ce se mai raceste compozitia obtinuta se adauga si  patru galbenusuri, unul cate unul, apoi albusurile batute spuma. Se amescteca, se mai pune sare, un pic de praf de copt stins in otet si apoi se compozitia in tava unsa peste care se pune hartie pergament. Se pune la cuptorul incalzit timp de 15 minute.
Umplutura : Apetito Crema de branza 3-4 pachete se amesteca cu sare, piper, marar sau sfecla rosie (taiata cubulete pentru culoare si aspect) dupa gust . Se poate pune si unt sau margarina in umplutura, un adevarat deliciu.
Foaia se scoate fierbinte pe un celofan uns cu grasime. Se umple cu crema de branza, se ruleaza, se strange bine celofanul la capete si se da la frigider.

TATIANA GHINDA – Paine prajita cu crema Apetito

Apetito Crema Naturii cu smantana, ceapa si somon! Apetito este o placere proaspata … cu smantana, verdeata si rosii. La acestea, iti trebuie numai paine -felii prajite si …gata micul dejun sau  o gustare usoara de seara. Un deliciu! Seara, optional, se poate bea si un pahar cu lapte dupa gustare!

VIRGINIA STROE – Bulgarasi de branza cu marar

500 grame branza vaci proaspata
150 grame crema de branza Apetito cu smantana
o legatura marar
ridichi si masline pentru decor

Se amesteca branza proaspata cu crema de branza cu smantana si mararul tocat marunt si se formeaza “bulgarasi”, pe care ii ornezi cu ridichi si masline sau alte legume.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply