|

Concurs FRANKE: Retete la cuptor / Castiga un cuptor multifunctional DOMINOX

Un nou concurs! Franke si Bucatarescu.ro te asteapta cu un premiu pe masura ambitiilor voastre culinare!

Franke iti ofera un cuptor multifunctional incorporabil care te va ajuta in prepararea celor mai delicioase mancaruri. Participa la concurs, castiga si bucura-te de functionalitatea cuptorului din gama Dominox de la Franke.

Realizat din inox, cuptorul multifunctional DXC face parte din gama Dominox de la Franke, creata special pentru a face accesibila calitatea Franke unui numar cat mai mare de clienti. Cu o capacitate de 58 litri, cuptorul multifunctional DXC este dotat cu functia grill, 5 programe de coacere care faciliteaza alegerea tipului de gatit si programator electronic. In plus,  este dotat cu un ventilator tangential care genereaza o miscare fortata de aer intre cuva interioara a cuptorului si carcasa exterioara, creand o bariera termica ce creste eficienta energetica a cuptorului (scade consumul de energie) si in acelasi timp protejeaza mobila in care acesta este incorporat. Mult succes!

Cum poti castiga?

Castiga cuptorul multifunctional din gama Dominox de la Franke, facand un lucru extrem de simplu: TRIMITE-NE, la office@bucatarescu.ro, RETETA TA FAVORITA, avand ca tema „Bunatati la cuptor”! Perioada de desfasurare: 2 – 30 noiembrie 2010. Pozele sunt binevenite, dar nu sunt obligatorii. Te poti inscrie de mai multe ori, cu retete diferite! Un juriu alcatuit din Bucatarescu si reprezentantii FRANKE va evalua cea mai reusita reteta si o va premia cu un cuptor multifunctional din gama Dominox de la Franke! Castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii decembrie.


Citeste si:

Tags: , , , , ,

18 Responses for “Concurs FRANKE: Retete la cuptor / Castiga un cuptor multifunctional DOMINOX”

  1. andrei cristian says:

    cartofi (1kg)
    muschiulet de porc afumat (700gr)
    ciuperci (500grame)
    2-3 ardei gras sau gogosariSe unge tava cu ulei de masline, se pun feliile de carne, se presara vegeta piper.Se aseaza cartofi taiati pe lungime in bucati nu
    prea groase, se presara vegeta.minute, apoi se mai lasa fara folia de staniol 10-15 minute.

    Se aseaza ciupercile taiate felii sau bucati mari iar deasupra rondele de ardei sau gogosari.Se toarna apa cu vegeta (150 ml-200ml depinde de tava).Se acopera cu folie si se da la cuptor aproximativ 30 de
    ulei de masline
    vegeta

  2. constantin paul says:

    Pulpe aromate la cuptor,pulpele se spala bine, se pun in tava,peste pulpe se pune usturoiul taiat bucatele mici, cimbrul, piperul, sarea, uleiul. Cu o lingura sau cu mainile se ung bine pulpele cu mirodenii. In tava se toarna 50 ml apa, se acopera cu capac sau folie si se da la cuptor,peste 30-40 de min pulpele se scot din cuptor, se intorc pe alta parte,peste pulpele intoarse se pun rosiile cuburi, se distribuie in toata tava si se pune la cuptor inca o jumatate de ora,sucul din pulpe va scadea, daca cuptorul este mai slab poate va trebui sa le tineti mai mult de jumatate de ora.
    Le scoateti din cuptor cand rosiile se innabusesc bine se servesc cu garnitura de orez,sau cartofi, paste, legume – orice preferati.
    Pofta Buna!

  3. Camelia says:

    Plachie de peste, Dobrogeana

    Ingrediente
    Peste (crap,caras, biban, albitura, salau)
    Ulei
    O ceapa mmedie
    Un ardei,
    2-3 rosii,
    sare, piper, foi de dafin
    patrunjel verde si o frunza de telina

    Pestele curatat se taie in bucati.

    Daca este un peste mare, se despica in doua , de-a lungul coloanei vertebrale, fiecare jumatate taindu-se in bucati care se dau prin faina alba dupa care se pun la prajt in tigaia cu ulei incins, cite 2-3 minute pe fiecare parte, dupa care se vor scoate pe o farfurie.

    In uleiul ramas care nu este ars se pune: ceapa taiata in felii subtiri se caleste 10 -15 minute, la foc mic (nu direct pe flacara) pana cand devine lucioasa, apoi se adauaga ardeiul si rosiile taiate marunt su se da un praf de sare. Totul se mai fierbe circa 2-3 minute dupa care legumele se asaeaza in tava de cuptor peste care se aseaza pestele prajit. Totul se acopera cu 2-3 cani de apa si se da la cuptor circa 20 minute, la foc mijlociut si se fierbe pana se ridica untelemnul, semn ca este gata.
    Se aseaza in fiecare farfurie cateva bucatele de peste si cu zeama cat cuprinde, peste care se presara patrunjel verde si frunzele de telina .
    Se serveste cald, ca fel intii cu mamaliguta.
    Pofta buna!!

  4. diana says:

    INCREDIENTE:
    -1 piept pui;
    -2 cartofi mari;
    -zeama de la o jumatate de lamaie;
    -200 ml de smantana;
    -condimente diverse (dupa placul fiecaruia);
    -ulei pt tava-aprox 4 linguri;
    PORTII: 2 TIMP DE PREPARARE: 30 de minute

    MOD DE PREPARARE:

    Cartofii se curata de coaja,se spala bine,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.Ii vom fierbe doar pe jumatate.
    Pieptul de pui se spala,se dezoseaza si se taie in bucatele mai mici.
    Facem un sos amestecand smantana cu laptele,zema de lamaie,sare,piper,busuioc,vegeta,marar si patrunjel tocate fin.
    Ungem un vas termoizolant cu pitin ulei si presaram un praf de pesmet.
    Asezam cartofii scursi de apa,apoi bucatile de pui si pe deasupra turnam sosul de smantana.
    Dam la cuptor incins circa 15 minute cu capac,si inca 15-20 de minute fara capac.
    servim preparatul cald,stropind din pelsug cu smantana amestecata cu usturoi,sare si patrunjel tocate fin.

    Va urez pofta buna!!!

  5. anisoara says:

    Un concurs de nota 10,cu un premiu pe care cine nu si l-ar dori.Multumim Bucatarescu si sponsorului Franke.Succes tuturor participantilor!

  6. gramada andreea says:

    O bunatate de amandina

    Ingrediente:

    Blat:

    - 6 oua
    - 200 g. zahar
    - 30 ml. apa
    - 30 ml. ulei
    - 20 g. cacao
    - 8 linguri cu faina

    Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron dupa care adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si incepeti sa amestecati cu o lingura(nu cu mixerul) …de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile.

    Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao si amestecati usor intreaga compozitie. O sa va iasa un aluat mai subtire.
    Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tapetata cu hartie de copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.
    Blatul se taie in 2 si se lasa la racit; intre timp ne ocupam de sirop.

    Sirop:

    - 400 ml. apa
    - 200 g. zahar
    - 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel, un
    - 1 sticluta esenta de rom

    Se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
    Intre timp ne ocupam de crema :)

    Crema:

    - 3 galbenusuri
    - 150 g. zahar pudra
    - 250 g. pachet unt
    - 3 linguri cacao

    Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaoa; mixam pana obtinem o crema spumoasa.
    Asamblare: se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou.
    Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.
    Se taie in patrate, dreptunghiuri, cum doriti :P …si apoi se glazureaza cu una dintre cele doua glazuri de la Dr. Oetker, de caramel sau ciocolata.

  7. Saileanu Florentina Isabela says:

    MUSACA un fel delicios in sezonul de iarna
    Ingrediente: 1 kg carne (de preferinta amestec)
    1,5 kg cartofi
    4 oua
    100 g cascaval
    sare ,piper -dupa gust
    5 cepe (de marime potrivita)
    ulei
    Se curata cartofii si se taie rondele apoi se rumenesc putin in tigaie cu ulei, separat se taie cepele se amesteca cu carnea apoi se condimenteazacu sare si piper dupa gust si se caleste in tigaie la foc mic .
    Tava pentru copt se unge cu ulei apoi se aseaza un strat de rondele de cartofi se adauga carnea apoi ultimul strat de cartofi peste care se adauga ouale batute spuma iar deasupra se adauga cascaval ras : se da la cuptor 30 min . Pofta buna!

  8. Tilea Elena says:

    Spaghete italiene
    Ingrediente
    300 g spaghete, 4 lingurite ulei, 4 lingurite cascaval ras, 8 rosii, putin suc de usturoi, sare
    Prepatare
    .Se fierb spaghetele în apa cu sare, se scurg, se clatesc, apoi se pune un strat de spaghete în vas, se stropesc cu ulei, se presara cascavalul ras, felii de rosii si suc de usturoi. Urmeaza alt strat de spaghete etc. pâna se umple vasul. Se dau la cuptor 10-15 minute.

  9. Tilea Elena says:

    Spaghete italiene Ingrediente 300 g spaghete, 4 lingurite ulei, 4 lingurite cascaval ras, 8 rosii, putin suc de usturoi, sare.
    MOD DE PREPARARE Se fierb spaghetele în apa cu sare, se scurg, se clatesc, apoi se pune un strat de spaghete în vas, se stropesc cu ulei, se presara cascavalul ras, felii de rosii si suc de usturoi. Urmeaza alt strat de spaghete etc. pâna se umple vasul. Se dau la cuptor 10-15 minute.

  10. Saileanu Filofteia Arabela says:

    Frigarui la cuptor Ingrediente 500g piept de pui
    400g ciuperci proaspete
    1 ceapa
    2 rosii
    2ardei grasi
    betisoare pentru frigarui.
    Preparare
    Toate legumele se curata si se spala bine.Ceapa se curata,se spala,se taie in 4 apoi se desprinde foita cu foita.Rosiile se taie fiecare in 4 Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am tinut o noapte in marinata (ulei+otet+condimente) insir pe betisoare dupa placul inimii apoi am pus in tava de cuptor si am bagat la 170C pana s-au rumenit bine.Ciupercile au lasat zeama,asa ca nu a fost nevoie de ulei sau apa in tava.
    Au fost foarte bune! Ceapa da o aroma exceptionala celorlalte ingrediente.
    Merita incercat

  11. Pui libanez
    cateva pulpe superioare de pui (merge si cu pulpe intregi sau inferioare)
    -ulei de masline
    -o jumatate de lingurita rasa pudra de scortisoara
    -o lingurita de chimen
    -o lingurita cu varf amestec libanez( cimbru uscat, seminte de susan, sumac)
    -o doza mica de sofran (sau un varf de cutit de sofran)
    -cativa catei de usturoi
    -o lamaie
    -sare
    Faceti o marinata din 2 linguri de ulei de masline, sucul de lamaie si toate celelalte condimente.Crestati pulpele de pui si introduceti-le in marinata. Lasati-le la frigider cateva ore invelite in folie .Turnati marinata intr-o tava, adaugati si o cescuta de apa. Adaugati si pulpele. dati tava la cuptor la 180 de grade Celsius, acoperita cu folie de aluminiu, pentru 30 de minute.Apoi scoateti folia, mai stropiti pulpele cu sos si reintroduceti tava in cuptor(fara folie). Dupa aproximativ 15 minute sunt gata, bine rumenite.Presarati patrunjel proaspat peste fripturi in momentul servirii.

    Pofta buna

  12. Tilea Radu says:

    Pui cu rodie
    Plecand de la acest fruct paradisiac, vom realiza un meniu festiv, plin de gust, culoare, ideal pentru sarbatori.
    Ingrediente:
    -un pui
    -o rodie mare ( rodia trebuie sa para prafuita,ceruita, coaja nu trebuie sa fie rosu aprins, deoarece atunci e destul de acra)
    -concentrat de rodie
    -sos tabasco
    -o lamaie
    -boabe de piper multicolor
    -sare (am folosit sare roz de Himalaya pentru a ramane in atmosfera de legenda)
    -ingrediente “secrete”: miere si petale uscate de flori trandafir, albastrele , galbenele, lavanda

    Puneti cateva 3 linguri de concentrat de rodie intr-un bol sau suc de rodie razuiti putina coaja de lamaie peste acesta. stoarceti o jumatate de lamaie presarati putina sare.
    Macinati piperul si adaugati-l in marinata de rodie. Adaugati cateva picaturi de sos tabasco (dupa gust).Gustati marinata si potriviti aromele dupa preferinte. Gustul trebuie sa fie acrisor, picant. Adaugati si 2 linguri de miere (ingredient secret), pentru ca marinata sa fie desavarsita. Mierea leaga toate aromele, iar aroma de miere topita copleseste simturile.
    Spalati si stergeti puiul, frecati-l cu sare si piper negru si apoi ungeti-l cu marinata atat pe interior, cat si pe exterior.Pregatim ultimul ingredient secret. Petalele de flori aduc un plus de magie retetei.Presaram petale de flori peste puiul marinat. Lasati puiul la marinat, acoperit cu folie alimentara, timp de 4 ore ,( stropindu-l des cu marinata la interval de aproximativ o ora, sau intoarceti-l la jumatatea timpului, astfel incat sa stea scufundat in sos minim 2 ore pe fiecare parte).
    Apoi scoateti vasul din frigider si mai lasati-l o ora la temperatura camerei, inainte de coacere.Inainte de a-l introduce in cuptor, striviti 2 catei de usturoi si introduceti-i in interiorul puiului. Aroma de usturoi trebuie sa patrunda discret in carnea de pui, dar nu trebuie sa schimbe gustul sosului .Ungeti un vas termorezistent cu foarte putin ulei (o lingura) si asezati puiul pe mijloc .Turnati marinata si completati cu o cescuta de apa.Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati tava la cuptor, la 200 de grade, pe nivelul de jos, timp de o ora.Apoi scoateti folia, stropiti cu sos si reintroduceti la cuptor, pana se rumeneste frumos puiul. Reduceti focul la 160 de grade. Stropiti des cu sos pana cand e gata.
    Desfaceti rodia intr-un vas cu apa. Apa va ajuta sa rupeti membranele albicioase si sa eliberati semintele dulci.
    Adaugati bobitele de rodie, exact inainte de servire. Mai presarati cateva petale de flori, pentru a completa imaginea seducatoare a acestei retete
    Se serveste cu o salata foarte fresh, la fel de colorata si aromata (adaugati in vinegreta putina menta tocata, patrunjel si busuioc, toate proaspete).

  13. Pui cu mere la cuptor in marinata asiatica

    Ingrediente
    1 Pui, 1 ceapa, 2 ardei kapia, 2 ardei iuti, 2 mere, vin, sare, piper, boia dulce, boia iute.
    Marinata: 3 catei usturoi, zahar brun, sare, 1 pahar vin alb, 1/2 pahar sos soia, amestec de condimente (coriandru, nucsoara, piper verde, rosu, alb, chilli, ghimbir proaspat), 2 limete.

    Mod de preparare
    Am luat un pui dolofan pentru rotisor cam de 1.4 kg.
    Intr-un castronel de circa 250- 300 ml am facut marinata. Trei catei mari de usturoi pisati bine, i-am frecat cu zahar brun si sare pana s-au facut pasta. I-am imbatat cu un pahar de vin alb, o jumatate de pahar de sos de soia si un amestec de condimente (pulberi) ce contineau: coriandru, nucsoara, piper verde, rosu, alb, chilli, cardamon, ghimbir proaspat, ras mar margarina UNIREA si am stors bine doua limete.
    Am introdus puiul la loc in punga cea stramta in care l-am cumparat, dupa ce in prealabil l-am curatat constiincios de cotoare.
    Am largit costumul puiului la gat si am turnat marinata-aromata intre pielea cu 2 randuri de grasime si carnita. Am introdus si coada ingusta a unei lingurite cu maner lung avand grija sa ajunga marinata in cele mai indepartate cotloane. Restul l-am turnat pe langa pui in punga stramta. Deci marinare dubla din exterior si din interior. Cantitatea de circa o cana mare, a fost suficienta si am inchis punga la loc cu un paper clip.
    L-am lasat la rece in camara 2 ore.
    Cand sa-l pun in tava, i-am introdus o ceapa in “guler” pentru a evidentia “palnia” prin care l-am infuzat cu capital asiatic. Am taiat in bucati mari o ceapa si doi ardei Kapia. Am mai pus in tava 2 ardei moderati de iuti, am taiat felii doua mere curatate de cotor.
    Am “stors” bine puiul de marinata, si l-am asezonat cu sare, boia (dulce si iute) si condimentele ce le-am folosit si la marinata.
    Cateva felii de mere un sfert de ceapa, o jumatate de ardei, un catel de usturoi si o frunza mare de telina le-am introdus in cavitatea abominabila, restul legumelor le-am plast sub si pe langa pui.
    Am facut focul la cuptor si concomitent am bagat puiul la cuptor cu microunde 20 de minute pe maxim ca sa pornesc coacearea in intreaga masa a carnii .
    L-am bagat apoi in cuptorul de la aragaz cu focul dat la jumatate.
    Dupa jumatate de ora l-am intors pe partea celalta in lacul de grasime pe care a l-a lasat. Eu nu am pus nimic in tava, doar jumatate din marinata dulce-sarat-acrisoara.
    Dupa inca un sfert de ceas l-am scos am turnat peste el circa 50-75 ml de vinisor am stins cuptorul si l-am lasat sa se raceasca inca o jumatate de ora.
    Pofta buna!

  14. Fagateanu Florin Gheorghe says:

    Fursecuri semiluna cu gem
    Ingrediente

    350g faina
    50g zahar alb
    250g unt de masa
    2 galbenusuri
    4 linguri de apa
    150g gem de capsuni
    50 g ciocolata alba rasa
    100g nuci tocate
    sare

    Mod de preparare
    Intr-un vas se pune faina, untul, zaharul si sarea, se amesteca bine pana devine o coca care se sfarama usor..
    Se adauga cele doua galbenusuri de ou, amestecand bine.
    Se formeaza o foaie care se intinde uniform, apoi se lasa la rece 1 ora.
    Se servesc reci sau fierbinti, simple sau muiate in ciocolata topita..

    Aluatul obtinut se taie cu ajutorul unei guri de pahar, in cercuri.

    Se amesteca gemul de capsuni cu ciocolata rasa si cu nucile si se pune cate o lingurita din amestec pe fiecare cerc de aluat, apoi se pliaza pana ia forma de semiluna si se lipesc marginile.

    Se coc fursecurile la cuptor maxim 20 de minute, apoi se servesc.

Leave a Reply