|

RETETE CU VIN ALB: A doua serie de premii la CONCURS Vinuri georgiene Tiflisi Marani de la real,- hypermarket

Ne-a placut aplombul polemic al doamnei Dragnea si o rugam sa ne confirme datele de contact la office@bucatarescu.ro.

GETA DRAGNEA

Teoretic, la niste aperitive cu carne alba de pasare – cum ar fi rulourile de pui cu ciuperci – se potriveste vinul alb sec, acest Tsinandali evocat pe site. Totusi, vinul este prea …sec pentru mine (rog barbatii sa nu rada!). Ma gandesc ca Alazani Valley nu e chiar dulce, ci demidulce, asa ca l-as incerca pe el, macar o data. Am citit undeva ca potrivirile dintre vin si mancare nu sunt batute in cui neaparat si ca oricine e liber sa incerce solutii noi, sa experimenteze conform propriilor lor porniri. Daca mie imi place vinul usor dulce si  mi se pare ca si carnea de pui este tot un pic dulce (sau o stropesc cu un sos dulceag ori dulce acrisor), de ce nu sa optez pentru varianta mai putin conventionala???

Reteta de rulouri de pui cu ciuperci, preluata de pe internet si adaptata de mine dupa mai multe incercari acasa:

Ingrediente
Mod de preparare

Tăiaţi pieptul de pui în 8 felii. Bateţi-le usor cu ciocanul de snitele, fara a le distruge textura. Pe fiecare felie de carne presărată cu condimente, puneţi câte o bucată de brânză topită. Rulaţi carnea cât mai strâns. Înfăşuraţi fiecare rulou de carne în câte o felie de jam(b)on, prindeţi rulourile cu scobitori. Puneţi într-o tigaie uleiul şi untul şi căliţi în el ciupercile spălate şi tăiate în jumătăţi. După ce s-au înmuiat, adăugaţi supa, rulourile şi smântâna şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit, 15 minute. Serviţi mancarea calda, cu paharul de vin alb (de care va place!), alaturi..

…Sa dam cuvantul, insa, si unui barbat iubitor de vin alb sec:

ALEX DUMA

Pestele e nelipsit de la mesele mele, asa ca votez pentru Tsinandali.

Stiuca umpluta la cuptor:

Ingrediente:
1 ştiucă de 1 kg
1felie de pâine
1 lingură de lapte
1/2 ceaşcă ulei
2 ouă
foi de pătrunjel
sare
piper
1 morcov
1 ceapă
4 cartofi mijlocii
2 l apă
Mod de preparare:
Se curăţă ştiuca. Se scoate pielea cu atenţie ca să rămână întreagă. Cine este îndemânatic face o simplă tăietură pe burtă, apoi cu ajutorul unui cuţit mic şi nu prea tăios, începe să desfacă pielea, astfel încât la sfârşit pielea rămâne prinsă numai de cap. Se poate însă tăia de la început capul, apoi se desprinde pielea la gât şi se scoate de pe peşte ca o mănuşă întoarsă pe dos. Se spală, se freacă cu puţină sare şi se lasă la o parte. Se desface carnea de pe oase, se trece prin maşina de tocat, împreună cu miezul de la o felie de pâine muiat în lapte şi stors. Se freacă totul bine cu ulei, se adaugă ouăle, pătrunjel tocat, piper şi puţină sare. Se umple pielea de ştiucă bine stoarsă de apă. Se dă forma peştelui, se coase pe unde s-a umplut şi se aşază la loc.Se pune untul într-o cratiţă lungă, se aşază peştele şi se dă la cuptor. Se unge din când în când cu untul din cratiţă. Se serveşte caldă, cu lămâie.

…Saperavi, Kindzmarauli, Alazani, Mukuzani, Tsinandali, Khvanchkara: recent, v-am prezentat minunatele vinuri georgiene din podgoria Tiflisi Marani, importate de Imexwines. Vinurile sunt comercializate de  real,-hypermarket, in toate cele 25 de magazine, impreuna cu care am demarat  un incitant concurs:

TEMA CONCURSULUI: “Tinand cont de descrierea vinurilor, propuneti retete culinare care se potrivesc cu aceste vinuri si motivati alegerea voastra”. Sunt permise inscrieri multiple. Puteti parteneria culinar un vin sau mai multe, dupa inspiratie. Raspunsurile se primesc la office@bucatarescu.ro, fotografiile retetelor nefiind obligatorii.

PERIOADA DE DESFASURARE: 14 ianuarie – 4 februarie 2011.

PREMII: Cele mai interesante  raspunsuri originale vor fi rasplatite cu 6 PREMII, cate 2 IN FIECARE SAPTAMANA. Premiile vor fi anuntate in datele: 21 ianuarie, 28 ianuarie, 4 februarie. Fiecare premiu consta intr-un set de 6 VINURI TIFLISI MARANI (cate unul din fiecare sortiment descris). Bucatarescu va acorda premii speciale care constau in carti despre vinuri si arta culinara! INCA 2 PREMII RAMASE IN JOC!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply