|

Cassoulet de dovleac cu ceapa caramelizata si usturoi copt / Retete usoare dupa Sarbatori …de la ADRIANA PARISSI

Cassoulet de dovleac cu ceapa caramelizata si usturoi copt

Reteta urmatoare va face ravagii printer vegetarieni. Este o adaptare dupa o reteta publicata pe pagina web a magazinului Williams Sonoma, insa se pot face multe modificari.

Ingrediente:

2 capatini de usturoi

3 linguri ulei

2 cepe,  taiate in jumatati si tocate in felii subtiri

4 conserve de fasole alba gata fiarta, scursa bine de zeama

1 dovleac cam de 1 kg, decojit, curatat de seminte si tocat in cubulete cam de 1-2 cm

1 cup supa de legume (poate fi si din cubulete knorr)

1/2 lingurita cimbru

Sare si piper dupa gust

1 cana de pesmet proaspat

¼ cana de parmezan/ cascaval ras

Preparare:

Incalziti cuptorul la foc mediu.

Taiati usturoiul in jumatati pe latime si infasurati jumatatile obtinute in folie de aluminiu. Coaceti la cuptor pina se inmoaie, circa 45 minute. Lasati sa se raceasca si apoi stoarceti-l intr-un castron si aruncati cojile.

Intr-un vas de fonta – preferabil- prajiti ceapa in 2 linguri de ulei. Dati focul mic si continuati sa amestecati pina cind ceapa se caramelizeaza, circa 25-30 minute. Daca e nevoie mai adaugati cite o lingura de apa pentru a nu se arde ceapa. Adaugati fasolea, dovleacul, supa, cimbrul, sarea, piperul si usturoiul.

Acoperiti si lasati pe foc mic pina cind se coace dovleacul, circa 1 ora. Intr-un castron amestecati pesmetul, brinza si cealalta lingura de ulei, apoi turnati-l peste casulet. Lasati sa se coaca pina cind pesmetul capata o culoare aurie, de piine prajita (circa 10-15 minute). Alternativ, amestecul de brinza si pesmet se poate pune in farfurii si turna supa peste el.

ADRIANA PARISSI este scriitor si gastronom, corespondentul nostru special in Statele Unite.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply