CONCURS Cel mai trasnit manual de gatit pentru copii (19-20) / Retete noi de la MIRELA MICLESCU
MIRELA MICLESCU – Briose motate
Ingrediente: 2 oua,3 linguri de zahar,o jumatate plic de praf de copt,2 linguri de ulei ,3 sau 4 linguri de faina (depinde de cat de mari sunt ouale )
100 g ciocolata topita inpreuna cu 5 linguri de frisca lichida pentru decor.
Preparare: Batem ouale spuma intregi pana isi tripleaza volumul,se adauga zaharul .Apoi se amesteca faina cu praful de copt.Adaugam si uleiul si apoi faina in ploaie .Punem compozitia in hartie de briose si le dam la copt.Ornam cu ciocolata topita si putina frisca
Compozitia este suficienta pentru cca 12 briose
6 oua
6 linguri de zahar
7 linguri de pesmet
Se separa ouale, se bat albusurile spuma ,se pune galbenusul, apoi pesmetul.Coacem aluatul in forme de speciale ,nu creste foarte mult.
Sirop
1 cana zahar ,1 cana si jumatate apa ,1 esenta vanilie sau rom ,ce va place(fierbem siropul si apoi il racim bine )
Decor
300 ml frisca lichida
Lasam savarinele sa se raceasca foarte bine,le insiropam apoi le ornam cu frisca.
|
Hmm…delicioase savarinele….Dupa cum arata sunt mult mai bune decat cele de cofetarie..O sa incerc si eu sa fac dupa aceasta reteta
Sunt foarte usoare si bune la gust!
Trebuie sa incerc si eu cred ca sunt super.