|

CONCURS Vinuri georgiene Tiflisi Marani de la real,- hypermarket /CASTIGA saptamanal cate 2 seturi x 6 vinuri

Saperavi, Kindzmarauli, Alazani, Mukuzani, Tsinandali, Khvanchkara: recent, v-am prezentat minunatele vinuri georgiene din podgoria Tiflisi Marani, importate de Imexwines. Vinurile sunt comercializate de  real,-hypermarket, in toate cele 25 de magazine, impreuna cu care demaram un incitant concurs:

TEMA CONCURSULUI: “Tinand cont de descrierea vinurilor, propuneti retete culinare care se potrivesc cu aceste vinuri si motivati alegerea voastra”. Sunt permise inscrieri multiple. Puteti parteneria culinar un vin sau mai multe, dupa inspiratie. Raspunsurile se primesc la office@bucatarescu.ro, fotografiile retetelor nefiind obligatorii.

PERIOADA DE DESFASURARE: 14 ianuarie – 4 februarie 2011.

PREMII: Cele mai interesante  raspunsuri originale vor fi rasplatite cu 6 PREMII, cate 2 IN FIECARE SAPTAMANA. Premiile vor fi anuntate in datele: 21 ianuarie, 28 ianuarie, 4 februarie. Fiecare premiu consta intr-un set de 6 VINURI TIFLISI MARANI (cate unul din fiecare sortiment descris). Bucatarescu va acorda premii speciale care constau in carti despre vinuri si arta culinara!

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

12 Responses for “CONCURS Vinuri georgiene Tiflisi Marani de la real,- hypermarket /CASTIGA saptamanal cate 2 seturi x 6 vinuri”

  1. [...] Bucatarescu va acorda premii speciale care constau in carti despre vinuri si arta culinara!Participa acum la acest concurs !Castiga o excursie de vis in zona turistica Valea Ariesului, Apuseni [...]

  2. platon alexandra says:

    vinul este bun femeilor daca il beau barbati

  3. Liana Toma says:

    Vinurile se pot ridica de la orice magazin Real din tara sau numai din Bucuresti? Multumesc!

  4. Bucatarescu says:

    Vinurile se gasesc la toate cele 25 magazine Real. Premiile – se dau in/trimit din Bucuresti.

  5. alina says:

    un curcan la cuptor cu un vin e cea mai buna masa iar explicatia o afli doar daca simti mirosul curcanului

  6. Popescu Georgeta says:

    Vinurile georgiene provin din Vitis vinifera. Aici, vita de vie beneficiaza conditii optime de dezvoltare pentru mai bine de 500 de soiuri si varietati. O podgorie de renume este “Tiflisi Marani”, fondata in 2002, in satul “Vaziani”, la cativa kilometri de capitala Georgiei – Tbilisi. Vinurile de aici sunt importate de Imexwines si pot fi cumparate din real,- hypermarket, in toate cele 25 de magazine.
    Vinul meu preferat este: ALAZANI VALLEY, alb demidulce; Origine: Zona viticolă Kakheti; Tipul vinului: Alb demidulce; Vinificare: Strugurii sunt culeşi manual în perioada de optimă maturitate. După sâmburii sunt îndepărtaţi, sturgurii se răcesc până la 4-60C şi apoi sunt presaţi cu atenţie la presa pneumatică. Mustul astfel obţinut este lăsat sa fermenteze a o temperatură controlată de 150C în tancuri de oţel inoxidabil. După fermentare, când mustul ajunge la un raport optim zahăr/aciditate, porcesul de fermentaţie se opreşte prin răcire pentru a reţine în noul vin prospeţimea şi cantitatea de zahăr. De regulă vinul se imbuteliază în sticle la cateva luni de la terminarea procesului de vinificare. Are o culoare vie galben-verde pal; Aroma: Are un buchet contrariant de alune de pădure prajite şi măr copt,carora li se adaugă nuanţe blânde de gutuie si pepene verde; Gustul este proaspăt, plin, cu o aciditate medie, delicat dulce cu note dominante de coaja de gutuie coapă; Se recomandă cu aperitive, mâncăruri asiatice condimentate;Temperatura de servire este de 10-12 grade C .

  7. Bucatarescu says:

    Georgeta, nu ai facut decat sa copiezi din descrierea postata de noi!

  8. Liana Toma says:

    Ai inceput sa te prinzi, Bucatarescu, imi place ;-)

  9. Carmenica says:

    Bucatarescu,stiu ca esti prins cu retrimiterea premiilor,dar organizezi un concurs …de anul trecut ??? :D
    Uite ce scrie mai sus:

    CONCURS Vinuri georgiene Tiflisi Marani de la real,- hypermarket /CASTIGA saptamanal cate 2 seturi x 6 vinuri

    …PERIOADA DE DESFASURARE: 14 ianuarie – 4 februarie 2010…:D :D :D

  10. Bucatarescu says:

    Corect, e …2011!

  11. negutstela says:

    vinul este bun cand il bei in 2 pana te bine dispui apoi intri la dormitor te apuca nebuniile si dupa 9luni se vede rezultatul ///puiutul de vinisor

  12. stela says:

    Pentru ca am vazut ca toata lumea da retete de dulciuri m-am gandit sa va dau o reteta de tort cu ungust minunat si aspect pe masura
    Ingrediente:
    Se pregateste din 3 foi:
    1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar butute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina.
    2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc in tava unsa, intinse cat tava.

    Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gra unt, 100 gr. zahar.
    Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml.
    Glazura: 1 ciocolata mare + 1/2 pachet unt, se pun la foc mic pana se topesc.
    Mod de preparare:
    Se pregateste din 3 foi: 1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar butute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina. 2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc in tava unsa, intinse cat tava.
    Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gra unt, 100 gr. zahar. Zaharul + faina amestecate uscat, apoi se adauga lapte rece pana se face ca o ciulama moale. Se pun la foc laptele cu amestecul anterior + untul + vanilie + cele 2 oua batute, se amesteca mereu sa nu se lipeasca, apoi cand s-a ingrosat se da la rece.
    Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml. Apa se pun la foc pana se face ca un ceai. Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet unt, se pun la foc mic pana se topesc. Asamblarea: 1 foaie din cele 2 +sirop + 1/2 din crema, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul, iar deasupra glazura. Deasupra se orneaza cu ornamente din comert si cu frisca, sau cu ce doreste fiecare. Tortul se prepara cu 1-2 zile inainte de consum pentru a se insiropa corespunzator. Va doresc pofta buna.
    Am ales un vin ce cred ca mi-ar placea pentru ca este si demidulce si rosu…. KINDZMARAULI 2007, rosu demidulce, D.O.C.

Leave a Reply