|

CONCURS Vinuri georgiene Tiflisi Marani de la real,- hypermarket (71-77)

DORINA VLAS

Cred ca reteta de pui pe care o propun ar merge cu vinul alb Tsinandali.

Ingrediente: 2 bucati de piept de pui de tara file, dezosate si fara piele, 1 ceasca de otet, 1 ceasca de zeama de lamaie, 1 ceasca de sos de soia, 2 cesti de apa, 1 lingurita de piper negru, ½ ceasca de usturoi pisat, cateva frunze de oregano.

Preparare: Dupa ce restul ingredientelor au dat impreuna intr-un clocot, se adauga bucatile de carne si se lasa la foc mic 30 de minute. Dupa aceea, carnea se scurge de zeama si se pune pe gratarul neuns, dar incalzit in prealabil, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Ca garnituri, se folosesc orezul natur si legumele fierte la abur. La fel, se pot gati  fructele de mare, precum caracatita, dar si legume ca vinete sau bame (cu mentiunea ca legumele nu mai necesita stagiul pe gratar).

GEORGE DUMITRESCU

Dupa mine, vinul rosu ar trebui sa fie nelipsit de la orice masa serioasa. Friptura, de pilda, este de neconceput in absenta lui, asa ca o recomand – fie ca e de vita sau de porc – in compania unui pahar de Saperavi. Daca avem vreun prieten vanator si facem rost de o halca de mistret de pilda, musai sa punem mai intai carnea in bait de vin cu multe mirodenii, ceapa, usturoi. La vanat, insa, as trece pe un Mukuzani, ca sa celebrez evenimentul cum se cuvine.

MARIA STEF

Am citit si vad ca parerile sunt impartite in privinta vinurilor rosii (demi)dulci. Sa nu mi-o luati in nume de rau dar eu, daca am, pun intotdeauna un astfel de vin – care ar putea fi Kindzmarauli – la deserturile cu ciocolata sau cu fructe rosii. Nu stiu daca e bine sau rau, cert e ca imi place combinatia si v-o recomand din toata inima. Pofta buna!

RADU ANDREESCU

Am tot auzit vorbindu-se despre Saperavi si mi s-a facut pofta de un pahar cand am mai si citit pe site descrierea. Vreau sa va tentez cu un muschiulet de porc la cuptor, impletit – dupa ce a stat o ora la foc dulce – cu carnati de casa. Alaturi, ar merge cartofi taranesti cu ierburi. Mie mancarea asta imi ajunge …daca am si o sticla de vin bun la dispozitie. Deci, Saperavi?

GINA AMIHAESEI

Incercati Mukuzani cu reteta mea de iepure inabusit:

Ingrediente: 1 iepure, 8 cepe mijlocii, 1 pahar de vin, sare, piper, foi de dafin, 1 lingura de faina, 100 gr smanana degresata, ulei , verdeata.

Preparare: Se caleste carnea impreuna cu cepele intregi. Se toarna peste carnea calita un pahar de vin diluat cu un pahar de apa, se condimenteaza si se lasa la cuptor la foc foarte mic. Din zeama ramasa, se prepara un sos cu o lingura de faina, smantana si verdeata.

Garantez ca la final te lingi pe degete!

STELA NEGUT

Vinul este bun cand il bei in doi pana te binedispui, apoi intri la dormitor, te apuca nebuniile si, dupa 9 luni,  se vede rezultatul: puiutul de vinisor!

AMIRA STANCU

Din ce am vazut pe site, cred ca favoritul meu e Alazani, vinul alb demidulce. Intr-o seara, cand nu vreau sa ma complic cu “bucatareala”, mi-ar fi de ajuns daca, langa un pahar cu vin, as avea nuci si alune facute la cuptor, apoi stropite cu putin sos facut din ulei de masline, zeama de lamaie si zahar brun. Ce ziceti?

…Saperavi, Kindzmarauli, Alazani, Mukuzani, Tsinandali, Khvanchkara: recent, v-am prezentat minunatele vinuri georgiene din podgoria Tiflisi Marani, importate de Imexwines. Vinurile sunt comercializate de  real,-hypermarket, in toate cele 25 de magazine, impreuna cu care am demarat  un incitant concurs:

TEMA CONCURSULUI: “Tinand cont de descrierea vinurilor, propuneti retete culinare care se potrivesc cu aceste vinuri si motivati alegerea voastra”. Sunt permise inscrieri multiple. Puteti parteneria culinar un vin sau mai multe, dupa inspiratie. Raspunsurile se primesc la office@bucatarescu.ro, fotografiile retetelor nefiind obligatorii.

PERIOADA DE DESFASURARE: 14 ianuarie – 4 februarie 2011.

PREMII: Cele mai interesante  raspunsuri originale vor fi rasplatite cu 6 PREMII, cate 2 IN FIECARE SAPTAMANA. Premiile vor fi anuntate in datele: 21 ianuarie, 28 ianuarie, 4 februarie. Fiecare premiu consta intr-un set de 6 VINURI TIFLISI MARANI (cate unul din fiecare sortiment descris). Bucatarescu va acorda premii speciale care constau in carti despre vinuri si arta culinara! INCA 4 PREMII RAMASE IN JOC!

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply