|

CONCURS Vinuri georgiene Tiflisi Marani de la real,- hypermarket (91-95)

FLORENTINA DOGARU Tort Iulian Blat 6 galbenusuri frecate cu 150 g zahar; 2 linguri cacao; 1 pahar nuci; 1 praf de copt 2 portocale date prin razatoare cu coaja; 2 linguri de faina. Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, praful de copt, cacao, portocalele date prin razatoare si faina. Se pune in cratita unsa si se baga la cuptor la foc potrivit. Crema 2 oua; 1 pahar zahar; 2 linguri cacao; 1 lingura nes 3 linguri faina. esenta de rom ½ pahar apa. Se pun toate ingredientele intr-o cratita si se fierb la baie de abur. Separat 300 g margarina se amesteca cu cele 2 linguri de cacao + esenta de rom se freaca si se ameste cu crema (race). Se asambleaza tortul. Blatul se taie in 2 se umple cu crema si se acopera si tortul, iar deasupra se orneaza cu ce se doreste ciocolata sau frisca. Albusurile se bat spuma, separate Acest tort se potriveste foarte bine cu KHVANCHKARA 2007, rosu demidulce, D.O.C. mai ales ca ne si plac vinurile demidulci. Va doresc pofta buna. Acest tort imi place sa-l fac de sarbatori. Nu cred in castig dar incerc, sper sa va placa reteta este foarte gustoasa, am trecut acest tort pentru ca mie si sotului meu ne place foarte mult dulciurile. STELA NEGUT Pentru ca am vazut ca toata lumea da retete de dulciuri m-am gandit sa va dau o reteta de tort cu ungust minunat si aspect pe masura Ingrediente: Se pregateste din 3 foi: 1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar butute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina. 2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc in tava unsa, intinse cat tava. Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gra unt, 100 gr. zahar. Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml. Glazura: 1 ciocolata mare + 1/2 pachet unt, se pun la foc mic pana se topesc. Mod de preparare: Se pregateste din 3 foi: 1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar butute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina. 2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc in tava unsa, intinse cat tava. Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gra unt, 100 gr. zahar. Zaharul + faina amestecate uscat, apoi se adauga lapte rece pana se face ca o ciulama moale. Se pun la foc laptele cu amestecul anterior + untul + vanilie + cele 2 oua batute, se amesteca mereu sa nu se lipeasca, apoi cand s-a ingrosat se da la rece. Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml. Apa se pun la foc pana se face ca un ceai. Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet unt, se pun la foc mic pana se topesc. Asamblarea: 1 foaie din cele 2 +sirop + 1/2 din crema, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul, iar deasupra glazura. Deasupra se orneaza cu ornamente din comert si cu frisca, sau cu ce doreste fiecare. Tortul se prepara cu 1-2 zile inainte de consum pentru a se insiropa corespunzator. Va doresc pofta buna. Am ales un vin ce cred ca mi-ar placea pentru ca este si demidulce si rosu…. KINDZMARAULI 2007, rosu demidulce, D.O.C. ROXANA GYRLS Eu va propun o reteta de :Stiuca la cuptor (sotul meu este un pescar unrait si un mare cosumator de peste in acelasi timp) Ingrediente: 2 kg stiuca, 3 cepe mari, 3 rosii decojite, ulei, suc de rosii, vin alb, sare, foi de dafin. Mod de preparare : Punem ştiuca golită, cu urechile scoase, dar cu solzii pe ea, în zeama de zarzavat, să fiarbă fără a se sfărâma. Când e fiartă, îi scoatem, cu un vârf de cuţit, pielea cu solzii, şira spinării şi, pe cât posibil, şi celelalte oase. Punem într-o formă bine unsă cu unt felii de ştiucă, în strat compact, în altă cratiţă fierbem ciuperci, înăbuşite în unt sau ulei, cu sare, piper, zeamă de lămâie. Când s-au înmuiat, le turnăm, cu sosul lor, peste feliile de ştiucă. Deasupra aşezăm rondele de roşii, fără pieliţă şi seminţe, presarăm caşcaval ras. Dăm la cuptor 20-30 de minute. Din cate stiu eu pestele se serveste cu vin alb sec si cu cat pestele este mai gras cu atata vinul trebuie sa fie mai acidulat. Asa ca pentru aceasta reteta eu propun vinul:TSINANDALI, alb sec CARMEN GEORGESCU La cata carne se mananca la noi in casa Saperavi – cat de mult! VLAD CASAPU Intre Saperavi si Mukuzani aleg al doilea vin, pe care il vad alaturi de mai multe mancaruri: ceafa de porc la gratar, musaca de cartofi cu muraturi, friptura de vita la cuptor si multe altele. …Saperavi, Kindzmarauli, Alazani, Mukuzani, Tsinandali, Khvanchkara: recent, v-am prezentat minunatele vinuri georgiene din podgoria Tiflisi Marani, importate de Imexwines. Vinurile sunt comercializate de  real,-hypermarket, in toate cele 25 de magazine, impreuna cu care am demarat  un incitant concurs: TEMA CONCURSULUI: “Tinand cont de descrierea vinurilor, propuneti retete culinare care se potrivesc cu aceste vinuri si motivati alegerea voastra”. Sunt permise inscrieri multiple. Puteti parteneria culinar un vin sau mai multe, dupa inspiratie. Raspunsurile se primesc la office@bucatarescu.ro, fotografiile retetelor nefiind obligatorii. PERIOADA DE DESFASURARE: 14 ianuarie – 4 februarie 2011. PREMII: Cele mai interesante  raspunsuri originale vor fi rasplatite cu 6 PREMII, cate 2 IN FIECARE SAPTAMANA. Premiile vor fi anuntate in datele: 21 ianuarie, 28 ianuarie, 4 februarie. Fiecare premiu consta intr-un set de 6 VINURI TIFLISI MARANI (cate unul din fiecare sortiment descris). Bucatarescu va acorda premii speciale care constau in carti despre vinuri si arta culinara! INCA 2 PREMII RAMASE IN JOC!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply