|

Salata Romana cu baghete si branza Bergader Edelpilz

Ingrediente:

 Salata:

 100        g                 baghete de paine alba

3            linguri       ulei de masline

2                               catei de usturoi nedecojiti

200        g                 rosii cherry

1/2                            castraveti de salata

½                              salata Romana, salata iceberg sau laptuca

150        g                 branza Bergader  Edelpilz

                     

Dressing:

 1       ceapa mica

4        linguri   ulei de masline

60          ml               supa de legume

1            lingura        otet din vin rosu

2            linguri       otet balsamic

1/2         lingurita      mustar picant

1/2         lingurita      miere

1 bis 2    lingura        frunze de busuioc proaspat taiate

       Sare, piper macinat

1            varf de cutit zahar pudra

 runze de busuioc proaspete pentru ornare

 Preparare:

 Salata:

 Bagheta de paine alba se taie oblic in felii subtiri. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul de masline, feliile de paine alba cu un catel de usturoi nedecojit se coc pe ambele parti si  se lasa sa se scurga pe o hartie de bucatarie.

 Rosiile se spala si se taie in jumatati. Castravetii se curata de coaja, se taie marunt salata Romana, se spala bine si se lasa sa se scurga. Se zdrobeste branza in bucati de marimea unei alune.

 Dressing:

 Ceapa se curata de coaja si se taie in cubulete. Intr-o tigaie se caleste intr-o lingura de ulei de masline, la foc mediu, pana devine sticloasa si apoi se ia de pe foc. Se toarna supa de legume, otetul din vin rosu, Balsamico, se adauga mustarul, mierea si smantana proaspata si restul de ulei de masline se amesteca cu busuiocul. Se condimenteaza cu sare, piper si cu un varf de cutit de zahar.

 Dressing:

 Frunzele de salata se amesteca cu rosiile, castravetii si cu dressing si se aseaza pe farfurii. Se pune deasupra branza, feliile crocante de paine se baga inauntru si se orneaza cu frunze de busuioc.

 Indicatie:

 Salata poate fi variata cu 150 g ciuperci proaspat prajite sau cu 8 felii de sunca de Parma taiate in patru si prajite in ulei pana au devenit crocante. In functie de preferinta salata poate fi imbunatatita cu capere si masline. Se potriveste foarte bine pentru acest fel de mancare, ca miez de salata, salata micuta care se gaseste in supermarket-uri. E nevoie de 2 pana la 3 bucati din acest tip de salata.)

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply